Gyerekrablási kísérletek Érden - a rendőrséget és a polgárőrséget is bevonták

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Gyerekrablási kísérletek Érden - a rendőrséget és a polgárőrséget is bevonták

Az Érden Láttam Hallottam Facebook csoportban jelent meg egy poszt a napokban, melyben a posztoló arra hívja fel a figyelmet, hogy az érdi iskola környékén próbálnak gyerekeket elrabolni.

A napokban robbant a hír, hogy Érden egy elsötétített ablakú furgonból kiszólva próbálnak elcsalni gyerekeket egy általános iskola környékén. Mint ismeretes, 2022-ben a szomszédos Diósdon is megpróbált egy fehér furgonos férfi gyerekeket elcsalni, illetve utánuk futni. Akkor több szülő is ugyanazon tapasztalatokról beszámolt be, az ügy pedig a rendőrség és a polgárőrség bevonásával zajlott. Hasonló történetek az ország több pontján is szárnyra kaptak az elmúlt években, többször a rendőrség bevonásával, ám konkrét bizonyítékok és eredmény nélkül.


Az esetről egy poszt is megjelent az Érden Láttam Hallottam Facebook oldalon, mely így szól:


Két kislányt próbáltak elcsalni
A mostani eset szemtanúinak beszámolói szerint az utóbbi időben az érintett általános iskola mindkét épületénél feltűnt az elsötétített üvegű, fehér furgon. Az egyik édesanya elmondása alapján az ismeretlenek két kislányt is megpróbáltak elcsalogatni, miközben ők a testnevelés órán iskolakört futottak. Az intézmény azonnal megszüntette az utcai futást a tornaórákon. Többek szerint a jármű később az iskola másik épületének környékén is feltűnt. A szülők érthető módon megrémültek, és azonnal részletesebb tájékoztatást követeltek, azonban az esetről egyelőre keveset tudni, és még az is kérdéses, mennyi a történet valóságalapja.

Az iskola mindent megtesz
Az iskola bejelentést tett többek között az Érdi Rendőrkapitányságon, a Polgárőrségnél, valamint kezdeményezte a helyi Tankerület és iskolarendőr bevonását is. Emellett elsősorban a hazamenetelt érintő szigorú óvintézkedések bevezetésével tesz meg mindent a gyerekek biztonságáért.

Az osztályfőnökök külön-külön saját osztályaikkal átbeszélték a biztonság kérdését a gyerekekkel, a szülőket pedig az iskola vezetősége arra kérte, hogy otthon is beszélgessenek a témáról. Fokozott figyelmet kért mindenkitől, illetve hogy bárki szokatlan dolgot tapasztal az iskola környékén (rendszám nélküli vagy indokolatlanul hosszan várakozó autó, furcsán viselkedő felnőtt), azonnal jelentse a hatóságoknak.


Az erdmost.hu azt írja, hogy az ilyen jellegű hírekről legtöbbször kiderül, hogy nem valósak, de teljesen érthető módon a szülők megrémültek.
Akár igaz a hír, akár nem, jobb az óvatosság, a közösségek egymásra odafigyelése pedig csak mindannyiunk hasznára válik.


Fotó: Freepik és Facebook


Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.10.19