Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > Ingyenes Hősképzés a mentőktől: Tanuld meg az életmentés és újraélesztés alapszabályait - Helyszínek, időp - Szülők Lapja

Ingyenes Hősképzés a mentőktől: Tanuld meg az életmentés és újraélesztés alapszabályait - Helyszínek, időpontok

Szülőklapja képMit tegyél, ha a gyermekedet baleset éri, rosszul lesz, elájul, megsérül, fuldoklik vagy más módon történik vele valami baj? Az, hogy kihívod a mentőket, nem elég, hiszen értékes percek telhetnek el közben, míg kiérnek, érdemes hát tisztában lenni az életmentés alapszabályaival.

Szerző: Szülők lapja
2023-05-10
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Mit tegyél, ha a gyermekedet baleset éri, rosszul lesz, elájul, megsérül, fuldoklik vagy más módon történik vele valami baj? Az, hogy kihívod a mentőket, nem elég, hiszen értékes percek telhetnek el közben, míg kiérnek, érdemes hát tisztában lenni az életmentés alapszabályaival.

Szerencsére több ingyenes tanfolyamon is részt vehetsz, ahol az alapokat megtanulhatod: a Magyar Gyermekmentő Alapítvány szervezésében Budapesten és vidéken is rendszeresen tartanak néhány órás ingyenes képzéseket, emellett el tudsz menni egy Hősképzésre is.

Hősképzés: ingyenes elsősegélynyújtó tanfolyam minden hónap első hétfőjén
Az Országos Mentőszolgálata 2018 januárjától indította útjára az egész országra kiterjedő Hősképzést. Az életmentéshez kedvet és bátorságot érző laikusok minden hónapban ingyenes újraélesztés oktatáson, gyakorláson vehetnek részt az OMSZ megyeszékhelyi mentőállomásain.A Szív City rendszeréhez csatlakozó önkéntesek és a más tanfolyamokon korábban kiképzett laikusok számára is jó lehetőség az OMSZ Hősképző rendszere, hiszen a megszerzett tudást rendszeres gyakorlással ébren tartva várható el a legmegfelelőbb segítségnyújtás egy valódi vészhelyzetben.

A Hősképző tanfolyamra minden hónap első hétfőjén – kivéve ünnepnapokon – 15:00 órától 17:00 óráig várják az érdeklődőket a megyeszékhelyi mentőállomások szakemberei. Előzetes regisztráció nem kell a hősképzésre.

A Hősképzésben résztvevő 19 mentőállomás listáját az alábbi linken találod »

Mentők napja május 10-én
Május 10-én, kedden, a magyarországi életmentés 136. és az Országos Mentőszolgálat megalakulásának 75. évfordulóján ünnepeljük a Mentők napját. 1887-ben ezen a napon kezdte meg szolgálatát a Budapesti Önkéntes Mentő Egyesület, mely Európa egyik első mentőszervezete volt.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) alapításának 75. évfordulója alkalmából a Magyar Nemzeti Bank (MNB) új 50 forintos forgalmiérme-emlékváltozatot, valamint 15 ezer forintos névértékű ezüst és 3 ezer forintos névértékű színesfém emlékérmét bocsát ki május 10-én, a mentők napján.

Az Országos Mentőszolgálat hazánk legnagyobb mentő- és egészségügyi intézménye, amely egy országos központtal és 19 vármegyei irányítóközponttal egységesen, jól szervezetten látja el feladatait immár 1948. május 10. óta - hangsúlyozta Pataki Tibor, az MNB készpénzlogisztikáért felelős igazgatója, hozzátéve, Országos Mentőszolgálat munkatársainak áldozatkész munkájára szeretnék ráirányítani a figyelmet az MNB által kibocsátott törvényes fizetőeszközök, különleges érmék közvetítésével.

Ingyenes Hősképzés a mentőktől: Tanuld meg az életmentés és újraélesztés alapszabályait

Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója kiemelte: a mentőszolgálat grafikai elemeivel ellátott pénzforgalmi érmék nem csupán megjelenítik a jeles évfordulót, hanem a társadalom széles rétegeihez eljutva kifejezik azt a megbecsülést, amit bajtársai iránt éreznek az emberek.

Hangsúlyozta: nagy megtiszteltetés, hogy ezekből az érmékből elsőként a május 10-ei, szerdai ünnepségükön elismerésben részesülő 150 bajtársuk vehet át egy-egy példányt, amelyet a következő hetekben mind a 8500 bajtársukhoz eljuttatnak.

Forrás: MTI, mentok.hu
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Címkék: életmentés, újraélesztés, mentők

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

"Egy szülőnek elfogadni, hogy a gyermeke meghal, a legnehezebb feladat" - A Tábitha Gyermekhospice Ház munkatársával beszélgettünk

Magyarországon egyetlen gyermekhospice házként működő Tábitha Házban azoknak a családoknak segítenek, akik a legnehezebb sorsfeladatot kapták az élettől.

tovább a cikkre
"Kérem, segítsenek, apukám elájult" - 10 éves kisfiú hívta a segélyhívót, így sikerült megmenteni az apukája életét

A 10 éves Adrián az ijedség ellenére is összeszedetten válaszolt a mentős kérdéseire, és követte az utasításait. Neki köszönhetően sikerült megmenteni az apukája életét.

tovább a cikkre
Tragédia: Meghalt egy gyerek, mert megette a vakondirtásra szánt mérget - Az Ügyészség vádat emelt az ügyben
Tragédia: Meghalt egy gyerek, mert megette a vakondirtásra szánt mérget - Az Ügyészség vádat emelt az ügyben

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két férfival szemben, akik éveken keresztül adták-vették egymást között a nagyon mérgező szert, ami végül egyikük családjában tragédiához vezetett.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Recept ajánlatunk

Alma túróval

Alma túróval

Uzsonnaételek gyümölcsből >>
8 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: Alma Túró

Recept:

A megmosott, meghámozott almát lereszeljük. A kb. azonos mennyiségű sovány tehéntúrót szitán áttörjük, majd az almával simára keverjük.

(...) tovább a teljes recepthez...


Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
Betegségek

Mert az ő egészsége a legfontosabb… (x)

vissza vissza