Páratlan Szülő díj 2023: Így kaphatja meg egy gyermekét egyedül nevelő szülő, nagyszülő az elismerést

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Páratlan Szülő díj 2023: Így kaphatja meg egy gyermekét egyedül nevelő szülő, nagyszülő az elismerést A Páratlan Szülő díjra olyan szülők jelölhetők, akik egyedül nevelnek 25 év alatti gyermeket, illetve olyan nagyszülők és dédszülők, akik egyedül nevelnek 25 év alatti unokát, dédunokát. Ma, március 21-én van az egyszülős családok napja, ennek alkalmából ismét meghirdette a Páratlan szülő díjat az Egyszülős Központ.

A szervezet az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, hogy Magyarországon több mint félmillió gyereket egyetlen szülő nevel, az egyszülős családok száma pedig körülbelül 300 ezer.

Az ünnepnap alkalmából negyedik alkalommal hirdetik meg a Páratlan szülő díjat, amellyel olyan - gyerekét vagy unokáját egyedül nevelő - szülőt vagy nagyszülőt ismernek el, aki személyes történetével, életével példát mutat a hétköznapokban - közölte a szervezet.



Kik kaphatják a díjat?
A díjra olyan szülők jelölhetők, akik egyedül nevelnek 25 év alatti gyermeket, illetve olyan nagyszülők és dédszülők, akik egyedül nevelnek 25 év alatti unokát, dédunokát.

Kik jelölhetnek és milyen formában?
- A Páratlan Szülő Díjra bárki tehet javaslatot, hiszen mindenki ismer "páratlan szülőt", legyen akár rokona, kollégája, barátja vagy szomszédja.
- A jelöléseket 2023. március 31-ig várják a kitöltött adatlappal, amelyhez egy-egy személyes történetet is várna.
- Hiánypótlásra a beadási határidő után nincs lehetőség.
- A saját magukra jelölőket nem fogadják el, illetve a korábbi évek díjazottjait nem lehet jelölni.
- Minden jelölő csak egy személyt jelölhet, a jelölteket is értesítik a jelölésről.

Pénz is jár az elismeréssel
Elsődlegesen két díjat ítélnek oda Apa/Anya kategóriában, de a jelöltek alapján lehet több alkategória is (nagymama/nagypapa), illetve a díj névadói szponzora által támogatott kategória is. 2023 Páratlan Szülőjét 100-100 ezer forinttal díjazzák. A Páratlan Szülő Díj ünnepélyes átadóját 2023. május 25-én, az Egyszülős Központ 5. születésnapján tartják.

A pályázatról további részletek itt »

A budapesti Egyszülős Központ 2018 májusában nyílt, hogy gyakorlati segítséget és közösséget nyújtson azoknak a családoknak, ahonnan hiányzik az egyik szülő. Az elmúlt majdnem öt évben a központ több mint 70-féle szolgáltatásával több mint 28 ezer egyszülős családot ért el. 2022 márciusában megnyílt a második Egyszülős Központ Budán, a Déli pályaudvar mellett.

Forrás: MTI, egyszulo.hu
Fotó: Rawpixel

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.03.21