Figyelem, termékvisszahívás! Ha ilyen terméket vettél, ne fogyaszd el, szalmonellát mutattak ki benne

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Figyelem, termékvisszahívás! Ha ilyen terméket vettél, ne fogyaszd el, szalmonellát mutattak ki benne Őrölt mandulát hív vissza az Aldi, mert a termékben szalmonellát mutattak ki. A terméket megfelelő hőkezelés nélkül nem szabad elfogyasztani, de másféle felhasználása sem ajánlott. Őrölt mandulát hív vissza az Aldi, mert a termékben szalmonellát mutattak ki - közölte az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. október 25-én, pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a Happy Harvest Őrölt mandula 200 grammos kiszerelésű termékének azt a sorozatát hívták vissza, amelynek a minőségmegőrzési ideje 2020. április 13-án jár le.

A terméket a vásárlók az Aldi bármely magyarországi üzletébe visszavihetik, az áruházlánc a vételárat a vásárlást igazoló blokk hiányában is visszatéríti.

Az érintett termék adatai:
Márka: Happy Harvest
Termék neve: Happy Harvest Őrölt mandula
Kiszerelés: 200 g
Minőségmegőrzési idő: 2020.04.13.

Kiemelték, hogy mivel a termékben szalmonellát mutattak ki, ezért azt a megfelelő hőkezelés nélkül nem szabad elfogyasztani, de a termék másféle felhasználása sem ajánlott.

Ez a fajta őrölt mandula 2019. augusztus 13-a óta minden magyarországi Aldi üzletben elérhető volt, a visszahívást követően a termék értékesítését a vállalat azonnal felfüggesztette.

A salmonella baktériumról
A Salmonella baktérium súlyos, lázzal, hasmenéssel, hányással járó gyomor- és bélrendszeri megbetegedést okozhat. A sütés, főzés a baktériumot elpusztítja, ezért csak a nyersen felhasznált őrölt mandula fogyasztása jelenthet egészségi kockázatot.

Forrás: MTI, Nébih
Fotó: Nébih

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2019.10.28