Szerencsésen megmenekült a 16 éves lány a szexuális bűnözőtől: Ezt a pár kézjelet ismételgette, amit a Tiktokról tanult meg

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Szerencsésen megmenekült a 16 éves lány a szexuális bűnözőtől: Ezt a pár kézjelet ismételgette, amit a Tiktokról tanult meg A lány fura kézjeleit egy autós szúrta ki az autópályán, aki végül szólt a rendőröknek, és le is tartóztatták a 61 éves férfit. A Signal for Help elnevezésű néma segélykérés csak pár kézjel, amivel segítséget kérhet az, aki bajban van, de szavakkal nem áll módjában elmondani ezt. A videós megosztókon is terjed a jelzés kivitelezése - ennek köszönheti most egy lány, hogy megmenekült.

Szerencsésen végződött emberrablásról számolt be a kentucky-i rendőrség: mint a Facebook-oldalukon írják, november 4-én kora délután az autópályán szúrta ki egy sofőr, hogy az egyik járműben egy ideges tinilány ül egy idős férfi mellett, és a kamasz ugyanazt a kézjelet ismételgeti. 

Szerencsésen megmenekült a 16 éves lány a szexuális bűnözőtől: Ezt a pár kézjelet ismételgette, amit a Tiktokról tanult meg

Néma segélykiáltás
Miután rájött, hogy ez nem integetés, gyanússá vált neki a dolog, így tárcsázta a rendőröket, és egészen addig a kocsi mögött haladt, amíg a rendőrök ki nem állították a forgalomból.

Letartóztatták a férfit
Mint kiderült, az utas egy 16 éves tinilány, akit a szülei hétfőn eltűntként jelentettek be a rendőrségen, a férfi pedig a 61 éves James Herbert Brick, akinek a telefonján szexfotót is találtak egy kiskorú lányról. A férfit végül személyi szabadság korlátozása és kiskorúról készített szexfotó birtoklása miatt tartóztatták le.

Így kell mutatni a segélykérő kézjelet
A Signal for Help nemzetközi kézjelet a magyar rendőrség idén júliusban kezdte bevezetni a köztudatba. A mozdulatsor a segélykérés jelzéseként Kanadából indulva terjedt el világszerte, és a közösségi médián keresztül Magyarországra is elérkezett.



A Signal for Help 3 elemből áll:
- a kifelé fordított tenyérből,
- a hüvelykujj tenyérbe hajtásából,
- végül pedig a további négy ujj ráhajtásából.

Még többet olvashatsz róla ebben a cikkünkben: Néma segélykiáltás - Tanuld meg a kézjelet, hogy felismerd és te is tud alkalmazni »

Forrás: Facebook/Laurel County Sherrif's Office
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2021.11.08