Főoldal > Cikkek > Hivatalos ügyek > Orbán Viktor: Húsba vágó döntéseket hoztunk - Ezeket jelentette be a miniszterelnök ma délután - Szülők Lapja

Orbán Viktor: Húsba vágó döntéseket hoztunk - Ezeket jelentette be a miniszterelnök ma délután

Szülőklapja kép2020. március 18-ra már 58 regisztrált koronavírusos személy van Magyarországon, és az országos tisztifőorvos szerint ez a szám a napokban több száz, vagy akár több ezer is lehet.

Szerző: Szülők lapja
2020-03-18
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Ez a cikk 462 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2020. március 18-ra már 58 regisztrált koronavírusos személy van Magyarországon, és az országos tisztifőorvos szerint ez a szám a napokban több száz, vagy akár több ezer is lehet.

A mai napra Orbán Viktor rendkívüli bejelentkezést ígért - az élő Facebook-közvetítés azonban hang nélkül indult el. A miniszterelnök ezért újra közzétette a videót, melyben hangsúlyozta, hogy ismét fontos, sőt, húsba vágó döntéseket hoztak.

Mint mondta, most jött el az ideje, hogy gazdasági kérdésekkel is foglalkozzanak, hiszen a koronavírus-járvány nem csak az egészséget veszélyezteti, de a munkahelyeket is. Márpedig "ha munka van, minden van."

A következő 5 döntést hozták:
1. Magánszemélyek és vállalkozások mai napig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét 2020 év végéig felfüggesztik
2. Rövid lejáratú vállalkozási hitelek június 30-ig meghosszabbodnak
3. A holnaptól felvett új fogyasztási hitelek THM-jét a jegybanki alapkamat+5%-ban maximálják
4. Turizmus, vendéglátás, szórakoztatóipar, sport, kulturális szolgáltatások és a személyszállítás szektoraiban a munkáltatók járulékfizetési kötelezettségét teljes egészében elengedik; a munkavállalók járulékát csökkentik, nyugdíjjárulékot nem kell fizetniük és az egészségbiztosítás díja a törvényi minimumra csökken június 30-ig; KATA szerint adózó taxisok átalányfizetési kötelezettségét június 30-ig elengedik; ezekben a szektorokban a helységbérlési díjat nem lehet felmondani, a bérleti díjat nem lehet felemelni; június 30-ig a turizmusfejlesztési hozzájárulást is elengedik
5. Munkavállalási szabályokat rugalmasabbá teszik - ennek részleteit majd később ismertetik

Az alaprendeletet ma közzéteszik, a részletszabályokat pedig március 19-én ismertetik, zárta a bejelentkezést Orbán Viktor.

Forrás, fotó: Facebook/Orbán Viktor

Címkék: koronavírus, koronavírus-járvány

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

Nyolcadikos a gyerek? Fontos változás a felvételi eljárásban a koronavírus miatt - Az Oktatási Hivatal tájékoztatása
Nyolcadikos a gyerek? Fontos változás a felvételi eljárásban a koronavírus miatt - Az Oktatási Hivatal tájékoztatása

A középiskolába felvételizőknek eredetileg március 19. és 20. között nyílt volna lehetősége arra, hogy változtassanak a megjelölt tanulmányi területeken - ezt a határidőt módosította most az Oktatási Hivatal.

tovább a cikkre
12 dolog, amit tarts be, hogy elkerüld a koronavírus-fertőzést! - Tanácsok kismamáknak, szülőknek az NNK-tól
12 dolog, amit tarts be, hogy elkerüld a koronavírus-fertőzést! - Tanácsok kismamáknak, szülőknek az NNK-tól

Mint a szakemberek nem győzik hangsúlyozni, az új koronavírus járvány terjedésének megelőzésének legfontosabb pontja, hogy maradjon otthon és mosson rendszeresen kezet. Ugyanakkor a további pontokat is érdemes betartani.

tovább a cikkre
A következő napokban több száz új koronavírusos beteg lehet! - Minden fontos infó, ami elhangzott a mai sajtótájékoztatón
A következő napokban több száz új koronavírusos beteg lehet! - Minden fontos infó, ami elhangzott a mai sajtótájékoztatón

Immáron 50 koronavírusos betegről tudunk, de ez a szám a napokban jócskán megemelkedik - A március 17-ei sajtótájékoztató legfontosabb kijelentései.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Sárgarépapüré burgonyával

Sárgarépapüré burgonyával

Főzelékek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 3,5 dkg sárgarépa 6,5 dkg burgonya

Recept:

A sárgarépát a krumplival együtt fedő alatt kevés vízben puhára főzzük, majd szitán áttörjük, és a főzőlével kikeverjük.

Az alaposan megmosott burgonyát héjában is megfőzhetjük, illetve tűzhely sütőjében meg is süthetjük. A sz&(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

hirdetés

[x] hirdetés

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Ezt olvastad már? [x]
Szülés

Nem várta meg, míg beérnek a kórházba! - Apukája otthonukban segítette világra Martinkát

vissza vissza