Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > Közbigyó Projekt: Így lehet a gyermeked együttműködő és sikeres, miközben okosodik is - Szülők Lapja

Közbigyó Projekt: Így lehet a gyermeked együttműködő és sikeres, miközben okosodik is

Szülőklapja képA Közbigyó Projekt segítségével az állami oktatásban tanuló gyerekek is megismerkednek a projektmódszer alapjaival, és olyan 21. századi kompetenciákra tesznek szert, mint az élethosszig tartó tanulás, együttműködés, kreativitás.

Szerző: Szülők lapja
2021-03-10
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Elindult a Közbigyó Projekt, melynek célja, hogy segítsen a jelenlegi magyar közoktatást közelebb hozni a jövő kihívásaihoz. A kezdeményezést jelölték a Richter Anna díjra, beválasztották őket a legjobb három oktatási témájú csapat közé.

Együttműködésre neveli a gyerekeket
Az alapvetően szülői kezdeményezést az a tapasztalat hozta létre, hogy hogy a munkavállalókkal szemben támasztott követelmények és a közoktatás metodikája eltávolodtak egymástól. Arra a dilemmára válaszul született, vajon szülőként, pedagógusként egy-egy adott iskolában, együtt mit tudunk tenni, lehetőleg azonnal, hogy minden gyerek a jelenkor kihívásainak megfelelő kompetenciákat szerezzen? Mitől válnak gyermekeink másokkal szívesen együttműködővé, sikeressé?A Közbigyó Projekt segítségével az állami oktatásban tanuló gyerekek is megismerkednek a projektmódszer alapjaival, és olyan 21. századi kompetenciákra tesznek szert, mint az élethosszig tartó tanulás, együttműködés, kreativitás.

Olvasd el ezt is!
Közbigyó Projekt: Ilyen az, amikor a gyerek valóban élménynek fogja fel a tanulást »


Közbigyó=Közösen, Belső indíttatásból, Gyakorlati alkotó tevékenység
A Közbigyó Projekt név a Közösen, Belső indíttatásból, Gyakorlati alkotó tevékenység szavakból álló mozaikszó, és nem kell hozzá más, mint egy 4-5 fős gyerekcsoport a saját megvalósítani kívánt ötletével, és kisebb gyerekek esetén egy mentor. A mentor lehet tanár, szülő, idősebb testvér, aki nem résztvevőként, hanem koordinátorként, szervezéssel, logisztikával, beszerzéssel segíti a folyamatot. Meghirdethetik iskolák, osztályok, de akár egyetlen projekt is indítható egy intézményben.

Már közel 170 projekt jött létre
Minden szükséges tudás és dokumentum a Közbigyó Projekt elindításához megtalálható és letölthető a kozbigyo.hu weboldalon. A három szülő és két pedagógus által a XVIII. kerületi Bókay Árpád Általános Iskolában 2017-ben elindított módszerrel már közel 170 projekt jött létre, és több iskola is sikerrel kezdte el alkalmazni.

Javul a szülő-pedagógus-gyerek kommunikáció
A szervezők célja, hogy országszerte minél több iskolában kipróbálják a Közbigyót. A szinte azonnal adaptálható módszer fontos mellékhatása, hogy jelentősen javul a kommunikáció a szülő-pedagógus-gyerek háromszögben, amiből minden szereplő sokat profitál.

A jelenlegi covid körülmények ugyan nem éppen kedveznek a kötetlenebb, sokszor osztálykereten és az iskolaidőn is túlnyúló csoportmunkának, annál nagyobb szükség lesz a közösségek újraépítésére, amikor ismét normalizálódik a helyzet.

Egy szavazattal segítheted őket
A Richter Gedeon Nyrt. most beválogatta a projektet a Richter Anna díjra pályázó legjobb három oktatási témájú csapat közé. Ezzel 4 millió forint támogatás megnyerésére, oktatási módszertanuk népszerűsítésére vált esélyessé a Közbigyó.
Akinek tetszik a kezdeményezés, március 14-ig itt szavazhat rájuk: https://richterannadij.hu/index.php/2020/2020-dontosok-2

A Közbigyó a Facebookon »
További információ a XVIII. Kerületi Oktatásért Egyesületről »

Kezdőfotó: Freepik/pressfoto (illusztráció)

Címkék: közbigyó projekt, richter anna díj

hirdetés

VERSEK, MONDÓKÁK BABÁKNAK ÉS KISGYERMEKEKNEK

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Ikerregiszter: Az összes magyar ikerpárt keresi a Semmelweis Egyetem - Így regisztrálhatsz te is!
Ikerregiszter: Az összes magyar ikerpárt keresi a Semmelweis Egyetem - Így regisztrálhatsz te is!

Egy magyarországi ikerregiszter összeállításán dolgozik a Semmelweis Egyetem; a program során így a világ egyik legnagyobb orvosi vonatkozású ikeradatbázisa jöhet létre az egyetemen.

tovább a cikkre
3 éves lett a kis Zente! Az SMA-beteg kisfiút megható szavakkal köszöntötte az anyukája
3 éves lett a kis Zente! Az SMA-beteg kisfiút megható szavakkal köszöntötte az anyukája

Emlékszel még az SMA-ban szenvedő Zentére, akinek egy egész ország gyűjtött a 700 millió forintos Zolgensma kezelésére? A kisfiú február 28-án lett hároméves, édesanyja megható poszttal köszöntötte.

tovább a cikkre
Orbán Viktor a járványhelyzetről: Könnyítésről egyelőre nem lehet beszélni - Egy kérdést viszont megfontolnak
Orbán Viktor a járványhelyzetről: Könnyítésről egyelőre nem lehet beszélni - Egy kérdést viszont megfontolnak

Koronavírus járványhelyzet: A miniszterelnök szerint könnyítésről egyelőre nem lehet beszélni, de az idősotthonokban lakók látogatásának kérdését meg fogják fontolni.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Recept ajánlatunk

Húskrém

Húskrém

Uzsonnakrémek kenyérre >>
9 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: Csirke-, marha-, vagy pulykahús Margarin

Recept:

A húst enyhén sós vízben megfőzzük, ledaráljuk és margarinnal elkeverjük, majd szitán áttörjük, esetleg turmixoljuk. Kenyérre kenve falatonként adható a már rágni tudó csecsemőnek.

(...) tovább a teljes recepthez...


Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
Gyermeknevelés

A gyereked egész életére kihat, hogy melyik szülőtípusba tartozol

vissza vissza