Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > Kidobta kutyáját az ablakon, mert megtámadta a gyermekét - hatalmas botrány Budapesten - Szülők Lapja

Kidobta kutyáját az ablakon, mert megtámadta a gyermekét - hatalmas botrány Budapesten


Megharapott egy kisgyermeket saját kutyájuk, ezért az anyuka az ötödik emeleti lakásukból hajította ki a kutyát az ablakon. A kutya a zuhanás következtében elpusztult. Az állatvédők tiltakoznak. Az anyuka azzal védekezik, hogy a kutya súlyos sebeket ejtett a gyereken – értesült a Bors.

Szerző: Bors, Hír 24
2014-05-16
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Nagy port kavart annak a 28 éves gazdagréti anyukának a múlt heti esete, aki dühében az ötödik emeleti lakásuk ablakából hajította ki kutyájukat az utcára, mert a kutya megharapta az ötéves kislányát. A kutya elpusztult.
Az ügyben megszólalnak a gyertyagyújtásos tüntetést szervező állatvédők, egy kutyát sétáltató szomszéd, és a felháborodott szülőtársak, miközben a mindenki által támadásba vett anyuka elkeseredetten magyarázza az indulatait kiváltó okokat.
A BRFK a nőt hivatalosan is meggyanúsította.

Még börtönbüntetést is kaphat a gyerekét védő anyuka
Az anyuka akár letöltendő börtönbüntetést is kaphat állatkínzásért, illetve garázdaságért, ugyanis az állatvédők szerint a kegyetlen tett megbotránkoztatást kelthetett a járókelőkben- foglalja össze az ügy legújabb fejleményét a Hír24 hírportál>>.

A BRFK megerősítette, hogy a nőt időközben már meg is gyanúsították. Tájékoztatásuk szerint az édesanya azzal magyarázta tettét, hogy az eb megharapta a kislányát – írja a Bors.

Május 7-én egy járókelő arra lett figyelmes, hogy egy Jack Russell terrier esett ki az ablakon. Azonnal telefonált a Felicavet Állatkórházba, ahonnan egyből kijöttek a kutyusért. A kutyában chip volt, ezért könnyen fel tudták venni a kapcsolatot a regisztrált tulajdonossal. Ő közölte, hogy „altassák el az állatot, a költségeket pedig fizesse, aki akarja, ő nem fogja”. Az Állatvédőrség Alapítvány feljelentést tett állatkínzás és garázdaság miatt. – számol be a 11.kerulet.ittlakunk.hu>>

A kiskutyát az ötödikről kihajító Enikő azzal magyarázta tettét az esetet feltáró Borsnak>>, hogy a kutya megharapta az ötéves kislányukat. Az ügy további érdekessége, hogy a 28 éves anyuka ráadásul a közeli óvoda alkalmazottja. A Bors személyes megkeresésére az anyuka csak a zárt ajtók mögül mert nyilatkozni. Elmondta, hogy egyáltalán nem bánta meg tettét. Szerinte arról senki sem beszél, hogy a kutyaharapások miatt az ötéves kislánynak két órán keresztül kellett összevarrni a száját…

„Le kéne csukni az ilyet" – mondja egy skót juhászát éppen arra sétáltató szomszéd a Bors munkatársának. A szemrehányó megjegyzés jól érzékelteti a szomszédok közhangulatát. A környéken teljesen felháborodtak az eseten, pénteken gyertyás megemlékezést is tartanak az állatvédők. – részletezi a Bors.

„Gratulálok annak a háromezer embernek, aki most gyászolja a kutyát. Mi lett volna, ha a kislányom torkát harapja el? Akkor is a gyilkos kutyát védené mindenki?!" – ezt már a kutyabántalmazással megvádolt anyuka kiabálja ki a lakásuk zárt ajtaja mögül.

Nyilatkozik az óvoda vezetője
A Bors munkatársa felkereste azt a gazdagréti óvodát is, ahol az anyuka dajkaként dolgozik. A vezetőnő úgy nyilatkozott, hogy tudnak az interneten nagy felháborodást kiváltó esetről. A nő valóban a munkavállalójuk, de már több mint két hónapja „tartós betegállományban van".
„A munkájával egyébként sosem volt problémám. A hatóságok még nem kerestek meg az állatkínzási üggyel kapcsolatban, így egyelőre nem tettem semmilyen lépést" – nyilatkozta az óvodavezető.

