Figyelem, termékvisszahívás: Ha ilyen mazsolát vettél, nehogy megedd! - Veszélyes toxint találtak benne

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Figyelem, termékvisszahívás: Ha ilyen mazsolát vettél, nehogy megedd! - Veszélyes toxint találtak benne Mikotoxin szennyezettség miatt visszahívja a 100 grammos ENSA mazsola termékét az Auchan - közölte a Nébih 2020. augusztus 18-án, kedden a honlapján. Milyen egészségügyi hatása van a mikotoxinoknak? Az Auchan Magyarország Kft. mikotoxin szennyezettség miatt visszahívja a 100 grammos ENSA mazsola terméket - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2020. augusztus 18-án, kedden a honlapján.

A tájékoztatás szerint a visszahívás kizárólag a következő termékazonosítókkal ellátott árukat érinti.

Az érintett termék:
A termék neve: ENSA MAZSOLA 100g
Gyártó felelős vállalkozó: ENCINGER SK SRO
Minőség-megőrzési idő: 20.11.2020.
Tételazonosító: E06190389C
EAN kód: 8588000567010

A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy ne fogyasszák el a visszahívott terméket.

Vidd vissza az üzletbe!
A hatóság felhívja a figyelmet arra, hogy a visszahívott terméket vissza lehet vinni az Auchan áruházba, a vevőszolgálatok megtérítik a teljes vételárat.



Mik azok a mikotoxinok?
A mikotoxinok egyes penészgombák által termelt erős biológiai hatású anyagok, melyek az élelmiszerekben természetes módon képződő legveszélyesebb méreganyagok közé tartoznak.

Az egyes penészgomba fajok más-más körülmények között hajlamosak méreganyag termelésére, ezek megbetegítő hatása, tünetei is eltérnek. Károsíthatják az állati és emberi szervezetet egyaránt, hatással lehetnek a növekedésre, szaporodásra, befolyásolhatják a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességet. Egyes mikotoxinok, ha rendszeresen a szervezetbe kerülnek, súlyos késői szövődményeket, vese-, májbetegséget, daganatos megbetegedéseket is okozhatnak.

Forrás: MTI, Nébih
Fotó: Auchan

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2020.08.19