Őszi bakancslista családoknak 2017! 40 szuper ingyenes program Budapesten, ahova vidd el idén ősszel a gyereket

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Őszi bakancslista családoknak 2017! 40 szuper ingyenes program Budapesten, ahova vidd el idén ősszel a gyereket Attól még, hogy hűvösebbre fordult az időjárás, nem kell otthon ücsörögni a lakásban! 40 olyan szuper helyszínt, programot gyűjtöttünk össze, ahol a gyerekek és a felnőttek, a családok szórakozhatnak, kikapcsolódhatnak.

Attól még, hogy hűvösebbre fordult az időjárás, nem kell otthon ücsörögni a lakásban! 40 olyan szuper helyszínt, programot gyűjtöttünk össze, ahol a gyerekek és a felnőttek, a családok szórakozhatnak, kikapcsolódhatnak.

A programok között van szabadtéri és benti helyszín, és persze mindegyik ingyenes. Cikkünket folyamatosan bővítjük majd az ősz folyamán az újabb és újabb programokkal. Válasszatok vagy akár próbáljátok ki mindet!
 

ŐSZI BAKANCSLISTA CSALÁDOKNAK: 40 szuper ingyenes program Budapesten


1-11 ingyenes múzeumok október 23-án, valamint bizonyos szombaton és vasárnap

Minden évben háromszor, a nemzeti ünnepeken (azaz március 15., augusztus 20., október 23.) ingyenesen lehet belépni számos múzeumba. Itt a lehetőség, hogy ingyen múzeumlátogatást szervezzetek, akár az egész család számára!

Melyik múzeumba mehettek? Például a Természettudományi Múzeumba, az Iparművészeti Múzeumba vagy a Magyar Nemzeti Múzeumba. Emellett pedig a hónap bizonyos szombatján és vasárnapján szintén ingyen látogathatók egyes múzeumok és várak.

11 ingyenes budapesti múzeum a nemzeti ünnepeken - az állandó kiállítások ingyen látogathatók:
- Természettudományi Múzeum
- Iparművészeti Múzeum
- Magyar Nemzeti Múzeum
- Aquincumi Múzeum és Fürdőmúzeum
- Földalatti Vasút Múzeum
- Terror Háza
- Petőfi Irodalmi Múzeum
- Néprajzi Múzeum
- Magyar Földrajzi Múzeum
- Tűzoltó Múzeum
- Hadtörténeti Intézet és Múzeum
A részletes listát korábbi cikkünkben találod, itt »


12. Dallamos Villamos

Egyedülálló élményben lehet része annak, aki október 7-én délutántól késő estig a 4-es villamos vonalán haladó nosztalgia villamosra száll. Mindkét kocsiban tehetséges zenészek gondoskodnak a nagyérdemű szórakoztatásáról, csupán érvényes jegy vagy bérlet szükségeltetik az utazáshoz. A számos fellépő között kifejezetten gyerekeknek muzsikáló zenekar is fellép majd.

Helyszín: 4-es villamos vonala
Időpont: 2017.10.07.
 

13. Mesemúzeum és Meseműhely

A múzeum születésnapja alkalmából szeptember 30-án egész napos, ingyenes programokkal várják a közönséget. A programok között koncertek, író-olvasó találkozók, kreatív művészeti foglalkozások, könyvbemutató, bábelőadás, szabadtéri kiállítás várja a látogatókat a Mesemúzeumban, ahol a gyerekek megismerkedhetnek a népmesékben rejlő igazsággal.

Helyszín: Mesemúzeum és Meseműhely (1013 Budapest, Döbrentei u. 15.)
Időpont: 2017.09.30.
 

14. Puzzle- és társasjáték nap

Kihagyhatatlan program a társasjátékok és kirakósok szerelmeseinek a Szentlélek téren található Vasarely Múzeumban megrendezett puzzle- és társasjáték nap. Akár saját összerakós játékot is tervezhetnek maguknak a gyerekek és így sajátos, egyedi játékuk lesz, olyan, mint senki másnak!

