Figyelem, termékvisszahívás: Ha ilyen édességet vettél, ne add a gyereknek, és te se edd meg! - Fulladást okozhat

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Figyelem, termékvisszahívás: Ha ilyen édességet vettél, ne add a gyereknek, és te se edd meg! - Fulladást okozhat Ha ilyen zselés édességet vásároltál, ne fogyaszd el és a gyereknek se add, mert fulladást okozhat, hívja fel a figyelmet a Nébih. Mutatjuk a termék adatait! Ha ilyen zselés édességet vásároltál, ne fogyaszd el és a gyereknek se add, mert fulladást okozhat, hívja fel a figyelmet a Nébih. Mutatjuk a termék adatait!

A dán hatóság ellenőrzése során megállapította, hogy a különböző kiszerelésben és ízvariációkban (jellemzően gyümölcsös ízekben) forgalmazott tajvani eredetű, Jelly mini Cups zselék különböző ízvariációkban elnevezésű édesség előállítása során olyan adalékanyagokat (E410, E407) használtak fel, amelyek a termék állagát úgy változtatják meg, hogy a termékek fulladást okozhatnak. A Nébih információi szerint több kiskereskedelmi egységbe is érkezett a termékből.

Termékek neve:
- Girl Jelly Fruity Bites           
- Boy Jelly Fruity bites
- Fruitery Jelly Assorted Jar    
- Fruitery Jelly Assorted Bag
- Pentagon Cup Jelly Snacks Bag
- Pentagon Cup Taro (Bag)
- Pentagon Cup Taro (Jar)
- Assorted Jelly Snack
Márka: ABC
Csomagolás: minicsészék, műanyag zacskóban
Származási ország: Tajvan
A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy semmi esetre se fogyasszák el a termékeket!

FRISSÍTÉS! 2020.06.23.
A holland hatóságok által küldött új információ, hogy a fulladás kockázata a korábban bejelentett nyolc termék közül csak az alábbi négy termékre vonatkozik:
Termékek neve:
- Girl Jelly Fruity Bites           
- Boy Jelly Fruity bites
- Fruitery Jelly Assorted Jar    
- Fruitery Jelly Assorted Bag



E407 és E410 adalékanyagokról
Karragén (E407) és a Szentjánoskenyérliszt (E410) élelmiszerekben engedélyezett adalékanyagok, ételek sűrítésére, emulgeálásra használják többek között.

A Jelly mini Cups zselé olyan szilárd konzisztenciájú, zselé állagú édességet jelent, melyet kisméretű, félmerev műanyagból készült, kelyhekbe vagy kapszulákba töltenek be, egy falatban történő elfogyasztásra valók, a kelyhekre vagy kapszulákra gyakorolt nyomással a szájba juttatva őket.

A zselésítő anyagot tartalmazó Jelly mini Cups termékek alakjuk és állaguk miatt megakadhatnak a torokban, és elzárva a légutakat esetlegesen fulladást okozhatnak, ezért az Európai Unióban jogszabály tiltja számos zselésítőanyag használatát ezekben a termékekben.

Forrás, fotó: Nébih, Food Safety Authority of Ireland

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2020.06.10