​6 éves kisfiú mentette meg az édesapja életét Miskolcon

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


​6 éves kisfiú mentette meg az édesapja életét Miskolcon Kisfia lélekjelenlétének, talpraesettségének köszönheti az életét az édesapa, aki egy lódarázs csípésétől elájult és beverte a fejét. Az esetet Noel - a hős kisfiú - keresztapja, Kőrösi Ferenc osztotta meg a boon.hu oldallal.

Lódarázs volt a törülközőben
Hétvégén a kertben tevékenykedett az édesapa és 6 éves kisfia. A férfi a kertben dolgozott, ahova a hőség miatt egy vizes törülközőt vitt magával, azzal hűsítette magát.
Amikor a nagy melegben az arcát beletörölte, nem vette észre, hogy egy lódarázs volt benne. A veszélyes rovar azonnal megcsípte a férfit, aki elájult és az esés következtében még a fejét is beütötte.

Az ügyes kisfiú azonnal hívta az édesanyját
Bár Noel megrémült, de fantasztikus lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot, azonnal beszaladt a házba a telefonért. Felhívta az édesanyját, aki értesítette a mentőket, a mentőszolgálat emberei ezután konferencia beszélgetésben látták el a kisfiút tanácsokkal.
Többek között azt kérték tőle, hogy tegyen egy jégkrémet az édesapja mellkasára, ezzel ellenőrizték a légzés intenzitását.

Ezután a kis Noel megkötötte a kutyát, és az utca végében várta a segítséget. A mentők kiérkezése után az édesapa két életmentő injekciót és egyéb kezeléseket is kapott, aminek következtében hamarosan magához tért. 


A büszke keresztapa elmesélte, hogy a mentők nagyon megdicsérték a kisfiút, és hozzátették, hogy mindössze 15 percen múlt az édesapa élete, a kisfiú gyors, talpraesett viselkedésének köszönheti, hogy még életben van.

Nemrég beszámoltunk egy másik esetről, amikor egy óvodás kislány mentette meg a nagymamája életét Százhalombattán


Forrás: boon.hu
​Fotó:    Országos Mentőszolgálat

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.08.29