Családi pótlék, GYES, GYET utalása 2018: mikor érkeznek meg a családtámogatási ellátások idén?

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Családi pótlék, GYES, GYET utalása 2018: mikor érkeznek meg a családtámogatási ellátások idén? A családi pótlék és az egyéb ellátások általában már adott hó második napján megérkeznek a számlára. De mi van akkor, ha elseje és másodika sem munkanap? A családi pótlék és az egyéb ellátások általában már adott hó második napján megérkeznek a számlára. De mi van akkor, ha elseje és másodika sem munkanap?

Mikor érkezik a családi pótlék?
2018-ban a húsvét kicsit bekavart abba, hogy mikor érkezik pontosan a családi pótlék és az egyéb családtámogatási és szociális ellátások - azaz a családi pótlékon kívül a gyermekgondozást segítő ellátás, a gyermeknevelési támogatás, fogyatékossági támogatás és a vakok személyi járadéka.

A legfontosabb szabály, hogy a kormányhivatalok minden hónap első munkanapján, záráskor indítják az utalást, tehát a legnagyobb valószínűséggel másnap, illetve ha ez a zárás utáni utalás péntekre esik, akkor a rákövetkező munkanapon jelenik meg a számládon.

A pénznek egyébként legkésőbb a hónap 5. napjáig kell a számlára érkeznie, a postás pedig legkésőbb minden hónap 10. napjáig viszi házhoz a családi pótlékot.
 

Családi pótlék utalások, egyéb családtámogatási ellátások utalása 2018


2018. április 3.

2018. május 2.

2018. június 1. - mivel a hónap első napja péntekre esik, így az utalások június 4-én, hétfőn jelennek meg a számlákon, a postás pedig június 6-7 környékén viszi majd az aktuális családtámogatásokat

2018. július 2. - mivel a hónap első napja vasárnapra esik, ezért az utalásokat 2-án, hétfőn indítják - így feltehetően kedd, szerda környékén érkezik majd meg a családtámogatás aktuális összege

2018. augusztus 1-jén, szerdán indítják az utalásokat, tehát még a héten megérkeznek az összegek. Augusztusban egyébként még egy utalás lesz a hónap végén, szokásosan az iskolakezdés megsegítésére, ennek pontos dátuma: augusztus 27. (ez a második utalás a szeptemberi családtámogatási összeg, csak előrehozva!) Itt olvashatsz erről bővebben »

2018. szeptember - az augusztusi dupla utalás miatt szeptemberben nincs

2018. október 1.

2018. november 5! - november 1, mindenszentek miatt hosszú hétvége lesz, nem dolgozunk november 2-án, így november 5. az első novemberi munkanap
FRISS! Emmi közlemény (2018.10.26.)
A gyermekes családokat segítő újabb intézkedésként a közelgő novemberi mindenszentek ünnepére és hosszú hétvégére tekintettel már korábban megkapják az érintettek a családtámogatásokat (a családi pótlékot, a gyermekgondozást segítő ellátást és gyermeknevelési támogatást). A posta az október 29-i hét elején kézbesíti az ellátást, a bankszámlákra is ezen a héten érkeznek meg a juttatások.

A kézbesítés személyesen történhet, amennyiben a címzett nem tartózkodik otthon, értesítőt kap, hol és mikor vehető át az utalvány összege. Az átvételnél igazolnia kell magát az átvevőnek.

2018. december 3. és a korábbi évek gyakorlatából kiindulva még egy dátum a hónap végén, amikor előre utalják a januárra járó összeget
FRISSÍTÉS 2018. 12.17.
A gyermeket nevelő családok a szokottnál korábban, még a karácsonyi ünnepek előtt, legkésőbb 2018. december 20., csütörtökig megkapják a decemberi családi pótlékot, gyermeknevelési támogatást és gyermekgondozást segítő ellátást - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma vasárnap az MTI-vel.

A posta a jövő hét elején kézbesíti az ellátásokat, a bankszámlákra is ezekben a napokban érkeznek meg az összegek. Ha a jogosult a kézbesítéskor nincs otthon, az értesítőből tudhatja meg, hol és mikor juthat hozzá a támogatáshoz - írták.

Az intézkedés több mint 1 millió családot érint.

2019. január - ha decemberben dupla utalás lesz, akkor januárban nem utalnak!

(A dátumok tájékoztató jellegűek! Az utalás megkezdési dátuma nem azt jelenti, hogy aznap már meg is érkezik a számládra a pénz. A fent említett dátumokhoz érdemes plusz egy munkanapot rászámolni, hogy megtudd, mikor jelenik meg az utalás ténylegesen a számládon.)

Fotó: szülőklapja

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2018.12.17