Tűző napon álló autóban hagytak egy kisgyereket a szülei Révfülöpön

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Tűző napon álló autóban hagytak egy kisgyereket a szülei Révfülöpön Itt a nyár, a kánikula, és sajnos ismét előfordulnak olyan esetek, hogy kisgyereket vagy kisállatot hagynak a kocsiban, mondván, csak pár perces elintéznivalójuk van, addig nem lesz baj. Itt a nyár, a kánikula, és sajnos ismét előfordulnak olyan esetek, hogy kisgyereket vagy kisállatot hagynak a kocsiban, mondván, csak pár perces elintéznivalójuk van, addig nem lesz baj.

Pedig de, a baj nagyon gyorsan bekövetkezhet, akár tragédia is lehet belőle. Erre a rendőrség drámai videója hívja fel a figyelmet, amit ugyan tavaly tettek közzé, de minden nyáron aktuális, hiszen sajnos időről időre akadnak olyanok, akik úgy vélik, arra a kis időre, amíg beugranak egy boltba, felesleges kivenni a gyereket az ülésből.

A szülők pár percre befutottak a boltba
Mint történt az legutóbb a hétvégén, amint az a Veszprém megyei rendőrség posztjából kiderül. Ahogy írják, vasárnap délelőtt telefonon kértek segítséget, mivel az egyik révfülöpi bevásárlóudvar parkolójában egy gyermek az autót magára zárta, nem tudják a szülők a jármű ajtaját kinyitni.



Tűzoltók segítettek kinyitni az ajtót
A járőrök segítségül hívták a badacsonytomaji hivatásos tűzoltókat, akik az autó bal oldali szélvédőjét betörve ki tudták nyitni az ajtót.

Odaadták a gyereknek az autókulcsot
Az intézkedés során a szülők elmondták, a gyermek tőlük kapta meg a gépkocsi indítókulcsát, amíg ők néhány percre az üzletbe mentek. Az autóban azonban a kisgyerek a központi zárat magára zárta, és nem tudta visszanyitni azt, ezért kellett a szakemberek segítsége.



Szerencsére az ijedtségen kívül más baj nem történt, mentő értesítésére sem volt szükség, írták a posztban, hozzátéve, hogy még rövid időre se hagyja senki a gyermekét felügyelet nélkül az autóban.

Olvasd el ezt is!
Hőguta tünetei kisgyermeknél, kisállatnál - Mi a teendő, ha ezeket tapasztalod? »


Forrás, fotók: Facebook/Veszprém megyei rendőrség

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.07.17