Főoldal > Cikkek > Hivatalos ügyek > Már a 20 fok is kevés, nem hogy a 18! - Háborog a Pedagógusok Szakszervezete, nyilatkozatot várnak a kormánytól - Szülők Lapja

Már a 20 fok is kevés, nem hogy a 18! - Háborog a Pedagógusok Szakszervezete, nyilatkozatot várnak a kormánytól

Szülőklapja képMinimum 20-22 fokos hőmérséklet biztosítását várja el a nevelési intézményekben a PSZ, fenntartótól függetlenül, azaz az állam nyújtson elegendő pénzügyi fedezetet az intézmények emelkedő rezsijének kifizetéséhez.

Szerző: Szülők lapja
2022-09-15
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Minimum 20-22 fokos hőmérséklet biztosítását várják el a nevelési intézményekben, fenntartótól függetlenül, azaz az állam nyújtson elegendő pénzügyi fedezetet az intézmények emelkedő rezsijének kifizetéséhez - egyebek közt erről szól a a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) közleménye.

Mint ismeretes, augusztus közepén nagy port kavart  Kisfaludy László köznevelési helyettes államtitkár kijelentése, mi szerint az iskolákban elég lesz télen 20 fokra felfűteni a termeket - ezt a minimális szintet írja elő a nevelési-oktatási intézmények működéséről szóló kormányrendelet is.

Már akkor a A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) választmányi tagja, Nagy Erzsébet felhívta a figyelmet, hogy bár az iskolák, óvodák működéséről szóló kormányrendelet valóban 20 fokot ír elő télen, ez a minimum hőmérséklet, aminek teljesülnie kell - ha ez alá csökken a tantermi hőmérséklet és legalább két napig úgy marad, akkor rendkívüli szünetet kell elrendelni. Így szerinte "cinikus és rosszindulatú" állítás, hogy Kisfaludy László a minimumot képzeli el optimálisként.

18 foknál nem lesz több az állami intézményekben - de hol?
Szeptember 7-én a kormány még tovább ment: Gulyás Gergely a múlt heti kormányinfón bejelentette, az állami intézményeket nem lehet 18 Celsius-foknál magasabbra felfűteni.Hogy pontosan milyen közintézményekre vonatkozik ez az intézkedés, arra nem tért ki részletesen, így a PSZ attól tart, ez majd az állami fenntartású iskolákra is vonatkozik majd.

Az iskolákra is ez vonatkozik?
Szerintük azonban már a 20°C fok is kevés, ezért az állami intézményekben előírt 18°C fok semmiképp sem vonatkozhat oktatási és nevelési intézményekre, így mielőbbi, egyértelmű nyilatkozatot várnak a kormánytól.

Mindemellett egyebek közt további intézkedéseket követelnek a kormánytól, hogy a gyermekétkeztetésben tapasztalható drasztikus áremelkedés miatt egyetlen gyermek se essen ki a menzai étkezésből. "Minden család számára - nem csupán a háromgyermekeseknek - kompenzálják az emelkedő árakat, mégpedig megemelt összegű családi pótlékkal!"

Forró tea és réteges öltözködés
Az Index által megkérdezett szakértő szerint ha az ember több órát ül viszonylag hűvös helyiségben, akkor az erek beszűkülnek, fázni kezd és a teljesítőképesség is csökken - főleg, ha fázósabb típus valaki.

- Megfelelő öltözködés, forró tea és a munkavégzés megszakítása kisebb mozgással, sétákkal sokat javíthat a helyzeten - emelte ki a szakember, kérdés, a gyerekek egy iskolában mennyire tudnak forró teázgatni az órákon, vagy éppen felkerekedni egy átmozgató sétára, ha már annyira átfáztak.

Fotó: Freepik/pvproductions

Címkék: állami intézmény, rezsicsökkentés, téli fűtés, fűtésszezon

hirdetés

VERSEK, MONDÓKÁK BABÁKNAK ÉS KISGYERMEKEKNEK

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Többgenerációs családi házban éltek?  - Ezt kell tenni, hogy rezsicsökkentett áron kapjátok a gázt
Többgenerációs családi házban éltek? - Ezt kell tenni, hogy rezsicsökkentett áron kapjátok a gázt

A többgenerációs családi házban élő családok is rezsicsökkentett áron kaphatnak gázt, ha hatósági bizonyítványt kérvényeznek a területi jegyzőtől.

tovább a cikkre
Figyelem, termékvisszahívás: Ha ilyen sajtot vettél, ne edd meg, vidd inkább vissza! - Fémdarab lehet benne
Figyelem, termékvisszahívás: Ha ilyen sajtot vettél, ne edd meg, vidd inkább vissza! - Fémdarab lehet benne

Fémdarab lehetséges jelenléte miatt az Aldi Magyarország Bt. visszahív és kivon a forgalomból egy francia sajtválogatást.

tovább a cikkre
Így változtatott az abortusz szabályain Pintér Sándor - Csütörtöktől már életbe is lép a módosítás
Így változtatott az abortusz szabályain Pintér Sándor - Csütörtöktől már életbe is lép a módosítás

Látszólag minden előzmény nélkül, a mai nappal megjelent a Magyar Közlönyben az a belügyminisztériumi rendelet, mely módosítja a magzati élet védelméről szóló törvényt rendeletének mellékletét.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Paradicsomlé

Paradicsomlé

Gyümölcslevek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 100-150 gramm paradicsom

Recept:

A paradicsomot alapos mosás után forrásban lévő vízbe tesszük. A héj ráncosodása után a vízből kiemelve a héját lehúzzuk és kipréseljük, vagy szitán átnyomkodjuk.
Értékes ásványianyag-forrás.

Szék(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
Hírek, érdekességek

Így veszik rá a gyereket, hogy ártson magának: Egyre veszélyesebb kihívások terjednek a magyar tinik között

vissza vissza