Lufi miatt halt meg egy 6 hónapos baba Szabolcsban – Soha ne adj lufit a babának!

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Lufi miatt halt meg egy 6 hónapos baba Szabolcsban – Soha ne adj lufit a babának!

Egy vízzel töltött lufi miatt veszítette életét egy féléves kislány. A kislány szétrágta, és egy darab megakadt a torkán.

Pillanatok alatt bekövetkezett a tragédia
A 6 hónapos kislány a testvéreivel volt az udvaron, amikor az édesanyja pár percre beszalad a házba. A 2 és 4 éves gyerekek vízzel töltött lufikkal játszottak, és a nagyobbik gyermek odaadta az egyiket a kishúgának. Az etetőszékben ülő kislány elkezdte harapdálni a játékot, mire az kidurrant, és a lenyelt gumidarab megakadt a torkán. 

1 órán keresztül küzdöttek a kislány életéért
Az édesanya arra ért ki a házból, hogy kislánya fuldoklik. Felkapta a babát, és a szomszédokhoz rohant segítségért, de nem tudták eltávolítani a torkán akadt latex darabot. A mentők hiába érkeztek a helyszínre gyorsan, sajnos már ők sem tudtak segíteni a kislányon, pedig 1 órán keresztül küzdöttek az életéért.

Akár börtönbe is kerülhet az édesanya
Az anyukáról a szomszédok azt nyilatkozták, hogy imádta a gyerekeit, mindig nagyon vigyázott rájuk. Az édesanyát a rendőrség még aznap gondatlanságból elkövetett emberölés miatt hallgatta ki. Jelenleg szabadlábon védekezik, akár 5 év börtönbüntetésre is ítélhetik.
A szomszédoknak azt mondta, hogy nem gondolta volna, hogy egy lufi ennyire veszélyes lehet. 

Rendkívül veszélyes a babákra a lufi
Soha ne adjatok babák, kisgyerekek kezébe lufit, vízibombát, mert ezeknek az anyaga latex, ami rendkívüli módon tapad, így lenyelése esetén teljes légúti elzáródást, emiatt pedig rendkívül gyors fulladást okozhat.


Forrás:  TV2
Fotó:     Freepik


Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.08.31