Ebbe a suliba mi is járnánk! - Lelkes szülők dekorálták ki egy szolnoki iskola lépcsőit, hogy így segítsék a diákokat

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Ebbe a suliba mi is járnánk! - Lelkes szülők dekorálták ki egy szolnoki iskola lépcsőit, hogy így segítsék a diákokat Nagyon menő dolgot találtak ki az egyik szolnoki általános iskolában: a kopár lépcsőket színes dekorációval látták el a lelkes szülők, hogy a gyerekeknek jobban menjen a matek, a helyesírás, a töri - vagy csak mosolyogjanak egy jót. Úgy látszik, Szolnokon szuperkreatív emberek élnek, akik mindent megtesznek azért, hogy a gyerekek kicsit másképp lássák a világot.

Nemrégiben írtunk arról, hogy az egyik szolnoki óvodában alkalomadtán éjszakára is ott lehet hagyni a kicsiket - ez egyrészt hatalmas buli a gyerekeknek, másrészt segítség a szülőknek, akik így együtt tudnak tölteni egy estét és csak egymásra figyelni, tudván, jó kezekben, ismerős helyen van a gyermekük.

Kreatív matricák a lépcsőkön
Most pedig a Szolnoki Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Néptánc AMI falai között bukkantunk egy nagyon menő, ám egyszerűen megvalósítható ötletre: felmatricázták a suli kopár lépcsőit!



És ha már matrica, természetesen mindezt az iskolások örömére és okulására: a lépcsőkön ugyanis nem csak bátorító, vagy éppen vicces idézetek olvashatók, de a legfontosabb történelmi évszámok, a szorzótábla legnehezebb tételei vagy éppen a helyesírást elősegítő szópárok is.



Sőt, olyan lépcső is van, ami a gyerekeket az alapvető udvariassági formulákra figyelmezteti - elvégre nem lehet elégszer elmondani, hogy használják a "Kérem" vagy a "Köszönöm" szavakat.



Mint megtudtuk, a színes dekoráció a szülői munkaközösség, az iskolavezetés és a pedagógusok munkájának eredményeképpen került fel a lépcsőkre, akik bíznak abban, hogy sikerül mosolyt csalni a diákok arcára - és ily módon játékosan megtanítani nekik néhány fontos dolgot.  



Külföldön is láttunk már jó példákat arra, hogyan lehet egy óvoda vagy iskola kopár felületeit kis kreativitással interaktív tanulófelületté tenni: ezeket a tanulást segítő ötleteket korábbi cikkünkben gyűjtöttük össze: 8+2 kreatív módszer, hogy jobban menjen a gyereknek a matematika vagy a történelem »

Forrás, fotók: Facebook/Szolnoki Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Néptánc AMI (Györéné Bozsó Anita, az SZMK vezetőjének engedélyével)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2019.09.02