Halálra fagyott egy kétéves kislány a téli éjszakában! Éjjel pizsamában kibotorkált a házból, de nem tudott visszamenni

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Halálra fagyott egy kétéves kislány a téli éjszakában! Éjjel pizsamában kibotorkált a házból, de nem tudott visszamenni Holtan találtak egy kétéves kislányt egy társasház előtt, pizsamában fagyott halálra a saját házuk bejáratától néhány méterre. 2019. január 14-én holtan találtak egy kétéves kislányt az Egyesült Államok egyik városában, pizsamában fagyott halálra a saját házuk bejáratától néhány méterre.

Halálra fagyott a kislány
Borzalmas tragédia rázta meg Newport lakosait a napokban. Hétfő hajnalban halálra fagyott egy kétéves kislány, miután valószínűleg az éjszaka folyamán mezítláb és pizsamában kibotorkált a házból a mínusz 8 fokos hidegbe, ám visszamenni már nem tudott. Holttestét hétfő reggel fedezték fel a ház bejáratától néhány méterre.



A Van Schoick család nemrég költözött Newport városában egy kétemeletes apartmanházba, és bevallásuk szerint nem volt még idejük arra, hogy biztonsági zárat szereljenek a bejárati ajtóra, ezért fordulhatott elő, hogy a kis Sofia az éj leple alatt észrevétlenül kiment a lakásból, majd a ház kapuján is.

Reggel fedezték csak fel a szülők
A szomszédok ugyan mintha sírást hallottak volna kintről hajnali 4 óra tájban, de hiába néztek ki az ablakon, nem láttak semmit, így visszafeküdtek. A rendőrségre reggel 7:10 körül érkezett egy segélyhívás, hogy egy kisgyermeket eszméletlen állapotban találtak. A kiérkező mentők próbálták újraéleszteni, de sikertelenül - már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

- Éppen a konyhából jöttem ki, amikor kinéztem az ablakon. Egy nő állt a tornácon, egy férfi pedig a kocsifelhajtón, és úgy láttam, mintha egy kis játékbaba feküdne fejjel lefelé a lépcső mellett... - idézte fel egy szomszéd.

Aztán, mint folytatta, hirtelen sikolyt hallott, egy másik nő - az édesanya - rohant ki a házból, felkapta a gyereket és befutott vele az épületbe.

Courtney Van Schoick, az édesanya azóta sem tért magához, borzasztóan hiányzik neki a kislánya, és nem is érti, hogyan történhetett a tragédia. Mint a People magazinnak elmesélte, Sofia gyakran megébredt éjszakánként és ilyenkor mászkálni is szokott a lakásban. Bár a saját bejárati ajtajuk kulcsra volt zárva, a kislánynak sikerült elfordítania a kulcsot és kimenni a lépcsőházba, majd ki a kapun.



Kihűlés okozta a halált
James Burroughs rendőrfőnök azt nyilatkozta, hogy a kislány halálát kihűlés okozta, a tragédiát balesetnek könyvelték el. A körülményeket vizsgálva megállapította, véleménye szerint a kislány könnyedén kijuthatott a házból.

- Természetesen léteznek olyan biztonsági intézkedések, melyeket a szülők megtehetnek, hogy megvédjék a gyermeküket. Ám míg ezek az intézkedések egyeseknek maguktól értetődőnek tűnnek, addig másoknak nem feltétlenül jutnak eszükbe. Hasonló balesetek akkor fordulnak elő, ha a szülők nem használják a biztonsági zárat, reteszt vagy nem illesztik helyére a biztonsági láncot - hívta fel a figyelmet a rendőrfőnök.

Olvasd el ezt is!
7+1 hétköznapi dolog az otthonodban, ami halálos is lehet a gyermeked számára - Így előzd meg a baleseteket! »


Forrás, fotók: Metro, People, Facebook/Courtney Van Schoick

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2019.01.17