Észre sem vette a teherautó sofőrje, hogy elgázolt egy kislányt Szegeden - Kiderültek a hétfői tragédia részletei

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Észre sem vette a teherautó sofőrje, hogy elgázolt egy kislányt Szegeden - Kiderültek a hétfői tragédia részletei A baleset a Budapesti körúton, a Csillag téri körforgalomnál történt Szegeden. A gyermek olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Meghalt egy útra kiszaladó kisgyerek, akit elgázolt egy teherautó szeptember 7-én, hétfő délután Szegeden - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Szabó Szilvia közölte, a baleset a Budapesti körúton, a Csillag téri körforgalomnál történt. A gyermek olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

Azóta részletek is kiderültek a tragédiáról: az RTL Klub Híradója kiderítette, a négyéves kislányt éppen a szomszéd kísérte haza az óvodából, amikor a kicsi kitépte magát a felnőtt kezéből, és át akart szaladni a boltba, ekkor került a sóderszállító teherautó kerekei alá. A helyszínen megpróbálták újraéleszteni, de olyan súlyosak voltak a sérülései, hogy nem sikerült.

Észre sem vette a teherautó sofőrje, hogy elgázolt egy kislányt Szegeden - Kiderültek a hétfői tragédia részletei

A sofőr egyébként észre sem vette, mi történt, a kislány a teherautó holtterébe szaladt bele, ahova a megszólaló szakértő szerint nem lát be a gépkocsi vezetője - a sofőr csak a járókelők kiabálásából tudta meg, hogy elütötte a kisgyermeket.

Egy pillanat alatt megvan a tragédia
Amikor az ember kisgyermeket nevel, mindent megtesz, hogy a lehető leginkább gyerekbaráttá tegye a környezetet és elkerülje a veszélyes dolgokat. Sajnos azonban a kis totyogóknak nincs veszélyérzete, így tényleg elég két pillanat, és akár tragédia is bekövetkezhet. Egy nyitott ablak vagy erkély arra csábíthatja a gyereket, hogy kimásszon - mint történt az legutóbb Szekszárdon, amikor egy 21 hónapos kislány zuhant le a harmadik emeletről.

Vagy éppen a forgalom izgalma vonzza úgy a kicsit, hogy kitépi magát a szülő óvó kezei közül, és az autók közé rohan. Bár sokan ellenzik, de a gyerekpóráz talán ilyen esetekben visszatartó erő lehet - szó szerint. Ebben a cikkünkben írtunk róla bővebben: Gyerekpóráz pro és kontra »

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Donka Ferenc

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2020.09.09