Fulladozó babához hívták a mentőket Vas megyében - Az utolsó pillanatban sikerült megmenteni a pici életét

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Fulladozó babához hívták a mentőket Vas megyében - Az utolsó pillanatban sikerült megmenteni a pici életét Mint kiderült, a 4 hónapos baba lenyelt egy játékot, és a nyelőcső felső szakaszába ékelődött játék nyomta össze a gégéjét úgy, hogy csaknem megfulladt! Négy hónapos kisbaba életét sikerült megmentenie a mentőknek - a szerencsésen végződött mentésről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán számoltak be.

Mint írták, január 8-án, szerda délután négy hónapos babához kérték a szombathelyi mentők segítségét egy Vas megyei településre. A fulladó csecsemőhöz azonnal több egységet is indított a rutinos mentésirányító, emellett pedig folyamatosan instruálta a bejelentőt a teendőkre.

Egyre kevésbé kapott levegőt a baba
A kétségbeesett telefonáló mindent jól csinált, a beavatkozások mégsem jártak sikerrel. A baba egyre kevésbé kapott levegőt és végül eszméletlenné vált. A befújások sem voltak eredményesek, ezért azonnal autóba tették a gyermeket és az érkező mentő elé indultak.

Fulladozó babához hívták a mentőket Vas megyében - A pici életét az utolsó pillanatban sikerült megmenteni

Félúton találkoztak a mentőkkel, az utolsó pillanatban
A találkozást a vonalban levő mentésirányító koordinálta és az autók félúton, valószínűleg az utolsó pillanatban találkoztak. A mentők azonnal emelt szintű ellátásba kezdtek és kiderült, hogy a nyelőcső felső szakaszába ékelődött játék nyomta össze a gégéjét úgy, hogy a kicsi csaknem megfulladt!

Egy játék került a baba nyelőcsövébe
Szerencsére sikerült gyorsan eltávolítani a figurát, amit valószínűleg valamelyik kistestvér dughatott be játékból a kiságyon. Végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a gyermeket, írták a Facebook-posztban.

Ez is érdekelhet!
Mit tehetsz, ha a baba, kisgyermek lenyelt egy tárgyat vagy félrenyelt? Életmentő tanácsok a gyermeksebésztől »


Forrás, fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2020.01.09