Fulladásveszélyes csecsemő- és kisgyermek ruhák! A fogyasztóvédelem ezeket a babaruhákat találta veszélyesnek

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Fulladásveszélyes csecsemő- és kisgyermek ruhák! A fogyasztóvédelem ezeket a babaruhákat találta veszélyesnek Fulladásveszélyes csecsemőruhákat és balesetveszélyes kisgyermek ruhákat talált a hatóság. A vizsgált 34 féle baba- és gyermekruhák közül 29 megbukott a teszten. Újdonság, hogy már nem csak a Kínában gyártott 3 év alatti gyermekeknek készült ruhák akadnak fent a vizsgálatokon. Könnyen leváló apró díszítések miatt fulladásveszélyes csecsemő- és kisgyermek ruhákat és cipőket talált a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH), a vizsgált 34 féle termék közül 29 megbukott a teszten - közölte a hatóság kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a vizsgált termékek egy része a Távol-Keletről érkezett, de több, Törökországban gyártott ruha is fennakadt a vizsgálaton, ami újdonság az előző évekhez képest.

A könnyen leváló díszek fulladást okozhatnak a babáknál
A hatóság hangsúlyozta, hogy a 3 év alatti gyermekeknek készült ruhákon elvárás, hogy az apró strasszok, gyöngyök, szegecsek megfelelően legyenek a ruhákra rögzítve, különben a könnyen leváló díszek a légutakba kerülve akár fulladást is okozhatnak.  

A túl hosszú öv balesetveszélyes is lehet a gyerekeknél
Két gyermekruhánál azt is kifogásolták a szakemberek, hogy a megengedettnél hosszabb öv van rajtuk, ami könnyen beakadhat viselés közben, ezért azok balesetveszélyesek is lehetnek.

A túl merev gyermekcipő egészségtelen a lábnak
Gyermekcipőknél pedig előfordult, hogy a formakialakítás nem volt megfelelő, mivel a merev, kemény járótalp egészségkárosító hatású lehet - írta az NFH.

Vizsgált baba- és gyermekruhák listája (fotókkal)
A vizsgált termékek listája itt illetve itt található.

Forrás: MTI 2015. július 21.
Kép: NFH

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2015.07.22