Helyszín: Vasarely Múzeum (1033 Budapest, Szentlélek tér 6.)
Időpont: 2017.09.30., 10:00-13:00
 

15-17. - 3 Margitszigeti játszótér

Még ha beköszönt is az ősz, akkor is érdemes kilátogatni a játszóterekre, ha nem esik épp az eső. Persze tudom-tudom, a gyerkőcöknek mindegy lenne, fúj-e, esik-e, akkor is játszótereznének... Ha idén még nem jutott el a család a Margitszigetre, épp itt az ideje! 3 szuper játszótér is vár rátok itt, az árpád-hídnál az öko-játszótér, a Margitszigeti szökőkút közelében a régi "Nagy" játszótér és a Margit-híd felől érkezve a Hajós Alfréd uszoda után található az árnyas fák rejtekében egy vadiúj játszótér. A margitszigeti játszótereket bemutató, összehasonlító cikkünket elolvashatod, itt » 

Margitszigeti játszóterek helyszíne: Budapest, Margitsziget
Időpont: Egész évben látogatható


Fotó: Szülők Lapja
 

18. Állatok Világnapja

Az Állatok Világnapja és egyúttal a Rex Állatsziget 25. születésnapja is megünneplésre kerül október 7-én, és ennek örömére egész napos rendezvénnyel, gazdag programkínálattal várják az idelátogatókat. Többek között lesz: Állati Jó Bemutató, kutyaszépségverseny, jótékonysági tombola és menetleveles játék, karate és artistabemutató, játszóház, arcfestés, kukoricacsuhé-baba készítés, citerakoncert az erdélyi ház előtt, gyermekzenekarok, stb.

Helyszín: Rex Állatsziget (1048 Budapest, Óceánárok u. 33.)
Időpont: 2017.10.07.
 

19. Logikai Játékok Fesztiválja 2017

A Westend City Centerben idén is megrendezik a Logikai Játékok Fesztiválját, Sakk, darts, csocsó, kártyajátékok vagy társasjátékok a kedvenceid? Nos, itt mindent megtalálsz! Sőt, izgalmas versenyeken is részt vehetsz, akár egyéni, akár csapatindításon gondolkozol!

Helyszín: Westend City Center, Millenium Tetőudvar (1062 Budapest, Váci út 1-3.)
Időpont: 2017. 10. 07-8.


20-29  - 10 gyönyörű kirándulóhely Budapesten, ami bejárható babakocsival és kisgyermekkel is

10 könnyű túraútvonalat is ajánlunk azoknak, akik szeretnének egy kicsit a természetbe kimozdulni, és a gyerekeket az otthoni kockulás helyett inkább erdei sétára, futkározásra csábítani. Gyűjtsetek a séta során ősz-marta színes leveleket, érdekes kavicsokat, elhullot terményeket (gesztenye, makk, stb.) és kreatívkodjatok velük otthon azokon a napokon, amikor az időjárás már nem alkalmas a kinti időtöltésre! A túraútvonalakról részletesebben olvashatsz cikkünkben, itt »

Helyszín: Budapest több pontja
Időpont: Egész évben látogatható
 

30. Kürtőskalács Fesztivál

Ötödik éve, hogy megrendezik a Kürtőskalács Fesztivált, ahol családi programok mellett élvezhető a fantasztikus kürtőskalácsok íze is. A hagyományos, parázson sült kürtőskalács mellett a szervezők gondoltak az ételintoleranciában szenvedőkre is és különleges kürtőskalácsokkal is készülve várják az érkezőket.
Koncertek, gyerekműsorok, alternatív és kortárs előadások, kiállítások, gyerek pályázatok, közösségi jótékonysági kürtőskalács készítés (Kürtős Kaland), kézműves vásár, mesterség bemutatók és Csináld Magad! kürtőskalács készítő stand is lesz!

Helyszín: Gesztenyés-kert (1124 Budapest)
Időpont: 2017. 10. 13-15.


31. Meseösvény: Érzékek ösvénye a Ferenc-hegyen

Mimó és Csipek először a Ferenc-hegyen talált otthonra, az Érzékek ösvényén várják a kíváncsiskodókat, a Ferenc-hegyi élővilágot ismertetik meg az érzékek segítségével. A meseösvény kb. 400 méter hosszú, könnyű sétával bejárható, az útvonalhoz tartozó mese letölthető innen »

Érzékek meseösvény helyszíne: Budapest, II. kerület, Ferenc-hegy
Időpont: Egész évben látogatható


Fotó: Facebook/mimoescsipek

Még több meseösvényről olvashatsz korábbi cikkünkben, itt »
 

32. Mesés Hétvégék - Zenés őszülés

Mesehallgatással, kézműveskedéssel, közös játékkal fűszerezett családi délelőtt a Csillaghegyi Közösségi Házban. Fontos szerepet kap a zene is, mindenen zenélnek a résztvevők, ami csak a kezük ügyébe akad.

