Teljes lezárás március 8-tól: Itt vannak az óvodákra, iskolákra vonatkozó részletszabályok

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Teljes lezárás március 8-tól: Itt vannak az óvodákra, iskolákra vonatkozó részletszabályok Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár a pénteki operatív törzs sajtótájékoztatón néhány újabb részletszabályt árult el a hétfői zárásról. Március 4-én újabb szigorító intézkedésekről számolt be Gulyás Gergely a kormányinfón, mára több részletszabály is napvilágot látott.

Mint ismeretes, március 8-án, hétfőtől lényegében lezár az ország: az óvodákat, általános iskolákat bezárják április 7-ig, az üzletek közül is csak az élelmiszerüzletek, drogériák, patikák, kertészeti eszközöket árusító boltok maradhatnak nyitva két hétig.

Március 5-én, pénteken aztán Orbán Viktor a Kossuth rádióban, később pedig Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az operatív törzs sajtótájékoztatóján beszélt a lezárás további részleteiről.

A miniszterelnök a rádióban elmondta, a bölcsődéket egyelőre nem zárják be, továbbá hogy a hétfői nőnap miatt a virágüzletek még nyitva lehetnek, nekik csak kedden kell bezárni.



Bár a kormányrendelet még mindig nem jelent meg, Maruzsa Zoltán részletezte az oktatási intézményekre vonatkozó legfontosabb szabályokat. Mint kiemelte:
- az óvodákban rendkívüli szünet lesz április 7-ig
- az általános iskolákban digitális oktatás lesz, a tavaszi szünet utáni első tanítási napon, április 7-én nyitnak újra az intézmények
- nem lesz felügyelet sem az óvodákban, sem az általános iskolákban ebben az időszakban
- a gyermekétkeztetést elvitelre és kiszállításra kell megoldani
- a középiskolák a szokott digitális rendben mennek tovább, az érettségire felkészítő kiscsoportos foglalkozások továbbra is engedélyezettek, az érettségiket meg fogják tartani
- a nyolcadik osztályosok középiskolai felvételi vizsgái most zajlanak, a szóbeli meghallgatást, ahol lehet, online térbe kell terelni
- a pedagógiai szakszolgálati intézményeknek is az online térben kell megvalósítani a kapcsolattartást

Forrás: Operatív törzs

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2021.03.05