Orbán Viktor: Február 1-ig marad a kijárási tilalom, a középiskolákban továbbra is online oktatás lesz

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Orbán Viktor: Február 1-ig marad a kijárási tilalom, a középiskolákban továbbra is online oktatás lesz Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt a következő időszakról. Orbán Viktor miniszterelnök 2021. január 8-án, pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt a következő időszakról.

A miniszterelnök egyebek közt bejelentette, február 1-jéig meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseket: marad tehát az este 8 és hajnali 5 közötti kijárási tilalom.

Továbbra is marad a digitális oktatás
Továbbá nem kezdődik el a jelenléti tanítás január 11-én a középiskolákban, ahogy az még decemberben tervben volt - a kormány elfogadta az operatív törzs tegnapi javaslatát, és meghosszabbítja az online oktatást egészen február 1-ig.



Mint Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár csütörtökön hangsúlyozta, bár tisztában vannak azzal, hogy a diákoknak és a tanároknak sem könnyű ez az időszak, de nekik elsősorban a járványügyi helyzetet figyelembe véve kellett meghozni a döntésüket, ez pedig - a környező országokból járványhelyzetéből és az Angliában terjedő mutálódott vírusból kiindulva - óvatosságra intette őket.

Maruzsa Zoltán azt is kiemelte, sem a tanároknak, sem a diákoknak nem tilos bemenni az iskolaépületbe, tehát ha valakinek szüksége van felzárkóztatásra így pár héttel a félévzárás előtt, azt meg lehet szervezni.

Orbán Viktor a rádióinterjúban a koronavírus elleni védőoltásról is beszélt: mint hangsúlyozta, ő is be fogja magát oltatni, ha sor kerül rá.

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2021.01.08