Csökken a gáz és az áram díja 2013. január 1-től

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Üdvözölte a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) pénteken a kormánynak azt a döntését, hogy tíz százalékkal csökken január elsejétől a lakossági gáz és a villamosenergia ára.

Csökken a rezsi
A civil szervezet az MTI-hez eljuttatott, Székely Hajnalka elnök által jegyzett közleményében azt írta: a családok rezsiköltségeinek jelentős részét teszi ki a gázért és az áramért havonta kifizetett pénz, ezért számukra - különösen a nagycsaládosok esetében - óriási segítséget jelent az intézkedés.
A NOE hozzátette, a döntés szervesen illeszkedik a kormány családokat segítő intézkedéssorozatába, amelyből kiemelendő a szocialista kormány által lerövidített gyes három évre emelése, az otthonteremtési támogatás visszaállítása és a gyermekek után igénybe vehető adókedvezmény.
   

Jelentős megtakarítás érhető el
A Miniszterelnökséget vezető államtitkár csütörtökön jelentette be, hogy a kormány előző napi döntése értelmében a jövő év január 1-jétől tíz százalékkal csökken a lakossági gáz és villamos energia ára. Lázár János jelezte, hogy az árcsökkentés 3,8 millió családi otthont érint, mégpedig egyformán, s már csak "apró technikai részletek maradtak nyitva". A családok megtakarítása éves szinten százezer forintos nagyságrendû lehet - mondta, hozzátéve: az intézkedés nyilvánvalóan főképp a kereskedőket - amelyek kivétel nélkül nyugati multinacionális vállalatok - fogja hátrányosan érinteni.
   

Giró-Szász András kormányszóvivő közlése szerint az árcsökkentés érdekében a kormány felkérte a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot a koncepció kidolgozására.


Forrás: mti


 


Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2012.12.11