Éjszakai ovi a kicsiknek, hogy a szülők együtt tölthessenek egy estét - Szolnokon nagy népszerűségnek örvend az ötlet

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Éjszakai ovi a kicsiknek, hogy a szülők együtt tölthessenek egy estét - Szolnokon nagy népszerűségnek örvend az ötlet Szuper kezdeményezéssel igyekeznek enyhíteni a szülők terhein Szolnokon: a Széchenyi lakótelep óvodájába egy-egy pénteki napon éjszakára is ott hagyhatják a szülők a gyerekeket. Szuper kezdeményezéssel igyekeznek enyhíteni a szülők terhein Szolnokon: a Széchenyi lakótelep óvodájába egy-egy pénteki napon éjszakára is ott hagyhatják a szülők a gyerekeket.

Népszerű az ötletük
Mint Tasnádi Zoltán, a Széchenyi Lakótelepért Egyesület elnöke az Indexnek elmondta, elsődleges céljuk az volt, hogy segítsenek a szülőknek, akik így - gyerekek nélkül - el tudnak egymással tölteni egy estét. A tapasztalataik azt mutatják, hogy az ötlet bevált, hiszen rövid időn belül rendkívül népszerű lett mind a szülők, mind a gyerekek körében, a jelentkezési listák hamar betelnek.



Nem csoda, hiszen az ovis korú gyerekek ismerős körülmények és emberek között tölthetnek el egy különleges estét, ezért aztán - ahogy Szabóné Susa Orsolya óvodapedagógus kiemelte - tökéletes a bizalom és a partnerség.

Imádják a gyerekek is
A gyerekek mindemellett igazi kalandnak fogják fel az egészet - az ő értelmezésükben végső soron nem anya és apa kapnak kimenőt, hanem ők maguk. Az este pedig igazán izgalmasan telik: kézműveskednek, indiánosat játszanak, zseblámpával még az ovi kertjébe is kimerészkednek lefekvés előtt, és végül egy óriásit alszanak együtt, hogy aztán másnap élményekkel telve és kipihenten várják szüleiket.



Nagyon jól jön a segítség
Bár sokan örömmel vették a kezdeményezést, természetesen a kritikát sem úszták meg: többnyire azt kifogásolják, hogy a szülők miért nem a gyerekeikkel vannak, miért kell őket lepasszolni. Erre reagálva Tasnádi Zoltán elmondta, sajnos nem mindenkinek adatik meg, hogy segítséget kapjon a családtagoktól vagy ismerősöktől, és a szülőknek igenis jót tesz, ha olykor kettesben is eltölthetnek egy kis minőségi időt úgy, hogy gyermeküket tökéletes biztonságban tudják.

Forrás, képernyőfotók: Indexvideó

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2019.08.28