Főoldal > Cikkek > Hivatalos ügyek > Müller Cecília: Egyelőre senki nem érezheti biztonságban magát - Aki úgy gondolja, védett, az rosszul gondolja - Szülők Lapja

Müller Cecília: Egyelőre senki nem érezheti biztonságban magát - Aki úgy gondolja, védett, az rosszul gondolja

Szülőklapja képAgresszívan terjed a brit vírusmutáns, ezért az országos tisztifőorvos mindenkit arra kér, lehetőség szerint kerüljön el minden helyzetet, amiben megfertőződhet.

Szerző: Szülők lapja
2021-03-29
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Agresszívan terjed a brit vírusmutáns, ezért az országos tisztifőorvos mindenkit arra kér, lehetőség szerint kerüljön el minden helyzetet, amiben megfertőződhet.

Fegyelmezettnek kell lenni továbbra is
Müller Cecília az operatív törzs március 29-ei, hétfői sajtótájékoztatón hívta fel nyomatékosan a figyelmet arra, hogy a járvány a brit vírusmutáns-variációnak köszönhetően intenzíven terjed, ezért továbbra is nagyfokú fegyelmezettségre van szükség.

- Nincs biztonságban senki, aki úgy gondolja, hogy védett, rosszul gondolja - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy nem létezik 100 százalékos védettség, még akkor sem, ha valakit már beoltottak.

Emellett azt is kiemelte, hogy hiába jön a jó idő és a családok legszívesebben felkeresnék a népszerű kirándulóhelyeket, inkább ne tegyék, mert azzal is a vírus terjedését segítik elő.

Zacher Gábor szerint felelőtlenek az emberek
Zacher Gábor szintén hasonlóról beszélt az Indexnek: mint mondta, nagyon felelőtlen hozzáállás az, hogy jó időben az emberek úgy csinálnak, mintha nem lenne járványhelyzet, és ellepik a rakpartot vagy a Margitszigetet. A hatvani kórház főorvosa szerint "az a legnagyobb probléma, hogy erről a betegségről még mindig nincsenek konkrét információik az embereknek. Nem látják a kórházakban zajló óriási küzdelmet. És erre nem a szenzációhajhászás miatt lenne szükség, hanem egyszerűen az embereknek látniuk kellene azt, hogy a koronavírus okozta megbetegedésnek mi lehet a következménye, hogy hogyan küzdenek a betegek, és hogyan küzdünk mi az életükért".

Megszólalt a víruskutató, a napokban tetőzik a járvány
Rusvai Miklós víruskutató szerint a következő napokban tetőzhet a koronavírus-járvány harmadik hulláma, erről az M1 aktuális csatornán vasárnap beszélt.
A víruskutató a legutóbbi szennyvízadatok alapján úgy értékelte, hogy "jelenleg a járvány csúcsán, vagy annak közelében járunk".

Kitért arra is, hogy a jelenlegi súlyos helyzetért a brit vírusmutáns a felelős, amely decemberben kerülhetett az országba, és januárban elterjedt. Február óta ez a brit variáns vált a dominánssá. Beszélt arról is: más járványoknál is megfigyelhető, hogy a vírusmutánsok erősebbek, hatásaik súlyosabbak, mint az eredeti vírusnál.

Az oltás a betegség súlyos lefolyásától véd, nem magától a betegségtől
Felhívta a figyelmet arra is: az immunizáltság - fertőzöttség vagy oltás révén - a betegség súlyos lefolyásától véd meg. Ez azt jelenti, hogy akik már átestek a betegségen vagy már megkapták az oltást, sokkal kisebb fertőzésveszélyt jelentenek a környezetükre, kisebb az esélye, hogy terjesszék a vírust.

Rusvai Miklós szerint az egyetlen kiút a járványhelyzetből a nyájimmunitás minél előbbi elérése. A víruskutató véleménye szerint ha ilyen ütemben haladnak az oltások, valóban "szabad nyarunk lehet".

Kismamák és pedagógusok oltása
Már oltják a héten a regisztrált pedagógusokat is, mivel az óvodákat, iskolákat április 19-ével megnyitják, illetve a kismamák és szoptatós anyukák is jelentkezhetnek soron kívüli oltásra.Április 8-ig biztosan minden marad a régiben
A kormány egyébként április 8-ig meghosszabbította a hatályban lévő védelmi intézkedések hatályát. Az operatív törzs javaslatára hozott döntést - a koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt - a magyar emberek életének, testi épségének, egészségének védelme indokolja.
 
