Borzalmasan bánt 9 éves kislányával az apa, miután rá maradt a gyerek felnevelése az anya halálát követően

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Borzalmasan bánt 9 éves kislányával az apa, miután rá maradt a gyerek felnevelése az anya halálát követően A vádirat szerint a férfi felesége 2016-ban meghalt, ezt követően rá maradt az akkor 9 éves kislányának a nevelése. Az apa négy éven keresztül elhanyagolta, bántalmazta a kislányt, most helyezték vád alá. A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség 2021. augusztus 12-én vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki felesége halálát követően éveken keresztül okozott súlyos traumát gyermekének.

A vádirat szerint a férfi felesége 2016-ban meghalt, ezt követően rá maradt az akkor 9 éves kislányának a nevelése.

Négy évig elhanyagolta és verte a lányát
A 2020. tavaszáig tartó időszakban a vádlott súlyosan elhanyagolta a kiskorú nevelését és gondozását a többi között úgy, hogy nem gondoskodott a gyermek megfelelő személyes higiéniájáról, ruházkodásáról, valamint az általuk lakott ingatlan tisztán tartásáról, illetőleg télen annak felfűtéséről.



Hetekig ugyanabban a ruhában járt iskolába
Tette a vádlott mindezt annak ellenére, hogy rendszeresen kaptak adományként ruhákat, melyek azonban többnyire az ingatlanban maradtak csomagolatlanul. A kislány nem tisztálkodott rendszeresen, az iskolában is piszkosan, ápolatlanul jelent meg. Rendszeresen előfordult, hogy heteken át ugyanazt a ruhát hordta, ugyanazt a fehérneműt viselte. Ezt az állapotot észlelve az iskolában tisztálkodási lehetőséget biztosítottak számára, ahol letusolhatott, hajat moshatott.

Az iskolában a tanárok és az osztálytársak tisztálkodási eszközöket, ruhákat, fehérneműket gyűjtöttek a kislánynak, próbálva így pótolni azt a kötelezettséget, amelyet a vádlott elmulasztott.

Érzelmileg is elhanyagolta az apa a kislányt, és meg is verte
Mindemellett a férfi érzelmileg is elhanyagolta a gyermekét, egyáltalán nem segített neki feldolgozni édesanyja halálát. Sőt, mindezt még meg is nehezítette oly módon, hogy rendszeresen ok nélkül kiabált és veszekedett vele, valamint hetente több alkalommal tettleg is bántalmazta: tenyérrel arcon ütötte, több alkalommal pedig nadrágszíjjal is elverte. A bántalmazások során előfordult, hogy 8 napon belül gyógyuló és egyéb látható sérülései keletkeztek a kislánynak, az ütések okozta fájdalmon felül.

A vádirat szerint a vádlott a kislánnyal szemben tanúsított fizikai és lelki magatartásával, a sértett teljes elhanyagolásával és bántalmazásával a kiskorú gyermeke nevelésére, felügyeletére és gondozására vonatkozó kötelezettségét súlyosan megszegte, ezzel súlyos mértékben veszélyeztette a gyermek testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését.

Kiskorú veszélyeztetése, könnyű testi sértés, becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak a vád
A járási ügyészség a vádlottat kiskorú veszélyeztetésének bűntettével, valamint könnyű testi sértés vétségével, becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: ugyeszseg.hu
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2021.08.12