Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > 7 gyermek életét tette pokollá egy jászladányi nevelőszülő - Borzasztó dolgokat művelt a rá bízott gyerekekk - Szülők Lapja

7 gyermek életét tette pokollá egy jászladányi nevelőszülő - Borzasztó dolgokat művelt a rá bízott gyerekekkel

Szülőklapja képA nő rendszeresen fenyítette, pofozta és bántalmazta a gyerekeket, és gyakran büntetésből, „nevelési célzattal”, órákra, de volt, hogy egy teljes éjszakára is, lakattal bezárt akasztós szekrénybe kényszerítette őket, ahonnan a mosdóba sem mehettek ki.

Szerző: Szülők lapja
2022-11-29
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a 49 éves, büntetlen előéletű nőnek a büntetőügye, aki, mint hivatásos nevelőszülő hét, a gondjaira bízott óvodás és kisiskolás korú gyermek életét tette pokollá évekig Jászladányban.

A gyermekek rendesen csak hétköznap az óvodában és az iskolában ettek. "Otthon" csak hétvégén, és ekkor is csak fejenként 3 szelet tejfölös vagy vajas kenyeret kaptak. Gyümölcsöt, főtt ételt soha.

Volt, hogy egész éjjelre szekrénybe zárta őket
Hetente egyszer fürödhettek, amihez a vádlott két lavór habfürdős vizet biztosított: egyet a fiúknak, egyet a lányoknak. Szappant, tusfürdőt, de még törölközőt sem kaptak. A saját ruháikban kellett megtörölközniük. Rendszeresen az udvarra kellett kijárniuk, télen is, ha mosdóba kellett menniük.Mindezt tetézte, hogy a vádlott rendszeresen fenyítette, pofozta és bántalmazta, és gyakran büntetésből, „nevelési célzattal”, órákra, de volt, hogy egy teljes éjszakára is, lakattal bezárt akasztós szekrénybe kényszerítette őket, ahonnan a mosdóba sem mehettek ki.

A nő mindvégig tagadott
Az ügyben 2021. március 24-én emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség. A Jászberényi Járásbíróság öt tárgyalást tartott, és az utolsón, 2022. június 23-án ítéletet hozott.

A nőt - aki mindvégig tagadta bűnösségét - 7 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének és 5 rendbeli személyi szabadság megsértésének bűntette miatt 3 év börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyúttal végleges hatállyal eltiltotta mindazon foglalkozások gyakorlásától, melynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban állna.

4 év börtönt kapott végül a legutolsó tárgyaláson
Az ügyészség kevesellte a kiszabott büntetést, és a vádlott terhére súlyosításért, a kiszabott börtönbüntetés és ehhez igazodóan a közügyektől eltiltás tartamának lényeges felemelése érdekében fellebbezett, míg a vádlott felmentés, védője elsődlegesen felmentés, másodsorban enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol a napokban jogerősen lezárult.

Az ügyészi fellebbezés eredményre vezetett, a Szolnoki Törvényszék 2022. november 16-án meghozott másodfokú ítéletében a vádlott börtönbüntetését és közügyektől eltiltása tartamát egyaránt 3-ról 4 évre felemelte.

Forrás: Szolnoki Törvényszék
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Címkék: nevelőszülő, gyerekbántalmazás, ügyészség

hirdetés

VERSEK, MONDÓKÁK BABÁKNAK ÉS KISGYERMEKEKNEK

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Penészes falak között élt a kétéves kisfiú - Ez okozta a halálát a vizsgálat szerint
Penészes falak között élt a kétéves kisfiú - Ez okozta a halálát a vizsgálat szerint

Az egész lakásukat belepő penész miatt halt meg egy kétéves kisfiú. Az édesapa évekig panaszkodott a penészre, de a lakás fenntartója nem tett ellene semmit.

tovább a cikkre
Fotók: Olyan sűrű, sötét hajjal született a kislány, hogy mindenki Elvishez hasonlítja
Fotók: Olyan sűrű, sötét hajjal született a kislány, hogy mindenki Elvishez hasonlítja

Vannak babák, akik hajjal születnek, de ez a kislány valószínűleg a legtöbbjükön túltesz: neki ugyanis olyan dús hajkoronája van a születése óta, hogy mindenki a csodájára jár.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Recept ajánlatunk

Szőlőlé

Szőlőlé

Gyümölcslevek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 100-150 gramm szőlő

Recept:

A megmosott, leszárított gyümölcsöt szitán áttörjük, vagy kimagozva gyümölcscentrifugával nyerjük ki a levét.


Fontos!
A gyümölcslevet lehetőleg frissen készítve kapja a baba, mert ha sokáig állni hagyjuk, akkor a C-vitamin-tartalma csö(...) tovább a teljes recepthez...


Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
Hírek, érdekességek

Fotók: Több mint 7 kilós óriásbébi született! - Még az anyukája is meglepődött, hogy milyen nagy baba

vissza vissza