Április 8-ig, tehát a húsvéti időszakban is változatlanok maradnak a maszkviselésre, a kijárási tilalomra, a közterületi magatartási szabályokra, az üzletekre, szabadidős létesítményekre, szórakozóhelyekre vonatkozó védelmi intézkedések, illetve az üzletek nyitvatartásával, a szolgáltatásokkal, az oktatás korlátozásával kapcsolatos rendelkezések.

Ugyanígy április 8-ig meghosszabbodik a Magyarország valamennyi schengeni belső határszakaszára ideiglenesen bevezetett határellenőrzési és határőrizeti feladatok, valamint a magyarországi személyforgalomra érvényes beutazási korlátozások hatálya.

Megjelent a kormányrendelet a nyitás első fázisáról
Közben március 27-én, szombaton már megjelent a Magyar Közlönyben a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról szóló kormányrendelet.

Azt írták, a jogszabály rögzíti, hogy akkor nyílik lehetőség a jelenleg hatályban lévő védelmi intézkedések enyhítésére, ha 2,5 millió ember legalább az első oltást már megkapta.

Ennek megtörténte után a következő változtatások lépnek életbe:
- a kijárási tilalom kezdete este 10 órára módosul, a vége változatlanul reggel 5 óra
- a szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések megszűnnek
- a személyes megjelenést igénylő szolgáltatás céljára szolgáló helyiség vagy helyszín nem köteles zárva tartani
- az üzleteknek este fél 10 és reggel 5 óra között be kell zárniuk
- az üzletekben biztosítani kell, hogy átlagosan 10 négyzetméterenként csak egy vásárló tartózkodhasson bent (a 10 négyzetméteres szabály alkalmazása során a 14. életévét be nem töltött kiskorút, a 65. életévét meghaladott, illetve a fogyatékossággal élő személy segítőjét nem kell figyelembe venni)

Továbbá az üzlet köteles gondoskodni arról, hogy a bejutásra várakozók - a közös háztartásban élők kivételével - egymástól 1,5 méteres távolságot folyamatosan tartsanak, a vásárlók számára a kézfertőtlenítés lehetősége az üzlet vásárlóterében folyamatosan biztosított legyen, az üzlet vásárlóterében a felületek fertőtlenítése folyamatos legyen, és a bevásárláshoz használt eszközök (kocsi, kosár) fertőtlenítése folyamatosan megtörténjen - írta a kormany.hu.

Forrás: MTI, Operatív Törzs sajtótájékoztató
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Címkék: covid oltás, koronavírus elleni védőoltás, operatív törzs, müller cecília

hirdetés

VERSEK, MONDÓKÁK BABÁKNAK ÉS KISGYERMEKEKNEK

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Pedagógusok, bölcsődei dolgozók oltása: Március 29. éjfélig kell regisztrálni, hogy húsvét után megkapd a vakcinát
Pedagógusok, bölcsődei dolgozók oltása: Március 29. éjfélig kell regisztrálni, hogy húsvét után megkapd a vakcinát

A március 29-ei héten már oltásra hívják az eddig regisztrált, óvodákban, általános iskolákban és gimnáziumokban dolgozó pedagógusokat, aki még nem regisztrált, az március 29. éjfélig tegye meg.

tovább a cikkre
Orbán Viktor: Egyelőre semmilyen nyitás nem engedhető meg, de szabad nyarunk lesz
Orbán Viktor: Egyelőre semmilyen nyitás nem engedhető meg, de szabad nyarunk lesz

Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában számos kérdést érintett a vírushelyzettel kapcsolatban március 26-án.

tovább a cikkre
Gulyás Gergely: Ezek az enyhítések várhatók húsvét után, ha meglesz a 2,5 millió beoltott
Gulyás Gergely: Ezek az enyhítések várhatók húsvét után, ha meglesz a 2,5 millió beoltott

Gulyás Gergely péntek délután rendkívüli tájékoztatót tartott a járványhelyzet miatti szigorítások első enyhítéseiről.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Almamártás

Almamártás

Mártások >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: Hozzávalók 1 fő részére 150 g alma 5 g liszt 30 ml tejföl 20 g cukor fahéj, szegfűszeg, citromhéj, citromlé

Recept:

Kb. 150-200 ml vizet felteszünk forrni, beletesszük a fahéjat, a cukrot, a citrom megtisztított, vékonyra vágott héját, pár darab szegfűszeget. Fedő alatt kb. 10 percig hagyjuk forrni. Közben meghámozzuk és apróra vágjuk az almát. Kiszedjük a fűszereket a vízből, beletesszü(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
Hírek, érdekességek

Biztonságos közlekedés gyerekeknek: 8 fontos dolog, amit taníts meg a gyereknek, mielőtt egyedül engeded az iskolába

vissza vissza