Április végéig ingyen utazhatnak az alsó tagozatos diákok a BKK járatain és a helyközi vonatokon, buszokon

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Április végéig ingyen utazhatnak az alsó tagozatos diákok a BKK járatain és a helyközi vonatokon, buszokon Április végéig ingyen utazhatnak az általános iskolák első négy évfolyamára járó, 7 és 11 év közötti diákok a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatain, emellett a helyközi buszokat és vonatokat szintén ingyen vehetik igénybe. Április végéig ingyen utazhatnak az általános iskolák első négy évfolyamára járó, 7 és 11 év közötti diákok a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatain Karácsony Gergely főpolgármester döntése alapján. Emellett a helyközi buszokat és vonatokat szintén ingyen vehetik igénybe.

A BKK közleményében emlékeztetett: a koronavírus-járvány elleni védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának egyik lépéseként hétfőtől visszatértek az óvodások és az alsó tagozatos diákok a nevelési-oktatási intézményekbe.

Az ingyenes utazás célja, hogy a diákoknak minél kényelmesebbé tegye az iskolakezdést és a közlekedési lehetőségeket - írták.

Legyen a gyereknél diákigazolvány vagy más okmány
Tudatták: az ingyenes utazásra jogosultságot diákigazolvánnyal vagy a személyazonosságot hitelt érdemlően bizonyító egyéb hivatalos okmánnyal lehet igazolni. A társaság arra kéri a tanulókat és szüleiket, hogy utazáskor mindig legyen a gyerekeknél a kedvezményhez szükséges irat.

Mit lehet tenni a már megvásárolt bérletekkel?
Az időközben megvásárolt diákbérletek érvényességi idejét a BKK 12 naptári nappal meghosszabbítja, visszaváltásukra nincs lehetőség - tették hozzá.

Helyközi járatokon szintén ingyen utazhatnak
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium már korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kisiskolások a hónap fennmaradó részében diákigazolványuk felmutatásával, jegy vagy bérlet megváltása nélkül utazhatnak a helyközi közösségi közlekedésben, azaz a helyközi vasúti és buszjáratokon is.



Sűrítik a járatokat
A járványügyi intézkedésekhez igazodva április 19-től, hétfőtől a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatai.

Azt írták: a BKK egyúttal fenntartja a korábban bevezetett csúcsidőszaki sűrítéseket is. A járatok a reggeli csúcsidőben egészen 9 óráig gyakrabban közlekednek, valamint délutántól számos járat sűrűbben, a csúcsidőszaki követéssel közlekedik a kora esti órákig.
    
Kiemelték: a kijárási tilalom időtartamának változása és a lassan élénkülő esti forgalom miatt fokozatosan áll vissza a korábbi menetrend este 8 óra után. Már az elmúlt hetekben is sűrítették egyes járatok közlekedési gyakoriságát 20 óra után is. A késő esti és az éjszakai közlekedést érintő változások a jövőbeni kormányzati intézkedéseknek megfelelően, a kijárási tilalom módosításával összhangban várhatók - írták.

Tájékoztattak arról is, hogy a járatok április 19-től, a tanítási időszakban érvényes menetrendje a társaság honlapján megtalálható, az utazástervezéshez pedig érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2021.04.20