Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > Megrázó képsorozattal gyászolják szülei a 19. héten született babát - Szülők Lapja

Megrázó képsorozattal gyászolják szülei a 19. héten született babát


Terhessége 19. hetében sietett be a kórházba az az édesanya, akinek egyre erősödő fájdalmai voltak, majd meg kellett szülnie a gyermekét. A kisbaba csak pár percig élt édesanyja karjaiban. A család a fájdalmát úgy dolgozza fel, hogy megosztja történetét és a születés utáni fotókat a világhálón. Megrázó képek és felkavaró történet következik.

Szerző: Szülők Lapja
2014-02-19
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Pár nap alatt bejárta a világhálót annak az édesanyának a megrázó története, aki terhessége 19. hetében elvetélt- tudjuk meg az ausztrál news.com.au vezető hírportáltól. Az esküvői fotós édesapa lefotózta a koraszülött babát, az édesanya pedig megosztotta történetüket a világgal. A magzat születése után csupán pár percig élhetett.
A család úgy nyilatkozott, hogy a tragikus történteket úgy tudják feldolgozni, és gyászukon úgy tudnak enyhíteni, ha minél több emberhez juttatják el a szívbemarkoló fotósorozatot. A szülők rendíthetetlenül hisznek abban, hogy ezáltal segítenek azoknak a pároknak, akik szintén elveszítették kisbabájukat.
 
A 19. héten erős alhasi fájdalmai kezdődtek az édesanyának
A 30 éves anyukának már van két gyermeke, de így is nagyon örült, hogy újra teherbe esett. A 19. hétben azonban vérezni kezdett. Felhívta orvosát, aki behívta az ügyeletre kivizsgálásra. Alexis és férje, Joshua be is mentek az Indiánában lévő Kokomo kórházba. De a váróba érve a nőnek alhasi fájdalmai kezdődtek. Még ekkor is remélte, hogy minden rendben lesz.
 
A szíve mélyén tudta, hogy elveszíti gyermekét
 „Este hatkor az egyik ápolónő megitatott velem három pohár vizet, megkért, hogy készüljek elő az ultrahangra és távozott. Bekapcsoltam a tévét a kórteremben, kicsit bosszankodtam is, hogy mire a kezdődő sorozat feléhez érek, már megyek is vizsgálatra, de nem féltem.”
Ezután hosszú időn keresztül senki sem ment be hozzá a szobába, fájdalmai pedig egyre erősebbek lettek, így ráeszmélt, hogy szülni fog.
Alexist végül csak este hétkor vitték be ultrahang vizsgálatra. A fájások akkora már szünet nélkül jöttek.” Nem akartam erre gondolni, de a szívem legmélyén tudtam, hogy el fogom veszíteni a gyermekem.”
Az orvosa később rossz hírt közölt vele: semmit sem tehet, mert szülni fog. A kisfiú, akit Alexis Walternek keresztelt, háromnegyed 10 előtt nem sokkal jött a világra.

Megrázó képsorozattal gyászolják szülei a 19. héten született babát
hirdetés

MÉG NINCS MEG A TÖKÉLETES AJÁNDÉK GYERMEKED SZÁMÁRA?

Szerezz be mindent egy helyen. Több ezer játék, korcsoportok, márkák, típusok szerinti keresés
KATTINTS MOST, HOGY MÉG IDŐBEN MEGÉRKEZZENEK  >>

vonal

[x] hirdetés

"Engedték, hogy magamhoz öleljem a fiamat és együtt legyünk vele abban a pár percben amíg élt." 

 
„Az orvosok átadták nekem, miután elvágták a köldökzsinórt. Ekkor már teljes szívemből zokogtam, de még így is láttam, milyen gyönyörű gyerek Walter. Tökéletes volt. Csak öleltem, figyeltem a szívverését, számolgattam a kis ujjacskáit. Ha még néhány hétig fejlődhetett volna, lett volna esélye a túlélésért harcolni” – mesélte az édesanya.
 
A család így dolgozza fel a történteket
Alexis azért vállalta, hogy leírja a megrázó történetet, hogy a városban ne kelljen mindenkinek külön elmondania. Az édesanya először nem akarta, hogy fotó készüljön a magzatról. Úgy érezte ezt a fájdalmat nem tudja majd elviselni.
„Boldog vagyok, hogy Joshua rábeszélt” – mondta később a nő. Alexis most már büszke arra, hogy a kisfia pár percig élt, de számtalan embert érintett meg, töredéknyi élete alatt.
 
Az embereket nagyon megindította, özönlöttek a levelek a családnak. „Számtalan levelet kaptunk. A többség nagyon pozitív, sokan írják, hogy álmukban se gondolták volna, hogy egy 19 hetes magzat már ilyen fejlett. Ám, ami ennél is fontosabb, a történetünk végre rávette a bloggereket, az orvosokat, a családokat és az anyákat, hogy beszéljenek. Hogy beszéljenek a vetélésről, a gyászukról, a fájdalmukról, az aggodalmaikról. Számomra ez a legfontosabb – mondta Alexis.
 
Fotó: F2 Photography
Forrás: http://f2photographybylexi.wordpress.com/2013/06/26/walter-joshua-fretz/

TGYÁS, GYED, GYES, KALKULÁTOR >>
 

Címkék: 19 hétre született, 19 hetes magzat, megrázó képek, Alexis Fretz, Joshua Fretz, koraszülés, magzat, koraszülött, ultrahang

hirdetés

VERSEK, MONDÓKÁK BABÁKNAK ÉS KISGYERMEKEKNEK

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Megelőzhető-e a koraszülés?

Megelőzhető-e a koraszülés? Mi az oka az egyre gyakoribb koraszüléseknek? A kismama betegségei hogyan befolyásolják a koraszülés veszélyét? Milyen esélyei vannak a koraszülött babáknak? Milyen összefüggés van a baba fogantatása és a koraszülés között?

tovább a cikkre
Vérvizsgálatból kimutatható a koraszülés kockázata

Jövőre már elérhető lesz az a vérvizsgálat, amely a kismamák véréből megállapítja, hogy magas-e a koraszülés kockázata. Akár a koraszülések 80 százalékát képes kiszűrni a terhesség második trimeszterében az a vérteszt, amely már valószínűleg jövőre elérhető lesz Nagy-Britanniában.

tovább a cikkre
Szűrhetőek lesznek a koraszülésre hajlamos kismamák

A magzatvízben és a hüvelyváladékban található fehérjék segítségével az orvosok kiszűrhetik azokat a kismamákat, akik a koraszülés szempontjából veszélyeztetettek lehetnek – olvasható az Obstetrics & Gynecology folyóirat augusztusi számában megjelent egyik tanulmányban.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Kiwilé

Kiwilé

Gyümölcslevek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 1 db kiwi

Recept:

A kiwit forró vízben alaposan megmossuk, meghámozzuk, majd a kést és a gyümölcsöt is újból megtisztítjuk a forró vízben. Karikára vágjuk és szitán átpréseljük.

Fontos!
A gyümölcslevet lehetőleg frissen k&eacut(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
Hírek, érdekességek

Tedd szebbé egy kisgyermek karácsonyát! - Adventi programokkal várnak a cipősdoboz átadás helyszínén

vissza vissza