Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > Közbigyó Projekt: Így lehet a gyermeked együttműködő és sikeres, miközben okosodik is - Szülők Lapja

Közbigyó Projekt: Így lehet a gyermeked együttműködő és sikeres, miközben okosodik is

Szülőklapja képA Közbigyó Projekt segítségével az állami oktatásban tanuló gyerekek is megismerkednek a projektmódszer alapjaival, és olyan 21. századi kompetenciákra tesznek szert, mint az élethosszig tartó tanulás, együttműködés, kreativitás.

Szerző: Szülők lapja
2021-03-10
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Elindult a Közbigyó Projekt, melynek célja, hogy segítsen a jelenlegi magyar közoktatást közelebb hozni a jövő kihívásaihoz. A kezdeményezést jelölték a Richter Anna díjra, beválasztották őket a legjobb három oktatási témájú csapat közé.

Együttműködésre neveli a gyerekeket
Az alapvetően szülői kezdeményezést az a tapasztalat hozta létre, hogy hogy a munkavállalókkal szemben támasztott követelmények és a közoktatás metodikája eltávolodtak egymástól. Arra a dilemmára válaszul született, vajon szülőként, pedagógusként egy-egy adott iskolában, együtt mit tudunk tenni, lehetőleg azonnal, hogy minden gyerek a jelenkor kihívásainak megfelelő kompetenciákat szerezzen? Mitől válnak gyermekeink másokkal szívesen együttműködővé, sikeressé?A Közbigyó Projekt segítségével az állami oktatásban tanuló gyerekek is megismerkednek a projektmódszer alapjaival, és olyan 21. századi kompetenciákra tesznek szert, mint az élethosszig tartó tanulás, együttműködés, kreativitás.

Olvasd el ezt is!
Közbigyó Projekt: Ilyen az, amikor a gyerek valóban élménynek fogja fel a tanulást »


Közbigyó=Közösen, Belső indíttatásból, Gyakorlati alkotó tevékenység
A Közbigyó Projekt név a Közösen, Belső indíttatásból, Gyakorlati alkotó tevékenység szavakból álló mozaikszó, és nem kell hozzá más, mint egy 4-5 fős gyerekcsoport a saját megvalósítani kívánt ötletével, és kisebb gyerekek esetén egy mentor. A mentor lehet tanár, szülő, idősebb testvér, aki nem résztvevőként, hanem koordinátorként, szervezéssel, logisztikával, beszerzéssel segíti a folyamatot. Meghirdethetik iskolák, osztályok, de akár egyetlen projekt is indítható egy intézményben.

Már közel 170 projekt jött létre
Minden szükséges tudás és dokumentum a Közbigyó Projekt elindításához megtalálható és letölthető a kozbigyo.hu weboldalon. A három szülő és két pedagógus által a XVIII. kerületi Bókay Árpád Általános Iskolában 2017-ben elindított módszerrel már közel 170 projekt jött létre, és több iskola is sikerrel kezdte el alkalmazni.

Javul a szülő-pedagógus-gyerek kommunikáció
A szervezők célja, hogy országszerte minél több iskolában kipróbálják a Közbigyót. A szinte azonnal adaptálható módszer fontos mellékhatása, hogy jelentősen javul a kommunikáció a szülő-pedagógus-gyerek háromszögben, amiből minden szereplő sokat profitál.

A jelenlegi covid körülmények ugyan nem éppen kedveznek a kötetlenebb, sokszor osztálykereten és az iskolaidőn is túlnyúló csoportmunkának, annál nagyobb szükség lesz a közösségek újraépítésére, amikor ismét normalizálódik a helyzet.

Egy szavazattal segítheted őket
A Richter Gedeon Nyrt. most beválogatta a projektet a Richter Anna díjra pályázó legjobb három oktatási témájú csapat közé. Ezzel 4 millió forint támogatás megnyerésére, oktatási módszertanuk népszerűsítésére vált esélyessé a Közbigyó.
Akinek tetszik a kezdeményezés, március 14-ig itt szavazhat rájuk: https://richterannadij.hu/index.php/2020/2020-dontosok-2

A Közbigyó a Facebookon »
További információ a XVIII. Kerületi Oktatásért Egyesületről »

Kezdőfotó: Freepik/pressfoto (illusztráció)

Címkék: közbigyó projekt, richter anna díj

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

Ikerregiszter: Az összes magyar ikerpárt keresi a Semmelweis Egyetem - Így regisztrálhatsz te is!
Ikerregiszter: Az összes magyar ikerpárt keresi a Semmelweis Egyetem - Így regisztrálhatsz te is!

Egy magyarországi ikerregiszter összeállításán dolgozik a Semmelweis Egyetem; a program során így a világ egyik legnagyobb orvosi vonatkozású ikeradatbázisa jöhet létre az egyetemen.

tovább a cikkre
3 éves lett a kis Zente! Az SMA-beteg kisfiút megható szavakkal köszöntötte az anyukája
3 éves lett a kis Zente! Az SMA-beteg kisfiút megható szavakkal köszöntötte az anyukája

Emlékszel még az SMA-ban szenvedő Zentére, akinek egy egész ország gyűjtött a 700 millió forintos Zolgensma kezelésére? A kisfiú február 28-án lett hároméves, édesanyja megható poszttal köszöntötte.

tovább a cikkre
Orbán Viktor a járványhelyzetről: Könnyítésről egyelőre nem lehet beszélni - Egy kérdést viszont megfontolnak
Orbán Viktor a járványhelyzetről: Könnyítésről egyelőre nem lehet beszélni - Egy kérdést viszont megfontolnak

Koronavírus járványhelyzet: A miniszterelnök szerint könnyítésről egyelőre nem lehet beszélni, de az idősotthonokban lakók látogatásának kérdését meg fogják fontolni.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Zöldborsófőzelék

Zöldborsófőzelék

Főzelékek >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: Családi adag: 50 dkg friss, vagy mirelit zöldborsó 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál margarin 1-2 evőkanál liszt 1 csomó petrezselyem 3-4 dl tej 1-2 evőkanál kanál kristálycukor csipetnyi só

Recept:

A felmelegített olajban megolvasztjuk a margarint, majd beletesszük a zöldborsót, pici sót és fedő alatt kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk. A puha borsóra rászórjuk a cukrot és karamellizáljuk azt. Majd a lisztet hozzáadjuk, elkeverjük és a tejje(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

hirdetés

[x] hirdetés

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Ezt olvastad már? [x]
Betegségek

Mellrák kialakulása: 8-ból 1 magyar nőt érint ez a daganatos betegség! - Videón a helyes otthoni mellvizsgálat menete

vissza vissza