Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > Horoszkóp - 2013 február - Szülők Lapja

Horoszkóp - 2013 február


Mire számíthatunk ebben a hónapban? Miről árulkodnak a csillagok?
Olvasd el a szakértőnk által összeállított horoszkópot!

Szerző: Szigetiné Nagy Tímea
2013-02-11
Forrás: Szülők lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Kos (március 21. - április 20.)
A február hónap jó alkalmat kínálhat a Kos jegy szülötte számára, hogy kezébe vegye sorsa irányítását és végre többet foglalkozzon saját szükségleteivel, vágyaival. Az Ikrekben található Jupiter szextilje, mely az egész hónap folyamán érvényesül, határozottan támogató energiákat nyújt a Kos ezen törekvéseihez. Február második hete környékén, amikor a Hold együttálláshoz közeledik, illetve együttállásba is kerül a Bakban álló Plútóval és egyidejűleg kvadrátba az Uránusszal, a Kos jól teszi, ha vigyáz éles nyelvére, és kétszer is meggondolja mondandóját, különösen olyan emberek társaságában, akikről úgy érzi, hatalmat szeretnének gyakorolni fölötte. Ilyesfajta problémák 13-án és 18-án is előfordulhatnak, amikor a Hold együttállásba kerül az Uránusszal illetőleg a Jupiterrel.

Bika (április 21. - május 20.)
Az asztrológiában ritkán bizonyul teljesen eseménymentesnek egy-egy hónap, mivel a gyors mozgású belső bolygók és a Hold rendszerint felkavarják a „planetáris állóvizet”. Nincs ez másként most sem. Február 9-én a Hold együttállásba kerül a Vízöntőben helyet foglaló Vénusszal. Önmagában ez az aspektus még nem jelentene problémát, ugyanakkor kvadrátot is alkot a Skorpióban álló Szaturnusszal. Két nap sem telik el, és a Hold már a Merkúrral és a Marssal van együttállásban, egyidejűleg pedig kvadrátban a Jupiterrel és trigont alkot a Szaturnusszal. A Bika ebben a rövid időszakban néha valóságos érzelmi hullámvasúton érezheti magát, és olyan emberekkel is gondja támadhat, akikkel máskülönben kiválóan megértik egymást. A jó hír, hogy a hónap végére ezeknek a bolygóhatásoknak bizonyos értelemben a fordítottja érvényesülhet (24-e és 26-a környékén), vagyis lesz alkalom helyrehozni azt, ami esetleg balul sikerült.

Ikrek (május 21. - június 21.)
Az egyik legnagyobb erejű planéta, a Jupiter jó néhány hónapon át időzik az Ikrek jegyében ebben az évben, ezért a jegy szülöttei ebben az időszakban több értelemben is gyarapodásra számíthatnak. Nagy jelentősége van ugyanakkor annak, hogy e planétát időről-időre milyen fényszögek érik. Jó példa lehet erre 8-a és 10-e között a Merkúr és a Mars együttállása a Halakban, és ezek közös kvadrátja, melyet a Jupiterrel alkotnak. Lendületesség és szókimondás jellemezheti ez idõtájt az Ikreket, és könnyen hozhat elhamarkodott, rossz kimenetelű döntéseket. Célszerű lehet a fontos dolgokat e néhány nap előttre, de inkább utánra hagyni. Február 25-e környéke lehet még nagy jelentőséggel bíró idõszak az Ikrek számára, amikor a Nap Halakból átszüremlő energiái már-már túláradó optimizmussal és a fontosság érzetével ruházzák fel egy rövid időre. A közeledő Vénusz hatása miatt ha ekkortájt idõsebb hölgy családtag adna tanácsot, azt mindenképpen érdemes lehet megfogadni, de legalábbis megfontolni.

