Sikerült! Összegyűlt a pénz az agyhártyagyulladás miatt súlyosan sérült Krisztián gyógyulására - Hallását és látását is elvesztette a kisfiú

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Sikerült! Összegyűlt a pénz az agyhártyagyulladás miatt súlyosan sérült Krisztián gyógyulására - Hallását és látását is elvesztette a kisfiú Örömhírt posztolt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Facebook-oldalán: összegyűlt az orvosi kezeléshez szükséges pénz egy tűzoltó kollégájuk kisfiának. Örömhírt posztolt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Facebook-oldalán: összegyűlt az orvosi kezeléshez szükséges pénz egy tűzoltó kollégájuk kisfiának.

Mint mi is megírtuk, a kétéves Baka Krisztián nyolc hónapos korában agyhártyagyulladást kapott, és mire felébredt a négy hétig tartó kómából, kiderült, hogy elvesztette a látását, a hallását, és a mozgása is sérült.


Krisztián baba a betegsége előtt

A szülei azóta folyamatosan viszik gyógytornára, masszázsra, fizikoterápiára és gyógypedagógiai fejlesztésre, valamint Krisztián látás- és hallásfejlesztésen is részt vesz. Ahogy az anyuka egy hónapja elmondta, szeretnének a kisfiúval eljutni a solymári Borsóházba, ahol intenzív és komplex fejlesztést kapna, az intézmény nagyon sok gyermeknek segített már. A fejlesztések azonban sokba kerülnek, ezért nagy szükségük van a támogatásra.

Az összefogásnak meglett az eredménye
Ennek kapcsán fogtak össze a tűzoltókollégák, egyebek közt április 22-én Tiszaújvárosban jótékonysági futást is rendeztek, és a bevételt a kisfiúnak és szüleinek ajánlották fel. Most pedig nagy örömmel tudatták, hogy a célkitűzésük sikerült, több mint 10 millió forint gyűlt össze Krisztián fejlesztésére.

Egy Facebook-posztban köszönték meg mindenkinek a segítséget, és egy fotót is mellékeltek hozzá, ahol édesanyja karjaiban ott van a kisfiú is.

"Látjátok, amit mi látunk???? Figyelem, megható kép következik!
Elakad a szavunk.
Eláll a lélegzetünk.
Csak egy szó jut eszünkbe: KÖSZÖNJÜK!!!

Ifj. Baka Krisztiánról, egy tiszaújvárosi tűzoltó kisfiáról már többször beszámoltunk. Egy kisfiú, nagy kihívásokkal. Egy agyhártyagyulladás következtében nyolc hónapos korában elveszítette látását, hallását, emellett a mozgása is súlyosan sérült.

A tűzoltók összefogtak, mellyel egy országot mozgattak meg. Összefogtak, hogy a kisfiú teljes életet élhessen.
Számokban mérhető ez az összefogás: 10.537.025 forint.



El tudjátok hinni? Mi még nem hisszük el!
Krisztián gyógyulásáért április 22-én jótékonysági futást rendeztek Tiszaújvárosban, valamint kétszer indult jótékonysági licit, amelyeken sportereklyékre lehetett licitálni. Az eredmény a fotón látható.

A támogatásoknak köszönhetően Krisztiánnak esélye van egy jobb életre. Nagyon köszönjük mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárult a gyógyulásához! Jó egészséget kívánunk!"
- írták.

Forrás: Facebook/BM
Fotó: Borsod-Abaúj-Zemplén VMKI

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.05.04