Meghalt egy 6 hónapos csecsemő, miután kiesett a pihenőszékből - Az apa túl későn hívott segítséget

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Meghalt egy 6 hónapos csecsemő, miután kiesett a pihenőszékből - Az apa túl későn hívott segítséget Meghalt egy hat hónapos csecsemő a Szabolcs megyei Dobrádban, miután kizuhant a pihenőszékből. Az apja csak órákkal később hívott hozzá mentőt, már nem tudtak segíteni rajta. Meghalt egy hat hónapos csecsemő a Szabolcs megyei Dobrádban, miután kizuhant a pihenőszékből. Az apja magára hagyta, órákkal később hívott hozzá mentőt, már nem tudtak segíteni rajta, értesült a Tények.

A hat hónapos kislányt az édesapja tette a pihenőszékbe, hogy mesét nézzen - míg a férfi ki-be mászkált a szobába, a kislány kiesett a 30 centi magas pihenőszékből, mivel apja nem kapcsolta be a biztonsági övet.

Úgy látta, nem történt nagy baja
Bár rögtön ölbe vette a csecsemőt, de mivel úgy látta, nem történt különösebb baja, így lerakta aludni, majd ő is aludni ment.

Meghalt egy 6 hónapos csecsemő, miután kiesett a pihenőszékből - Az apa túl későn hívott segítséget
 Itt történt a tragédia - Képernyőfotó: Tények

Hívta a mentőket, de már későn
A férfi órákkal később vette észre, hogy a kislány nem lélegzik, azonnal hívta a mentőket és megkezdte az újraélesztést is, amit a kiérkező mentők folytattak, de a kicsi életét nem sikerült megmenteni.

Az eset még 2022 szeptemberében történt, az apa azért volt egyedül a kislánnyal, mert az édesanya épp kórházban tartózkodott másfél éves, lázas gyermekükkel.

Feljelentést tettek ellene
A Tények úgy tudja, a kórház feljelentést tett az apa ellen és nyomozás indult, az orvosszakértők szerint a kislány az eséstől olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy légzési és keringési elégtelenségek léptek fel nála, ezek okozták a halálát.

Gondatlanságból elkövetett emberölés a vád
Ahogy Borsodi-Buss Emese Krisztina ügyészségi sajtószóvivő a riportban elmondta, az apa ellen gondatlanságból elkövetett emberölés a vád, mivel a balesetet el tudta volna kerülni, ha a gyereket beköti a biztonsági ülésbe és folyamatosan a szobában tartózkodik.

Az ügyészség felfüggesztett fegyházat kért a húsz év körüli apára, a tragédia körülményeit tovább vizsgálják.

Forrás: Tények

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.02.23