Az óvoda Facebook honlapját is indulatos kommentárok lepték el
„Mélységes megdöbbenéssel olvassa mindenki, hogy a „kutyagyilkos” óvodában dolgozik. Nyilvánvaló, hogy az emberekben az a kép él az óvónőkkel, dajkákkal kapcsolatban, hogy szeretik a gyermekeket, az élőlényeket, az életet. Végtelenül elszomorító, kiábrándító, csüggesztő, hogy ilyet tesz egy ember. A szülők mit szólnak mindehhez?” – írja egy hölgy.
Egy másik asszony felszólította az óvodavezetőt: „Kérem, legyen szíves a híreket figyelemmel kísérni! Egy olyan dajka, aki saját otthonában is azt a példát mutatja, hogy egy problémát vagy konfliktushelyzetet ilyen kegyetlen módon és erőszakosan kell megoldani, nem alkalmas arra, hogy ellássa a gyermekek felügyeletét/nevelését.”

Fotó csak illusztrácó: Internet
Forrás: Bors, Hír24, 11.kerulet.ittlakunk

TGYÁS, GYED, GYES, KALKULÁTOR >>

Címkék: gyerek, megharapta a gyereket a kutya, gazdagréti kutyakidobás, állatok gyerek mellett

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

Állattartás kisgyermek mellett

Hányszor halljuk gyermekeink szájából, hogy „Anya, vegyél nekem egy kiskutyát/kiscicát/hörcsögöt… És még sorolhatnánk. A gyerekek kisállatokkal kapcsolatos vágyai sosem érnek véget. Egy kis élőlény tartása azonban felelősséggel jár, fertőzésveszélyes is lehet, és az sem mindegy, hogy a gyermek mellé milyen állatot veszünk.

tovább a cikkre
A gyermeknevelés alapszabályai - tippek a sikeres gyermekneveléshez

Ahhoz, hogy valaki következetes, és szeretetteljes apa, vagy anya lehessen, szükség van némi meggyőződésre, elszántságra és határozottságra a nevelés, fegyelmezés területén, ugyanakkor egy óriási adag kreativitásra is, hogy a legváltozatosabban ki tudja mutatni a szeretetét a gyermek felé.

tovább a cikkre
A gyermekkori agresszió

Tapasztalataim szerint a gyermekkori agressziót a felnőttek (anyák, óvónők, pedagógusok) nem veszik eléggé komolyan. Nem lenne szabad legyinteni, hogy „majd kinövi", vagy az ellenkezőjét tenni: agresszióval válaszolni adott esetben, hiszen az agresszió agressziót szül.

tovább a cikkre
A stressz gátolja a gyermekáldást!

„A stressz a hipotalamuszban gátolja a gonadotropinok, azaz az FSH- és az LH-hormonok kibocsátását. Ezáltal az alacsonyabb hormonszint az ivarsejtek (petesejt, spermium) érését is csökkenti, így rontja a megtermékenyülés esélyeit.”

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Zöldfűszeres túró

Zöldfűszeres túró

Uzsonnakrémek kenyérre >>
11 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 3 evőkanál túró 1 kávéskanál petrezselyemzöld 1 kávéskanál újhagyma, vagy vöröshagyma

Recept:

1-1 kávéskanálynyi - alaposan megtisztított - petrezselyemzöldet és újhagymát (vagy vöröshagymát, esetleg snidlinget) nagyon apróra vágunk, illetve lereszelünk. Hozzáadjuk a túróhoz és jól elkeverjük.

Kenyérre kenve adhatjuk a csecsemőnek (...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

hirdetés

[x] hirdetés

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Ezt olvastad már? [x]
Hivatalos ügyek

Influenza elleni védőoltás 2021: Idén is ingyen oltanak be mindenkit influenza ellen - Kinek javasolják leginkább?

vissza vissza