Cukorbeteg gyerek az óvodában, iskolában: Így segítik mától a diabéteszes gyerekeket a köznevelési intézményekben

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Cukorbeteg gyerek az óvodában, iskolában: Így segítik mától a diabéteszes gyerekeket a köznevelési intézményekben Az idei tanévben már a köznevelési intézményekben is biztosított az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekek mindennapi ellátása. Az idei tanévben már a köznevelési intézményekben is biztosított az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekek mindennapi ellátása - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter szeptember 1-jén, szerdán a Facebookon közzétett bejegyzésében.

Nagyobb biztonság a diabéteszes gyerekeknek
Novák Katalin úgy fogalmazott, a kormány - ígéretének megfelelően - még nagyobb biztonságot garantál az 1-es típusú diabéteszes gyermekeknek.

Kiemelte, minden iskolának és óvodának kötelessége, hogy biztosítsa az 1-es típusú diabéteszes gyermekek számára azt a szakszerű felügyeletet, amely segítséget ad a gyermekeknek az inzulin beadásakor, a vércukorszint mérésekor, illetve ha esetleg bármilyen gond adódik.



Diabéteszes gyermekeket segítő pedagógusokat képeztek
- Fontos, hogy iskolaidőben azonnal legyen kihez fordulni! - húzta alá Novák Katalin, hozzátéve, a kabinet ezért képzett ki az Oktatási Hivatal segítségével több mint 1100 erre a feladatra jelentkező pedagógust.

Elmondta, ezek a képzések ősszel folytatódnak, a diabéteszes gyermekeket segítők pedig havi bruttó 40 ezer forintos plusz juttatást kapnak.

Közölte: a kormány abban bízik, hogy ezekkel a lépésekkel valamivel még könnyebbé tudta tenni az 1-es típusú diabétesszel élő gyermeket nevelő szülők életét.

Olvasd el ezt is!
1-es típusú diabétesz: Nem a helytelen táplálkozástól alakul ki! - Milyen tüneteknél gyanakodj? »


Forrás: MTI
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2021.09.01