Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > A zebrán ütött el két gyermeket egy férfi Tatán! Nem a körülményeknek megfelelően vezetett, mindkét gyermek m - Szülők Lapja

A zebrán ütött el két gyermeket egy férfi Tatán! Nem a körülményeknek megfelelően vezetett, mindkét gyermek megsérült

Szülőklapja képA férfi az esőben, a nedves, csúszós úton a kijelölt gyalogos átkelőhelyet nem megfelelő sebességgel közelítette meg, ezért nem biztosított elsőbbséget az átkelőhelyen szabályosan haladó két kiskorú sértettnek. Ügye most került bíróság elé.

Szerző: Szülők lapja
2018-07-18
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétsége miatt emelt vádat azzal az elkövetővel szemben, aki 2017. február 1-én Tatán kiskorúakat ütött el a gyalogos átkelőhelyen személygépkocsijával - írja az Ügyészség július 17-i közleményében..

Nem a körülményeknek megfelelően vezetett
Az elkövető Tatán éjszakai sötétségben, közvilágítással rendelkező útszakaszon, nedves, csúszós aszfaltburkolatú úton, esőben történő közlekedése során a személygépkocsijával a kijelölt gyalogos átkelőhelyet nem fokozott óvatossággal, és nem megfelelő sebességgel közelítette meg, ezért nem  biztosított elsőbbséget az átkelőhelyen szabályosan haladó két kiskorú gyereknek.Az egyik gyermeknek maradandó sérülése lett
A férfi gépjárműve bal elejével az egyik gyermeknek úgy neki ütközött, hogy a gyermek előbb a motorháztetőre, majd az aszfaltra zuhant, ezáltal három hónap alatt gyógyuló arccsonttörése, valamint jobb térdének elülső keresztszalag szakadása keletkezett. A keresztszalag sérüléséből a térd kis fokú mozgáskorlátozottságával járó maradandó fogyatékosságként értékelhető állapot alakult ki.

A másik gyermek sérülése 8 napon belül gyógyult
A jármű vezetője a személygépkocsi visszapillantó tükrével a másik gyermeket is elsodorta, amely miatt neki nyolc napon belül gyógyuló csípőzúzódást okozott.

Bíróság előtt kell felelnie
A baleset ügye most került bíróság elé. Az ügyészség a vádiratában - a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben - végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását, a közúti járművek vezetésétől meghatározott időre történő eltiltását és a felmerült bűnügyi költség megfizetésére kötelezését indítványozta. Az elkövető  cselekményét a Tatai Járásbíróság bírálja el.
 

Mire tanítsd meg a gyermeked a nyári szünetben? - a Rendőrség tanácsai


Közös felelősségünk, hogy a nyári szünetben is fokozottan odafigyeljünk a gyerekekre, akár gyalogosan, akár kerékpárral közlekednek, áll a rendőrség hivatalos honlapján közzétett felhívásban.

A gyermekek a legveszélyeztetettebb és legsérülékenyebb résztvevői a közlekedésnek, még nem rendelkeznek azokkal az ismeretekkel, amelyek a biztonságos közlekedéshez elengedhetetlenül szükségesek, nem érzik a rájuk leselkedő veszélyeket, és figyelmük sem mindig eléggé koncentrált. A közlekedési szabályok megtanítása, a veszélyek tudatosítása és a helyes magatartásminták átadása éppen ezért megóvhatja őket a balesetektől, sőt, akár életmentő is lehet.

Tehát, mi felnőttek:
- A nyári hónapokban figyeljünk fokozottan a gyerekekre - mindig tudjunk arról, a gyermekünk hol, kivel van, mikor ér haza; strandolás közben se tévesszük szem elől.
- Tanítsuk meg gyerekeinknek a legfontosabb közlekedési szabályokat - egyebek közt tudják, hogyan kell átkelni a zebrán, mire figyeljenek egy kereszteződésben, hogyan közlekedjenek biciklivel.
- Tudatosítsuk bennük a lehetséges veszélyes helyzeteket - mondjuk el például nekik, hogy a zebránál is mindig nézzenek körül, a bicikliút sem száguldozásra való.
- És a legfontosabb: mindig mutassunk jó példát számukra - ha mi átrohanunk a piros lámpánál, akkor a gyermekünk sem tanulja meg, hogy ez tilos és életveszélyes, akármennyire is bizonygatjuk ezt neki szóban.

A vakáció veszélyeit kisfilmben is feldolgozta a rendőrség, nézd meg akcióban Vakáció kapitányt! »

Forrás: ugyeszseg.hu, police.hu
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Címkék: baleset, autó, ügyészség

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Gyermekkereskedelemmel foglalkozó klinikát lepleztek le, kisbabákat adtak el külföldi pároknak Ukrajnában
Gyermekkereskedelemmel foglalkozó klinikát lepleztek le, kisbabákat adtak el külföldi pároknak Ukrajnában

Az ukrán hatóságok lelepleztek egy mesterséges megtermékenyítéssel foglalkozó klinikát Kijevben, amely éveken át hamis dokumentumokkal külföldre adott el ukrán béranyák által megszült gyermekeket. A hatóságok több száz béranya kilétét azonosították.

tovább a cikkre
Elcserélték a babákat a kórházban - 6 év után az egyik szülő szeretné a cserét, a másik tiltakozik
Elcserélték a babákat a kórházban - 6 év után az egyik szülő szeretné a cserét, a másik tiltakozik

Hat évvel ezelőtt született és a kórházban véletlenül elcserélt gyermekét követeli vissza egy hanoi férfi, és bár az egészségügyi intézmény elismerte, hogy hibázott, a két gyermek még mindig nem került vissza a biológiai szüleihez, mert az egyik édesanya nem hajlandó belemenni.

tovább a cikkre
Van otthon megunt plüssmaci, kisautó? Beteg gyerekeknek szerezhettek vele örömet! - A Gyermektraumatológia kérése
Van otthon megunt plüssmaci, kisautó? Beteg gyerekeknek szerezhettek vele örömet! - A Gyermektraumatológia kérése

Megható segítségkérő bejegyzés akadt az utunkba a Facebookon a Baleseti Központ Gyermektraumatológiájáról, és mivel a kezdeményezést mi is fontosnak tartjuk, ezért megosztjuk most veletek.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Recept ajánlatunk

Alma túróval

Alma túróval

Uzsonnaételek gyümölcsből >>
8 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: Alma Túró

Recept:

A megmosott, meghámozott almát lereszeljük. A kb. azonos mennyiségű sovány tehéntúrót szitán áttörjük, majd az almával simára keverjük.

(...) tovább a teljes recepthez...


Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
Betegségek

Mert az ő egészsége a legfontosabb… (x)

vissza vissza