Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > Így reagált a 14 éves lány, amikor odament hozzá egy Down-szindrómás kisgyerek - Igaz történet egy budapesti k - Szülők Lapja

Így reagált a 14 éves lány, amikor odament hozzá egy Down-szindrómás kisgyerek - Igaz történet egy budapesti kávézóból

Szülőklapja képManapság annyit szidjuk a tiniket, hogy nem is foglalkoznak az emberekkel, csak a kütyüket bújják, hogy mennyire elértéktelenedett a világ. De itt egy lány, aki fantasztikus ellenpéldája ennek és példát mutat mindenkinek jószívűségből.

Szerző: Szülők lapja
2017-07-13
Forrás: Szülők lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

A neten szörfölve szívet melengető írásra bukkantunk, egy mindössze 14 éves lánytól. Manapság annyit szidjuk az embereket, főleg a tiniket, hogy nem is foglalkoznak az emberekkel, csak a kütyüket bújják, hogy mennyire elértéktelenedett a világ. De itt egy lány, aki fantasztikus ellenpéldája ennek és példát mutat mindenkinek jószívűségből. Varga Flóra írása következik.
 

"Úgy nézett rám, mint aki megkapta a világegyetem legnagyobb tábla csokiját"


Nemrég vásárolgattunk a barátnőmmel, és beültünk egy kávézóba. Rendeltünk, és leültünk. A barátnőm rögtön felcsatlakozott a "Frívifi"-re, és elmélyülten telefonozgatott. Én inkább nézelődtem.

Hallottam, hogy a mellettünk lévő családból a kislány folyamatosan beszél, a szülők meg hallgatják. Majd anyukának támadt az az ötlete, hogy "Nézd csillagom, ott vannak a játékok, gyorsan próbáld ki!" A játszósarok mellé sikerült leülnünk, így a kislány nagy vigyorogva elszaladt mellettünk, és leült a kirakott kis asztalhoz. Volt ott kirakó, meg mindenféle babakütyü. A kislány leült, elkezdett elpakolni és közben kommentálta magának az eseményeket.

"Végre valaki beszélget vele"
Én mosolyogva néztem, és valahogy furcsa volt az arca. Akkor jöttem rá, hogy miért volt olyan eszméletlen vidám és fecsegős. Merthogy Down-szindrómás. Mikor ez realizálódott bennem, a kislány felém fordult, én meg kicsit elbambulva rámosolyogtam. Hát, ahogy utána rám nézett, azt az életben nem felejtem el. Úgy nézett rám, mint aki megkapta a világegyetem legnagyobb tábla csokiját. Látszott rajta, hogy most a nyakamba tudna ugrani.

Odafutott mellém, és nézett, csak nézett. Majd megkérdezte, hogy mit iszom. Mondtam, hogy latte macchiatót, kér-e (persze nem gondoltam komolyan, 6-7 évesnek nézett ki). Ekkor elkomolyodott és kijelentette, hogy "Nem szabad, anyu nem engedi!" Automatikusan a szüleire pillantottam, akik minket figyeltek. Az anyuka szeméből, mikor ránéztem, olyasmi jött le, hogy "végre valaki, aki beszélget vele", az apuka meg végtelenül fáradt volt.

"Integettem neki, mire szinte ugrált a boldogságól"
Még pár másodpercig mosolyogtunk egymásra, majd az anyuka megszólalt, hogy "Gyere csillagom, indulunk!". A kislány felpattant és mikor kimentek az ajtón, úgy nézett vissza rám, mintha a legjobb barátját hagyná el. Integettem neki, mire szinte ugrált a boldogságól.

Nem tudom, ti hogy vagytok ezzel, de ha legközelebb találkozom egy Down-szindrómással, akkor is inkább rámosolygok és beszélgetek vele, minthogy félrehúzódnék, és undorodva néznék rá. Mert nem ártottak ők senkinek sem, kicsit mások, de már pár kedves szó is feldobja a napjukat.

Szerző: Varga Flóra (a szerző és szülei engedélyével jelent meg az írás)
Fotó: illusztráció - ctdownsyndromecongress.com

Címkék: kütyü, értéktelen világ, Down-szindróma, emberség, jószívűség, tiniket szidni, kedvesség, emberség, példamutatás

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
hirdetés

Babát szeretnétek?

Babát szeretnétek?
Ovuláció kalkulátorunkkal könnyen kiszámolhatjátok, hogy mikor van rá a legnagyobb esélyetek! Tovább a kalkulátorra >>

 
vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

"Egy gyermektelen nő olyan, mint a kiszáradt gyümölcsfa" - Ezt gondolja a nőkről és az anyaságról egy magyar nőgyógyász

Nőként nőgyógyászt választani nem egyszerű, hisz a nőnek éreznie kell, hogy egy ilyen kiszolgáltatott helyzetben őt emberszámba veszik és az illető orvos érte, az ő egészségéért dolgozik. Egy nőgyógyász szerint sajnos sok orvos nem tud megfelelően kommunikálni a páciensekkel.

tovább a cikkre
Eltűnt egy 4 éves kisfiú Tatabányán - Nyolc rendőr és egy rendőrkutya indult a kis Máté keresésére, de nem ők találták meg
Eltűnt egy 4 éves kisfiú Tatabányán - Nyolc rendőr és egy rendőrkutya indult a kis Máté keresésére, de nem ők találták meg

Eltűnt egy 4 éves kisfiú Tatabányán, a szülők a rendőrök segítségét kérték, de végül ők maguk leltek rá a kisfiúra.

tovább a cikkre
Megszidta és rá is vert két óvodás kezére az anyuka, mert bántották a gyermekét - Bírósági ügy lett belőle
Megszidta és rá is vert két óvodás kezére az anyuka, mert bántották a gyermekét - Bírósági ügy lett belőle

Bántották a gyermekét az óvodában, ezért egy anyuka saját kezébe vette a dolgot és bement intézkedni. Két gyermeket, akiknek szerinte közük volt a dologhoz, is leszidott és rácsapott a kezükre. Pénzbüntetésre ítélték.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

hirdetés

BABÁT VÁRSZ?

Kíváncsi vagy, hogy mekkora? Mit érez? Hallja-e, ha beszélsz hozzá? Tudj meg mindent a babavárás csodájáról, miközben életed legfontosabb naplóját töltögeted a saját pocakos és ultrahang fotóiddal, érzéseiddel, élményeiddel. Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Videók

Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Dr. Árvainé Koczok Márta

Dr. Árvainé Koczok Márta

tanácsadó szakpszichológus

tovább a szakértőhöz >>

Éjjeli felriadás

Kedves Édesanya!
Gyermeke valószínűleg az őt érő stresszt így tudja kezelni, a szülő közelsége a nyugtató számára. Ez valóban sok feszültséget generálhat otthon. Én első körben ki próbálnám deríteni, mi jelent most neki fokozott stresszt. Ki lehet próbálni relaxációs technikákat, melyeket könnyedén egy-egy relaxációs mesekönyv segítségével is megtanulhat. A technika rendszeres alkalmazása, a mindennapi feszültségek átbeszélgetése, a több játék, több szülői figyelem, megoldást hozhat. Ha azonban ez nem eredményez jelentős javulást, érdemes konzultálni egy szakemberrel.

Ezt olvastad már? [x]
Mondókák, Versek

150 okosító mondóka, vers és dal babáknak, kisgyermekeknek - Van miből válogatni, ha mondókáznátok egyet!

vissza vissza