31 különleges virtuális program gyerekeknek: Állatkerti séták, kastélyok, kiállítások, élő webkamerák, online erdei iskola

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


31 különleges virtuális program gyerekeknek: Állatkerti séták, kastélyok, kiállítások, élő webkamerák, online erdei iskola Nézz be virtuálisan egy állatkertbe, csodáld meg a népszerű városokat vagy a Balatont webkamerán keresztül, böngéssz óriási felbontású városfotókat, less be a Versailles-i kastélyba vagy a Fehér házba és fürkészd élőben a Loch Ness-i tavat, hátha meglátod a mítikus szörnyet. Bár jó dolog kirándulni és a szabad levegőn lenni, a veszélyhelyzet megmutatta, hogy vannak olyan időszakok, amikor barangolni legfeljebb az online térben tudunk. Szerencsére virtuálisan is nagyon sok lehetőség adódik az időtöltésre a közösségi oldalak és virtuális játékokon kívül.

Most olyan programokat gyűjtöttünk össze, melyek akár rossz idő esetén is bevethetők - nézz be virtuálisan egy állatkertbe, csodáld meg a népszerű városokat vagy a Balatont webkamerán keresztül, böngéssz óriási felbontású városfotókat, less be a Versailles-i kastélyba vagy a Fehér házba és fürkészd élőben a Loch Ness-i tavat, hátha meglátod a mítikus szörnyet.


 

31 szuper virtuális program az országban és a világon


1. Közös időnk - Virtuális közösségi kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban
A Magyar Nemzeti Múzeum Közös időnk ’89-90 című kiállítása a rendszerváltoztatás koráról kíván megemlékezni, amelyet tágabb időben és térben értelmezünk.

Tavaly januárban az intézmény felhívást tett közzé, amelyben arra kértek mindenkit, osszák meg velük korabeli történeteiket, illetve tárgyi emlékeiket. Az év során folyamatosan gyűltek a tárgyak, fényképek, plakátok, iratok a múzeumban, miközben több mint tucatnyi, különféle programot is szerveztek a Közös időnk projekt köré.Mindennek köszönhetően a látogatók egy igazán különleges tárlatot tekinthetnek meg, amelyet nem véletlenül hívnak közösségi kiállításnak, hiszen a kiállítás döntően a több mint ötven felajánló által átadott homogén tárgyi anyagra épül, és a múzeum saját, 1989-re reflektáló gyűjteményi darabjai csupán kiegészítik ezeket.



Mindezt egy párhuzamos képregény kerettörténetbe ágyazták, amelyen keresztül az események szubjektív átélését, a civil kezdeményezések jelentőségét szerették volna kiemelni, áll a múzeum honlapján.
A Közös időnk című virtuális kiállítást itt tekintheted meg »

2-6. Less be a fővárosi és a világ állatkertjeibe webkamerán, nézd meg, mit csinálnak az állatok - ehhez mutatunk néhány szuper linket:
Budapesti Állatkert »
San Diego-i Állatkert »
Houston-i Állatkert »
Washingtoni Állatkert »
Dublini Állatkert »


7. Virtuális Pál utcai fiúk séta a Petőfi Irodalmi múzeummal
A Petőfi Irodalmi Múzeum számos DIY, azaz saját kezűleg intézhető online programot kínál a látogatóknak. Bepillanthatsz a Petőfi- vagy az Arany-tárlatba és megtudhatsz érdekességeket a költőkről és korukról, de akár a Pál utcai fiúk regény leghíresebb helyszíneit is bebarangolhatod az online sétán.
Még több infó a virtuális programokról itt »

8-9. Még több magyar múzeum virtuálisan
Aquincum virtuális túra »
Mezőgazdasági múzeum virtuális túra »


10. Nézz Mobilmeséket a Kolibri színház művészeitől
A színház művészei naponta egy-egy mesével, verssel, dallal jelentkeznek, hogy a koronavírus okozta kényszerszünet alatt se maradjanak a gyerekek színházi élmény nélkül. A Kolibri tagjai saját otthonukban, mobiltelefonnal veszik fel a MobilMeséket, melyeket a színház YouTube csatornáján és Facebook oldalán minden nap délután 3 órakor tesznek közzé.
Az eddig elkészült MobilMeséket itt találod »

