Meghalt egy 6 hónapos kisbaba egy családi napköziben! Egy 10 éves kislány felelős a haláláért

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Meghalt egy 6 hónapos kisbaba egy családi napköziben! Egy 10 éves kislány felelős a haláláért Bilincsben vezettek be egy 10 éves kislányt a tárgyalóterembe november 5-én, miután bebizonyosodott, hogy ő felelős egy hat hónapos kisfiú haláláért. Bilincsben vezettek be egy 10 éves kislányt a tárgyalóterembe november 5-én, miután bebizonyosodott, hogy ő felelős egy hat hónapos kisfiú haláláért, írja a Star Tribune.

Vérző fejjel találtak a kisbabára
A megdöbbentő eset a Wisconsin állambéli Wheaton városában történt. A helyi rendőrséget október 30-án délután értesítették, hogy egy úgynevezett bejegyzett családi napköziben eszméletben állapotban, vérző fejjel találtak rá egy hat hónapos kisbabára. Bár a kicsit bevitték a kórházba, végül november elsején elhunyt.

A rendőrség az eset kapcsán kikérdezte azt az egy felnőttet és három gyermeket, akik a kérdéses időpontban a napköziben tartózkodtak, és hamar kiderült, hogy az egyik gyerek, egy 10 éves kislány lehet a felelős a kisfiú haláláért.

Ijedtében rálépett
Mint James Kowalczyk seriff elmondta, a kislány a karjaiban tartotta a hat hónapos kisfiút, amikor a baba véletlenül kicsúszott a kezéből és estében beütötte a fejét egy kisszékbe. A csecsemő a fájdalomtól sírva fakadt, amitől a kislány úgy bepánikolt, hogy ijedtében rátaposott a fejére. Később az orvosi vizsgálat is kimutatta, hogy a kisbaba fején lévő sérülések nem balesetből kifolyólag keletkeztek.

Nevelőszülők nevelték
A színes, csíkos pólót, fekete kapucnis pulcsit és rózsaszín tornacipőt viselő szőke kislány édesanyja karjaiba temette a fejét a tárgyaláson és folyamatosan sírdogált, amíg a vádakat ismertették vele szemben.

Bár a 10 éves kislány a vér szerinti szülei társaságában jelent meg a bíróságon, de jelenleg nem velük él. Még szeptemberben emelte ki a gyámhatóság a családjából és helyezte el nevelőszülőknél - azoknál, akik a családi napközit is üzemeltetik. Az nem derült ki a tárgyalás során, hogy miért volt szükség a két hónappal korábbi gyámhatósági intézkedésre.

A bíróság 50 ezer dollár óvadék megfizetésére kötelezte a kislányt. A gyermek nevét nem hozták nyilvánosságra, mert elképzelhető, hogy ügye a fiatalkorúak bírósága elé kerül. Annak ellenére, hogy a kislány csak 10 éves, ügyét a felnőtt bíróságon kellett tárgyalni a Wisconsin államban érvényes törvények szerint, ugyanis minden emberölési ügyben első fokon a felnőtt bíróság illetékes, amennyiben az elkövető 10 éves vagy annál idősebb.

Forrás: Nbcnews, Star Tribune
Fotó: Pixabay (illusztráció!)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.11.07