150 okosító mondóka, vers és dal babáknak, kisgyermekeknek - Van miből válogatni, ha mondókáznátok egyet!

Szülők lapja

Mondókák,versek

Szülők lapja


150 okosító mondóka, vers és dal babáknak, kisgyermekeknek - Van miből válogatni, ha mondókáznátok egyet!

Vannak olyan mondókák és versek, melyek nem csak szórakoztatnak, hanem okosítják is a gyermeket - most ilyeneket válogattunk össze.

Kutatások bizonyítják, hogy a mondókázás, verselés számos szempontból hasznos a gyermekeknek.

Mi mindenre jó a mondókázás?
A ritmusos versek felidézik az anyaméhen belül megélt harmóniát, és még sokkal többet is adnak a kisgyermeknek - mosolyt, érintést, játékot, közös élményt és időt. Mindemellett pedig segítik a memorizálást, bővítik a szókincset, elősegítik a későbbi írás-olvasástanulást és fejlesztik a gyermek szociális, valamint érzelmi készségeit is.



Ráadásul vannak olyan mondókák és versek, melyek nem csak szórakoztatnak, hanem okosítják is a gyermeket - általuk meg tudja tanulni például a napokat, hónapokat, évszakokat, az alapvető számolást, a testrészeit vagy épp a színeket. Most ilyen mondókákat kerestünk neked, segítségükkel játszva taníthatod a gyermeked már egészen pici korától.
 

150 okosító mondóka és versike a gyermekednek


12 mondóka a testrészekről:
Ezekkel az aranyos mondókákkal gyermeked képes lesz megkülönböztetni egymástól a testrészeit »



33 mondóka az ujjakkal, kézzel, tenyérrel:
A legegyszerűbb játék, melyhez eszköz sem kell, az ujjakkal, kézzel való játék - 33 mondókát is hoztunk, hogy a gyermekeddel bárhol egy jót mókázhassatok »



5 egyszerű dalocska a napokról, hónapokról, időről, betűkről
Ha a gyermeked imádja az egyszerű, fülbemászó dalokat, akkor hívd őket segítségül, ha meg akarod tanítani neki a napokat, hónapokat vagy az abc-t »

7 vers a színekről
Tudtad, hogy a színekről is vannak jópofa mondókák, versek? Még könnyebb a tanulás, ha mondókázás közben az adott színnel rajzoltok is »



20 mondóka háziállatokról
A falusi gyerekeknek könnyebb a dolga, hiszen ők bármikor láthatnak háziállatokat. Azért persze a városban sem kell kétségbe esni, keress az interneten háziállatos képeket és melléjük tanuljátok meg a megfelelő mondókát »



33 mondóka járni tanuló gyerekeknek
Ha a gyermeked most tanul járni, akkor érdemes lépegető, ugráltató, lábjáték mondókákkal izgalmasabbá tenni a folyamatot - innen válogass »

7 kiszámoló mondóka
Akár társasoztok, akár a házimunkát osztjátok be, egy jó kis kiszámolóval könnyebb a döntés - most hetet is mutatunk »



33 mondóka és vers a napokról, hónapokról
A hónapok sorrendjét nehéz megjegyezni, viszont rögtön egyszerűbbé válik a feladat, ha mindezt verselve teszitek meg - 33 ötletünk is van a napok, hónapok megtanulására »

Fotó: Freepik


Szülők lapja

Mondókák,versek

Szülők lapja


2020.04.08