Megharapott egy kisgyermeket egy anyuka a bölcsődében, hogy megnevelje

Szülők lapja

Ovi, suli

Szülők lapja


Megharapott egy kisgyermeket egy anyuka a bölcsődében, hogy megnevelje Egy pécsi bölcsődében megdöbbentően reagálta le egy anyuka az ő gyermekét ért sérelmet: "A szemet szemért!" - elv alapján megharapta azt a kisgyermeket a bölcsiben, aki korábban az ő gyerekét harapta meg. Egy pécsi bölcsődében megdöbbentően reagálta le egy anyuka az ő gyermekét ért sérelmet: "A szemet szemért!" - elv alapján megharapta azt a kisgyermeket a bölcsiben, aki korábban az ő gyerekét harapta meg.


 

Nem harap a néni - de mi van, ha igen? Ráadásul más gyerekét!


A harapás mint érzelem-megnyilvánulás
Amikor a kisfiam bölcsődébe kezdett járni, meghallgattam egy, a bölcsődei gondozók által tartott előadást arról, hogy sok kisgyermek harap a bölcsiben, nem örülnek neki, de nem olyan meglepő. Ebben a korban néha az érzelmeiket fejezik ki ilyen módon, még az is lehet, hogy puszta szeretetből harapja meg a társát. Ilyenkor el kell nekik magyarázni, újra és újra, hogy ez így nem jó, nem szabad, mert ezzel fájdalmat okoz.

Az anyatigris - kicsit másképp
Azonban az eléggé megdöbbentő, amikor egy anyuka saját maga harap - puszta nevelési célzattal... A pecsma.hu oldalán találtuk a hírt, miszerint egy helyi intézményben egy anyuka megharapott egy gyermeket, nevelési céllal. Bár ezt akár bosszúnak is nevezhetnénk, hisz előtte az ő gyerekét harapta meg az anyuka által megharapott kisgyermek. Természetesen az ügyben rendőrségi feljelentést tettek a gyermek szülei.

A bölcsődében is megtették a megfelelő intézkedéseket az eset után, erről pontosabb információk nem állnak rendelkezésünkre.

"Nagy István, az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ igazgatója szerint is igen ritkák az ilyen esetek, sőt, elárulta lapunknak, hogy mióta intézetigazgató, azóta pécsi bölcsődében még nem is találkozott ilyen súlyos esettel:
– Az ehhez hasonló ügyekben mindig felkeressük az érintett családot, továbbá felvesszük a kapcsolatot azokkal az emberekkel is, akik a gyermekkel kapcsolatban vannak: a védőnővel, az oktatási, vagy nevelési intézménnyel, illetve a családtagokkal is. Az ő segítségükkel próbáljuk meg tisztázni a körülményeket, és ha úgy ítéljük meg, hogy súlyos esettel állunk szemben, akkor hatósági intézkedésre kerül sor – mondta el Nagy István."

Forrás: pecsma.hu
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Ovi, suli

Szülők lapja


2018.01.25