Újszülött kisbabát hagytak a kistarcsai kórház babamentő inkubátorában - Ezt a gyönyörű nevet kapta a nővérektől

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Újszülött kisbabát hagytak a kistarcsai kórház babamentő inkubátorában - Ezt a gyönyörű nevet kapta a nővérektől Még az ünnepi hétvége előtt, 2021. október 29-én, pénteken korán reggel tettek egy takaróba csavart kisbabát a kistarcsai Pest Megyei Flór Ferenc Kórház babamentő inkubátorába. Még az ünnepi hétvége előtt, 2021. október 29-én, pénteken korán reggel tettek egy takaróba csavart kisbabát a kistarcsai Pest Megyei Flór Ferenc Kórház babamentő inkubátorába.

Az anyuka a hírek szerint a portástól kérdezte meg, merre találja az inkubátort, majd betette a vastag pokrócba csavart kislányt.

Újszülött kisbabát hagytak a kistarcsai kórház babamentő inkubátorában - Ezt a gyönyörű nevet kapta a nővérektől
(illusztráció)

Mint Tuza Éva, a recepció csoportvezetője felidézte, az egész pár perc alatt zajlott le.

- Azonnal hívtam a gyermekosztályt és a nővérek pár percen belül fel is vitték a szépen megfürdetett, nyugodtan alvó kisbabát, akinek gyönyörű a bőre, szép fekete a haja, nagyon bájos baba - mesélte a kórház weboldalán.

Ez lett a kislány neve
A nővérek a 3200 grammos és 52 centis kislányt Hajnali Nárcisznak nevezték el, mivel hajnalban született és aznap épp Nárcisz napja volt.  

A védőnők a protokoll szerint értesítették a gyámhivatalt - a jogszabály szerint 6 héten belül még jelentkezhet érte az anyukája, azonban ha addig nem jelenik meg, akkor ezzel lemond a szülői jogáról, így ezt követően a csecsemő örökbe adható. Rendőrségi eljárást ilyen esetekben nem indítanak.

A kistarcsai Flór Ferenc kórháznál évek óta működik a babamentő inkubátor, de ez volt az első alkalom, hogy használták.

Forrás: Flór Ferenc Kórház
Fotó: Unsplash/Sharon McCutcheon (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2021.11.02