Rák (június 22. - július 22.)
Emlékszünk ugye, hogy előző hónapban nem kevés asztrológiai értelemben vett „figyelem” összpontosult a Rák jegy szülötteire, szerencsére februárban ez már nincs így. Csupán a Bakban álló Plútó energiáival kell számolni, de összességében még így is az mondható el, hogy ebben a hónapban a Rák végre összeszedheti magát és rendbe teheti a dolgait. Február 6-án azért egy minden értelemben igencsak „sűrű” napnak nézhet elébe a Rák jegy szülötte, amikor a Hold együttállásba kerül a Plútóval. A hónap harmadik dekádjának kezdetén, 20-a és 22-e között a Hold áthalad a Rák jegyén, érzelmi változásokat hozva magával. A jegy szülöttei ebben az időszakban hajlamosak lehetnek a befelé fordulásra, önmaguk megkérdőjelezésére. Lehet, hogy csak a múlt dolgain merengenek a kelleténél tovább, de személyiségtől függően ez akár önmarcangolásba is átcsaphat. Ahogy a Hold kilép a jegyből, ez a planetáris hatás gyorsan elmúlik, és a Rák figyelme ismét a jövőre összpontosulhat.

Oroszlán (július 23. - augusztus 23.)
A hónap folyamán, egészen 19-éig a Nap a Vízöntőben szembenállásban lesz, és ezen időszak bizony eléggé megviselheti az állatöv kedvenc nagymacskáit. Bár egy Oroszlántól egyáltalán nem idegen a rá irányuló figyelem, de most mintha a kelleténél is több jutna neki. Február 2-án például a Mars kikerül az oppozícióból, de rögtön a Vénusz veszi át a helyét. A Mars és Vénusz uralta jegyek szülöttei részérõl ilyenkor rosszindulat és vádaskodás érheti az Oroszlánokat, saját hibáik miatt hajlamosak lehetnek a jegy szülötteit okolni. Erre csak egyféleképpen lehet felkészülni: makulátlannak kell maradni minden tekintetben, és nem szabad alkalmat adni rá, hogy az Oroszlán tetteit félreértelmezzék vagy rossz színben tüntessék fel. Szerencsére ez az időszak csak rövid ideig tart, 5-én (és azt követően), amikor a Merkúr már a Halakban tartózkodik, már másfelé mutathatnak azok a vádaskodó ujjak. Az Oroszlán ebben a hónapban kétségkívül a Holddal alkotott fényszögekből meríthet a legkönnyebben erőt, ilyen lesz például az újholddal való együttállás 10-én vagy trigon 20-án (bár ekkorra a Nap is átlép már a Halak jegyébe).

Szűz (augusztus 24. - szeptember 23.)
A Szűz jegy szülötteinek ebben a hónapban, különösen az első dekád környékén, gyakran lehet szükségük legendásan gyors és csavaros eszükre. 8-a környékén, amikor a Merkúr és a Mars egymással együttállásba és egyidejűleg szembenállásba is kerülnek a Szűzzel, előfordulhat, hogy váratlan és igen kényes kérdésekben kell állást foglaljon a munkahelyén, és arra sem árt, ha felkészül, hogy válaszait mindenki úgy értékeli, mint az ő végleges álláspontját ezekben a témákban. A Halakban tanyázó Neptunusz sem segít túl sokat, hogy mindig tárgyilagos tudjon maradni. Február 25-e körül a Szűz megtapasztalhatja a telihold erejét és hatását. Sokan fordulhatnak tanácsért, segítségért hozzá ebben az időszakban, és még az sem kizárt, hogy közvetítőnek kérik fel valamilyen vitás kérdés megoldásában. A 26-ától érvényesülő Vénusz hatás miatt nagyon fontos lehet, hogy érzelmileg ne bonyolódjon bele túlságosan ezekbe a problémákba, és tudjon tisztán a tényeket értékelve, tárgyilagosan dönteni.

Mérleg (szeptember 24. - október 23.)
Ha a Mérleg jegy szülöttei az elmúlt időszakban kissé magukra hagyatottnak, elszigeteltnek érezték magukat, az bizonyára nem a véletlen műve volt. Már hosszabb ideje jobbára csak magukra számíthatnak, ezért nem lehetetlen, hogy kissé el is hanyagolták kapcsolataik ápolását, ami egyebekben nem jellemző a Mérlegekre. Ez a hónap a Hold és az Uránusz finom energiáinak köszönhetõen lehetõséget kínál a kapcsolatok megerõsítésére. Február 7-én a Bak jegyében áll együtt a Plútó és Hold: amíg ez a fényszög tart, a Mérlegek kissé nyugtalannak érezhetik magukat. 13-án a Hold és az Uránusz együttállása lehetővé teheti, hogy egy Halak jegyû barátjával, ismerõsével vegye fel újból a kontaktust a Mérleg, és meglepve fogja tapasztalni, hogy a másik fél ezúttal mennyire pozitívan és gyakorlatiasan áll hozzá a dolgokhoz. A 28-án bekövetkező fényszög már egy új időszak kezdetét jelzi, olyat, amelyben ismét az aktívabb társasági élet, a kölcsönös segítségnyújtás és kommunikáció jellemez.