11. Balatoni webkamerák
Rossz az idő és nem tudsz a Balatonhoz menni? Nézegess balatoni élő webkamerákat, van belőlük jó néhány, egyebek közt a fonyódi hajóállomáson, a keszthelyi yachtkikötőben vagy az alsóörsi vitorláskikötőben.
Balatoni élő webkamerák itt »
     


12-15. Less be híres múzeumok virtuális kiállítására!
Louvre, Párizs »
The British Museum, London »
Guggenheim Museum, New York »
Uffizi képtár, Firenze »


16. Online erdei iskola - Agrárminisztérium
Online erdeiiskola-sorozatot indítottak az állami és magán erdőgazdaságok; a sorozat videói az erdőgazdaságok Facebook-oldalain és az Országos Erdészeti Egyesület Youtube-csatornáján elérhetők. A rendhagyó erdei iskolai foglalkozások célja, hogy a gyerekek a jelenlegi helyzetben is részesülhessenek a természet tavaszi ébredésében, elsajátíthassák a környezettudatos gondolkodás alapjait, valamint segítséget nyújtsanak a pedagógusoknak a digitális oktatásban.

Az erdőpedagógusok és erdészeti szakemberek által összeállított programban szó van többek között a nyomolvasásról és nyomkeresésről, gyógynövényismeretről, a fákról és az erdei vizek útjáról.     

Megtanulhatnak a gyerekek papírból fecskét hajtogatni, megismerkedhetnek a madárgyűrűzéssel, valamint az év fájával és madarával. A videók mellett az erdőgazdaságok megoldandó feladatokat, rejtvényeket, egyéb erdei iskolai tartalmakat is feltöltenek a saját közösségi oldalukra. 
Még több infó az online erdei iskoláról » 

17-21. Nézz meg nagyvárosokat egy óriási felbontású fotón - ha tekered az egeret, bele tudsz nagyítani, bámulatosan részletgazdag - keress rajta embereket és nézd meg, mit csinálnak, találd ki a történetüket.
Itt találod Londont »
Itt találod Sanghajt »
Itt találod New Yorkot »

Itt találod Tokiót »
Itt találod Berlint »

22-25. Gyönyörű épületekben nézelődnél? Akkor itt válogass!
Versailles-i kastély, Párizs »
Buckingham palota, London »
Schönbrunn kastély, Bécs »
Fehér ház, Washington »


26-27. Több mint 100 híres és népszerű hely webkamerán
Skyline webkamerák: New York, Dubai, Róma, Milánó, Buenos Aires, Mexico City, Dublin, Cardiff, Argentina - utazás helyett tegyél egy virtuális kirándulást, válassz a több mint 100 élő webkamerából »

Earthcam webkamerák: Tokió, Moszkva, London, Új-Zéland - nem csak a városi utcákat láthatod, de építkezésekre vagy egyetemekre is bepillanthatsz itt »

28. Nézd meg, hogyan működik egy farm (minimális angoltudás kell hozzá) - kattints arra, amit meg akarsz nézni, és ha elindul a videó, az egérrel jobbra-balra tudod húzni a képernyőn a látványt - Nézd meg itt »

29. Keresd a Loch Ness-i szörnyet
Ez a webkamera a Loch Ness tavat pásztázza, ha sokáig nézed, lehet, hogy megpillantod a misztikus szörnyet »

30. Moszkvai metró virtuálisan
A moszkvai metró a világ egyik legnagyobb és egyik legforgalmasabb metróhálózata, Moszkva egyik fő turisztikai látványossága a gyönyörűen díszített metróaluljárója révén - most te is megnézheted itt (a jobb oldali kis ikonra kattintva választhatod ki az állomásokat) »



31. Nézz állatos webkamerákat: a több mint 100 élő kamera között van itt kiskutyás, cicás, majmos, és még sok minden más webkamera »

Forrás: MTI és az adott helyek Facebook-oldala, weboldala
Kezdőfotó: Rawpixel

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2020.05.15