Szombaton is lesz tanítás egy győri általános iskolában, hogy már most spóroljanak a téli fűtésszámlán

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Szombaton is lesz tanítás egy győri általános iskolában, hogy már most spóroljanak a téli fűtésszámlán Az őszi szünetig szombaton is lesz jelenléti oktatás a győrszentiváni Szent Benedek Általános Iskolában, tájékoztatta az intézményvezető a szülőket az iskola hivatalos honlapján. Az őszi szünetig szombaton is lesz jelenléti oktatás a győrszentiváni Szent Benedek Általános Iskolában, tájékoztatta az intézményvezető a szülőket az iskola hivatalos honlapján.

Mint Kropfné Knipp Mária igazgató a tájékoztatóban kifejti, fontosnak tartják a jelenléti oktatást az általános iskolásoknak, hiszen így sokkal hatékonyabban tudnak tanulni a gyerekek. Ugyanakkor az energiaválság miatt el kellett gondolkodniuk azon, hogyan lehetne spórolni az iskolai fűtésszámlán úgy, hogy lehetőleg elkerüljék az online oktatást.

Az őszi szünetig szombaton is mennek iskolába a gyerekek
Végül a szombati oktatás mellett döntöttek, melyre törvényes joguk van, hiszen mint ahogy a A Nkt. 30. § 2. kimondja: "Alapos indokkal, a fenntartó egyetértésével a tanítási hetek - a szombat igénybevételével - 6 tanítási nappal is megszervezhetők abban az esetben, ha a tanulók részére legalább 36 óra megszakítás nélküli heti pihenőidő, és az elmaradt heti pihenőnapok igénybevétele - egy vagy több összefüggő tanítási szünetként - a tanítási félév során biztosítható."



Ezzel a lehetőséggel élve - mint kiemeli - az őszi szünetig terjedő időszakban a szombati napokon 8.00 órától háromnegyed 12.00-ig lesz tanítás az iskolában. Ez hét szombati napot érint majd (09.10., 09.17., 09.24., 10.01., 10.08., 10.15., 10.22.).

Cserébe meghosszabbodik a téli szünet
A szombati tanítási napokon a fő tárgyakra koncentráló, órarend szerinti, tömbösített oktatás folyik majd. Tízórai, ebéd és délutáni ügyelet nem lesz. A ledolgozott napokkal a téli szünetet egészítik ki, amely időtartama így meghosszabbodik, és 2022. december 19-től 2023. január 6-ig tart majd.

Olvasd el ezt is!
Tanév rendje 2022/23: Mikor lesznek az iskolai szünetek, egyéb fontos dátumok? Mutatjuk »


Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2022.08.30