Skorpió (október 24. - november 22.)
Ebben a hónapban a Skorpió jegy szülöttei még a szokásosnál is erőteljesebb hangulatingadozásokat élhetnek meg, ahogyan a Hold újabb és újabb fényszögeket vet a szigorú Szaturnuszra. Mind közül a legrosszabb a 9-e körüli, a Vízöntő Vénusz és Hold együttállásból bezárt kvadrát lehet, amikor különösen az ellenkező nem képviselőivel szemben célszerű ügyelnie az érzelmeire, bár két nap múlva, 11-én is jöhetnek kellemetlen pillanatok, amikor a Marssal és a Merkúrral kerül fényszögbe égi kísérőnk. Ezután már fokozatosan úgy érezhetik a Skorpiók, hogy minden rendeződik. 18-án hátráló, retrográd mozgásba kezd a Szaturnusz a jegyben, ezért előfordulhat, hogy némi tanácstalanság, afféle „mihez kezdjek az életemmel?” kérdések fogalmazódnak meg a jegy szülötteiben. Ne hagyják magukat, tartsanak ki korábbi elképzeléseik mellett.

Nyilas (november 23. - december 21.)
A hónap első hetét asztrológiai értelemben minden kétséget kizáróan a Hold uralja, amely az Ikrekben álló Jupiterrel való szembenállásának csúcspontjára 4-én ér. Nagylelkűség, a megbocsátás képessége, mély érzések hatják át ezt az időszakot, amely hasonlóan kellemesen folytatódik. Az előző hónapok támogató energiáival ha jól sáfárkodott a Nyilas, most elkezdheti learatni a babérokat, elsősorban anyagi értelemben. Ha vannak régóta halogatott döntések, azokban is érdemes lehet most rászánni magukat a szükséges lépésekre. Annál is inkább, mert a 18-a után bekövetkező égi változások (a Nap belép a Halak jegyébe, a Hold és a Jupiter az Ikrekben szembenállásba kerül, a Szaturnusz mozgása hátráló lesz) miatt hirtelen nagy nyomást érezhet a vállain a Nyilas. Bízzon az ösztöneiben, tegye most félre egy rövid időre a logikát, a segítség olyasvalakitől érkezhet, akitől korábban nem is remélte volna!

Bak (december 22. - január 20.)
A Nap és a belső bolygók távolabb kerülése miatt a Bak jegyűek ebben a hónapban jobbára zavartalanul folytathatják szokásos rutinjukat. Alkalmas időszak lehet ez a januárban elért eredmények megszilárdítására. A február 7-én bekövetkező Hold-átvonulás kissé kizökkentheti megszokott ritmusukból a jegy képviselőit, de ez nem szokatlan, ha a Plútó finom, sokszor csak hosszú távon érzékelhető energiaminőségeit mintegy „elmossák” a Hold hullámai. A hónap legérdekesebb időszakának a 18-a és 23-a közötti napok ígérkeznek, amikor is először 18-án a Hold és a Jupiter együttállásba kerülnek az Ikrekben, majd a Hold 21-én szembenállásba kerül a Plútóval a Rákban, végül pedig az Oroszlánban fejezi be égi útját, a Jupiterrel és a Plútóval is aspektust alkotva. Jól teszi a Bak, ha ebben a néhány napban különösen ügyel egészségére és lelki egyensúlyára egyaránt, mert olykor ok nélkül is veszélyérzete támadhat, mintha támogatói ellene fordulnának – pedig a valóságban ez nincs így.

