15 éves fiút kellett újraéleszteni Szentendrén - A barátjánál játszott, amikor hirtelen egyre rosszabbul lett

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


15 éves fiút kellett újraéleszteni Szentendrén - A barátjánál játszott, amikor hirtelen egyre rosszabbul lett Szerencsésen végződött újraélesztésről adott hírt az Országos Mentőszolgálat a hivatalos Facebook-oldalán: egy 15 éves kamasz fiú életét sikerült megmenteni. Szerencsésen végződött újraélesztésről adott hírt az Országos Mentőszolgálat a hivatalos Facebook-oldalán: egy 15 éves kamasz fiú életét sikerült megmenteni.

Mint a posztjukban írják, a barátjánál játszott hétvégén a 15 év körüli fiú, amikor egyre rosszabbul kezdte érezni magát. A másik gyermek édesanyja ezért haza akarta vinni, eközben pedig igyekezett szóval tartani az autóban, ám a fiú egyszer csak már nem válaszolt a nőnek.

15 éves fiút kellett újraéleszteni Szentendrén - A barátjánál játszott, amikor hirtelen egyre rosszabbul lett

A mentőktől kért segítséget
Az anyuka nagyon megrémült, így rögtön a legközelebbi mentőállomás felé vette az irányt. A Szentendrei Mentőállomáshoz érve kért segítséget, a mentők pedig azonnal megvizsgálták a kamaszt, aki akkor már nem lélegzett.

Újraélesztették, kritikus állapotban vitték kórházba
Azonnal emelt szintű újraélesztésbe kezdtek, miközben a mentésirányítás gyermekrohamkocsit is riasztott a helyszínre. A fiú életéért vívott heroikus küzdelem végül sikerre vezetett, kritikus állapotban szállították kórházba.

Amikor egy kamaszt kell újraéleszteni
Sajnos nem egyedi eset, hogy egy kamaszt újra kell éleszteni: 2021 decemberében a tornatanár élesztette újra 17 éves diákját, sajnos a fiú pár nappal később el is hunyt. 2022 szeptemberében pedig egy 15 éves fiú focizás közben esett össze, a barátai kezdték meg az újraélesztést, míg a mentők oda nem értek.

Olvasd el ezt is!
Újraélesztés menete csecsemőknél, kisgyermekeknél: Ezt kell tenned lépésről lépésre »


Forrás, fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.02.06