Ingyenes Hősképzés a mentőktől: Tanuld meg az életmentés és újraélesztés alapszabályait - Helyszínek, időpontok

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Ingyenes Hősképzés a mentőktől: Tanuld meg az életmentés és újraélesztés alapszabályait - Helyszínek, időpontok Mit tegyél, ha a gyermekedet baleset éri, rosszul lesz, elájul, megsérül, fuldoklik vagy más módon történik vele valami baj? Az, hogy kihívod a mentőket, nem elég, hiszen értékes percek telhetnek el közben, míg kiérnek, érdemes hát tisztában lenni az életmentés alapszabályaival. Mit tegyél, ha a gyermekedet baleset éri, rosszul lesz, elájul, megsérül, fuldoklik vagy más módon történik vele valami baj? Az, hogy kihívod a mentőket, nem elég, hiszen értékes percek telhetnek el közben, míg kiérnek, érdemes hát tisztában lenni az életmentés alapszabályaival.

Szerencsére több ingyenes tanfolyamon is részt vehetsz, ahol az alapokat megtanulhatod: a Magyar Gyermekmentő Alapítvány szervezésében Budapesten és vidéken is rendszeresen tartanak néhány órás ingyenes képzéseket, emellett el tudsz menni egy Hősképzésre is.

Hősképzés: ingyenes elsősegélynyújtó tanfolyam minden hónap első hétfőjén
Az Országos Mentőszolgálata 2018 januárjától indította útjára az egész országra kiterjedő Hősképzést. Az életmentéshez kedvet és bátorságot érző laikusok minden hónapban ingyenes újraélesztés oktatáson, gyakorláson vehetnek részt az OMSZ megyeszékhelyi mentőállomásain.



A Szív City rendszeréhez csatlakozó önkéntesek és a más tanfolyamokon korábban kiképzett laikusok számára is jó lehetőség az OMSZ Hősképző rendszere, hiszen a megszerzett tudást rendszeres gyakorlással ébren tartva várható el a legmegfelelőbb segítségnyújtás egy valódi vészhelyzetben.

A Hősképző tanfolyamra minden hónap első hétfőjén – kivéve ünnepnapokon – 15:00 órától 17:00 óráig várják az érdeklődőket a megyeszékhelyi mentőállomások szakemberei. Előzetes regisztráció nem kell a hősképzésre.

A Hősképzésben résztvevő 19 mentőállomás listáját az alábbi linken találod »

Mentők napja május 10-én
Május 10-én, kedden, a magyarországi életmentés 136. és az Országos Mentőszolgálat megalakulásának 75. évfordulóján ünnepeljük a Mentők napját. 1887-ben ezen a napon kezdte meg szolgálatát a Budapesti Önkéntes Mentő Egyesület, mely Európa egyik első mentőszervezete volt.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) alapításának 75. évfordulója alkalmából a Magyar Nemzeti Bank (MNB) új 50 forintos forgalmiérme-emlékváltozatot, valamint 15 ezer forintos névértékű ezüst és 3 ezer forintos névértékű színesfém emlékérmét bocsát ki május 10-én, a mentők napján.

Az Országos Mentőszolgálat hazánk legnagyobb mentő- és egészségügyi intézménye, amely egy országos központtal és 19 vármegyei irányítóközponttal egységesen, jól szervezetten látja el feladatait immár 1948. május 10. óta - hangsúlyozta Pataki Tibor, az MNB készpénzlogisztikáért felelős igazgatója, hozzátéve, Országos Mentőszolgálat munkatársainak áldozatkész munkájára szeretnék ráirányítani a figyelmet az MNB által kibocsátott törvényes fizetőeszközök, különleges érmék közvetítésével.

Ingyenes Hősképzés a mentőktől: Tanuld meg az életmentés és újraélesztés alapszabályait

Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója kiemelte: a mentőszolgálat grafikai elemeivel ellátott pénzforgalmi érmék nem csupán megjelenítik a jeles évfordulót, hanem a társadalom széles rétegeihez eljutva kifejezik azt a megbecsülést, amit bajtársai iránt éreznek az emberek.

Hangsúlyozta: nagy megtiszteltetés, hogy ezekből az érmékből elsőként a május 10-ei, szerdai ünnepségükön elismerésben részesülő 150 bajtársuk vehet át egy-egy példányt, amelyet a következő hetekben mind a 8500 bajtársukhoz eljuttatnak.

Forrás: MTI, mentok.hu
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.05.10