Helyszín: ÓKK Csillaghegyi Közösségi Ház (1039 Budapest, III. kerület Mátyás király út 11-15.)
Időpont: 2017. 10. 07. 10:00
 

33-35. Világjáró Gyerekek-programsorozat: Észtország, Ghána, Egyesült Államok

Budapest belvárosában minden hónapban új nemzet kultúrájával ismerkedhetnek meg a gyerekek mesékkel, animációs filmekkel, színházi eladásokkal, gyermekjátékokkal és közös beszélgetésekkel.
Szeptember 30-án Észtország,
október 28-án Ghána,
november 25-én pedig az Amerikai Egyesült Államok kultúrájával ismerkedhetnek meg a résztvevők. A program mindenki számára ingyenes, de regisztráció-köteles! Erről bővebb információ, itt »

Helyszín: Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria (1052 Budapest, Deák Ferenc utca 17. I. emelet)
Időpont: 2017.09.30., 2017.10.28., 2017.11.25.
 

36. Kopaszi-gát

Őszi bakancslista - MP
Fotó: Szülők Lapja

Gyerekes családok közkedvelt hétvégi pihenőhelye, ahol parkosított, csodaszép környezet, modern kávézók, padok, ápolt gyep, egy kisebb játszótér, tiszta mosdók és legfőképpen kellemes dunaparti környezet várja az idelátogatókat. Kismotort, labdát, plédet vigyünk magunkkal! Ha lehet, akkor a hétvégét kerüljük el, mert ilyenkor viszonylag zsúfoltabb a helyszín. Jó tudni, hogy a Kopaszi-gátat a menetrendszerinti BKV hajójárattal is meg lehet közelíteni!

Helyszín: Budapest, Kopaszi-gát
Időpont: Egész évben látogatható
 

37. Terézvárosi búcsú

Terézvárosban izgalmas, ingyenes programok várják az érdeklődőket október 14-15-én. Bemutatkoznak a terézvárosi óvodák, iskolák, gyerekzenekarok koncerteznek. Ezenkívül kézműves- és gasztronómiai vásár, fotószínház, bábszínház, folklórműsor, pontgyűjtő játékok a vásár területén, Vitéz László Bábjátékautomata, táncház, bűvész, illuzionista műsor, KRESZ-pálya várja a családokat. Részletes program a terezvarosibucsu.hu honlapon olvasható.

Helyszín: Budapest, VI. kerület, Eötvös utca, Szófia utca
Időpont: 2017. 10. 14-15.


38. MÜPA – Cifra Palota vasárnaponként

Őszi bakancslista - MP
Fotó: MÜPA

 
Minden vasárnap ingyenes gyerekprogramok várják a családokat a MÜPA-ban, a Cifra Palota elnevezésű rendezvénysorozattal. A színpadon zenés-táncos előadások, mesejátékok zajlanak, a termekben pedig kreatív foglalkozások, készségfejlesztő játékok biztosítják a felhőtlenül jó hangulatot, az adott hét tematikájához kapcsolódóan.

Helyszín: Művészetek Palotája (1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.)
Időpont: 2017. minden vasárnap, 10:00-13:00


39. Töklámpás Fesztivál

"Tököt hozz, ne légy töketlen!!!" szlogennel invitálnak a szervezők a Töklámpás Fesztiválra, ahol ki-ki elhelyezheti az otthon kifaragott, kivilágított töklámpását. Külön kísérőprogramokat nem szerveznek, de a látvány így is biztosan felejthetetlen lesz. Annyi kérése van mindössze az esemény rendezőinek, hogy aki tud, 1-3 konzervet vagy tartós élelmiszert vigyen magával, és azok összegyűjtés után rászoruló gyerekeknek kerül elszállításra.

Helyszín: Hősök tere (1146 Budapest, Hősök tere)
Időpont: 2017. 10. 28. 19:00-21:00
 

40. Adventi vásárok a városban

Bizony, hamarosan megnyitnak az idei adventi vásárok is, ahova akkor is érdemes kilátogatni, ha nem akarsz venni semmit, hiszen a fények, illatok, a hangulat különleges élményt adnak. A Vörösmarty téren november 10-én, a Bazilikánál november 24-én nyílik az az idei Adventi Vásár.

Helyszín: Budapest számos pontján
Időpont: 2017.11.10-2018.01.01.

Fotók: MÜPA, Fb/mimoescsipek, Szülők Lapja

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2017.09.29