Vízöntõ (január 21. - február 19.)
Rögtön a hónap elején belép a Vénusz a jegybe, ami megmagyarázhatatlan hangulatingadozásokat, olykor a nyilvánvalóan hibás állásponthoz való csökönyös ragaszkodást hozhatja magával. Sokat javul a helyzet, amikor 5-én a bajkeverő Merkúr követi a Marsot, és távozik a Halak jegyébe. A február 10-i újhold arra sarkalhatja a jegy szülötteit, hogy valami „őrültséget” tegyenek, de jól teszik, ha ellenállnak ennek a késztetésnek. Igazából azonban csak 18-án nyugodhat meg a Vízöntők lelkiállapota, amikor a Nap elhagyja a jegyet, addig (vagy még azután is, egészen a Vénusz 26-i távozásáig) azonban számítani lehet még az ellenkező nemhez tartozókkal való összezördülésekre is. A fontos találkozókat, nagy döntéseket célszerű a hónap második felére, de ha lehet, inkább a végére időzíteni, mert ekkorra már jobbára támogató energiák hatják át a jegyet.

Halak (február 20. - március 20.)
A Halak ebben a hónapban a Mars támogatását élvezi, amely szinte kényszeríti, hogy kezébe vegye végre a dolgokat és elvégezze a régóta halogatott feladatokat, elsõdlegesen, ami a munkahelyét illeti. A Merkúr érkeztével könnyen előfordulhat, hogy segítõ közreműködését, tanácsát, szakértelmét egyszerre akár többen is kérik, különösen 8-a körül, amikor a Mars és a Merkúr együttállásba kerülnek. Amikor 10-e és 13-a között szinte átrobog a jegyen, közben mindenféle kellemetlen fényszöget alkotva az itt tanyázó planétákkal, a Halak jól teszi, ha becsatolja azt a bizonyos biztonsági övet, mert az érzelmek egészen magasra csaphatnak, beleértve a sajátjait is. Szeretteivel most célszerű teljesen őszintének lennie, ez az időszak nem kedvez még a legapróbb kegyes hazugságnak vagy féligazságnak sem, minden planetáris figyelem ide összpontosul, és előbb-utóbb minden kitudódik. Ha a nyárra utazást tervez a Halak, de még nem döntött az úti célt illetően, bölcsen teszi, ha döntését inkább márciusra hagyja, később még hálás lesz a most bosszantónak tűnő halogatásért.

Címkék: horoszkóp

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
hirdetés

Babát szeretnétek?

Babát szeretnétek?
Ovuláció kalkulátorunkkal könnyen kiszámolhatjátok, hogy mikor van rá a legnagyobb esélyetek! Tovább a kalkulátorra >>

 
vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Mi spriccel az ördög fütyijéből? A tatabányai kórház gyermekosztályán ez a falfestmény fogadja a kis betegeket
Mi spriccel az ördög fütyijéből? A tatabányai kórház gyermekosztályán ez a falfestmény fogadja a kis betegeket

Botrányos festmény a tatabányai Szent Borbála kórház gyermekosztályának falán. A megdöbbentő képen egyebek közt egy meztelen, spriccelő fütyis ördög, egy átszellemült angyal és egy rémisztő cintányéros bohóc látható. Ez kell egy kórház falára?

tovább a cikkre
Hipós vizet ivott 14 pápai óvodás! - Azonnal kihívták a mentőket és kórházba vitték őket
Hipós vizet ivott 14 pápai óvodás! - Azonnal kihívták a mentőket és kórházba vitték őket

A pápai Szivárvány óvodában a kancsókat fertőtlenítéshez készítették elő, az edények alján kis mennyiségű hipó volt, erre töltötték rá tévedésből az ivóvizet.

tovább a cikkre
Újabb gyerekeknek szánt színező körül dagad a botrány! A szülők kiborultak, amikor meglátták, mi van a képeken
Újabb gyerekeknek szánt színező körül dagad a botrány! A szülők kiborultak, amikor meglátták, mi van a képeken

Ki kellett vonnia a forgalomból egy kifestőt egy drogérialáncnak, mert egy gyerekeknek szánt kifestőjükben a számok szerint kiszínezett ábrán Adolf Hitler náci zsarnok portréja jelent meg. Újabb botrány a fütyis színező után.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

hirdetés

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Húsos rizs

Húsos rizs

Egytálételek >>
8 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 30 g rizs 50 g darált csirkemell 15 ml olaj petrezselyemzöld pici só

Recept:

A rizst forrásban lévő sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A darált csirkemellet az olajon megpároljuk, sózzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. Mikor megpuhult, összekeverjük a megfőtt rizzsel.DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Ezt olvastad már? [x]
Gyermekprogramok

Gyereknap és pünkösdi hosszú hétvége 2020: 141 kinti és benti program, amit imádni fog a gyerek!

vissza vissza