Főoldal > Cikkek > Ünnepek > Karácsony 2018: Így segíthetsz már egyetlen könyvvel vagy csomaggal! Cipősdoboz-akció és más jótékonysági ke - Szülők Lapja

Karácsony 2018: Így segíthetsz már egyetlen könyvvel vagy csomaggal! Cipősdoboz-akció és más jótékonysági kezdeményezések

Szülőklapja képA te torkod is összeszorul, amikor rászoruló gyermekeket, családokat látsz, hallasz róluk? Megfordult már a fejedben, hogy segítenél, de nem tudod merre indulj? Segítünk dönteni! Hoztunk pár kezdeményezést, amikben ha részt veszel, szebbé teheted más emberek életét.

Szerző: Szülők lapja
2018-12-05
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

A te torkod is összeszorul, amikor rászoruló gyermekeket látsz? Amikor hallasz családokról akiknek sokszor a legalapvetőbb dolgok sem adatnak meg, nemhogy egy békés, nyugodt, boldog karácsony?

Megfordult már a fejedben, hogy segítenél, de nem tudod merre indulj? Segítünk dönteni! Hoztunk pár kezdeményezést, amikben ha részt veszel, szebbé teheted más emberek életét.


1. Csúnya karácsonyi pulcsiban a Gyermekgyógyítókért


December 14-én pénteken több száz ember indul csúnya karácsonyi pulcsiban munkába. Reggel a buszmegállóban összemosolyognak a flitteres hóemberes és mikulásos pulcsit viselő arcok, hiszen mindannyian egy jó ügy érdekében viselik ezt a csinos darabot.

Hogyan segíthetsz?
- December 14-én viselj egy csúnya karácsonyi pulcsit a munkahelyeden / iskoládban!
- Aznap küldj egy SMS-t a Gyermekgyógyítók szeretetszámára, így 500 Ft-tal támogatod a Gyermekgyógyítók munkáját (Küldd a 49-es kódot a 13600-as telefonszámra - ezt egyébként bármikor megteheted, nem csak ezen a napon, az adományvonal egész évben nyitva áll)
- Hívd meg ismerőseidet, hogy ők is csatlakozzanak a kampányhoz!
- Tölts fel Facebookra vagy Instagramra egy képet a pulcsiban a #csunyapulcsibansegitek hashtaggel!

A cél
Cél, hogy a daganatos gyermekek méltó körülmények között gyógyulhassanak és az őket gyógyító orvosok és ápolók a lehető legkorszerűbb műszerekkel gyógyíthassák a csöppségeket. A befolyt adományokból egy 1,5 millió forintos intenzív ágyat szeretnének venni.

Tipp
Ha nincs még csúnyapulcsid, a Thököly úti Háda üzletben (Budapest, Thököly út 9.) vásárolt minden csúnya karácsonyi pulcsi árából 500 forintot erre a célra adományoz a cég.

Időpont: 2018. december 14.
Bővebben az eseményről itt olvashatsz »
 

2. Hagyj el egy Mikuláscsomagot!


Erre a kezdeményezésre az egyik közösségi oldalon botlottunk, mely bárki életébe kis meglepetést vihet. Titok övezi, ki a szervező, de olyan kedves kezdeményezés, hogy nem lehet neki ellenállni. 

"A világ tényleg rohan és mi is felvesszük a tempóját. Hajtjuk a munkát, a pénzt, a megélhetésért küzdünk,ingerültek, felszínesebbek, stresszesek vagyunk. Tudom, minden embernek van gondja, baja, de azért szakítsunk egy kis időt, figyeljünk jobban egymásra. A kedvesség, egy mosoly erőt ad embertársainknak."

Mit tehetsz?
- Az akció lényege, hogy december 6-án, "hagyj el" egy mikuláscsomagot, játékot, könyvet bárhol. Akár a parkban egy padon, buszon vagy vonaton, orvosi váróban, vagy a hivatali folyosó ablakpárkányán, az oviban, a suliban,a bolt mellett, játszótéren – bárhol, ahol sok ember jár, és ahol megtalálhatják.
- Hagyj a csomagon egy rövid üzenetet: "Pl.: Én egy elhagyott csomag vagyok. Azért hagytak el, hogy szebbé tegyem a napodat. Vigyél haza! Ha megtaláltál küldj egy emailt az elhagyottmikulascsomag@gmail.com – ra, vagy jelezd a Facebook eseménynél (Hagyj el egy mikuláscsomagot!)"


Fotó: Szülők Lapja

A cél
A szervező szeretné tudni, hogy hány emberhez ért el a kezdeményezés és mennyien hagytak el csomagot, illetve hányan találtak egyet-egyet. Ezért azt kéri, hogy aki bekapcsolódik, az jelezze az alábbi e- mailen: elhagyottmikulascsomag@gmail.com vagy az eseménynél.

Helyszín: Magyarország vagy akárhol a világon, több helyszín
Időpont: 2018. december 6. 
Több információt a szerveződésről itt találsz »
 

3. Gyermekkönyvcsere az Advent Budapestnél


Az Advent Budapesten - téli fesztivál a Városháza parkban szintén igen kedves ötlettel állt elő, fűtött hüttéjükben felállítottak egy könyvespolcot, ahol gyermekkönyvek sorakoznak. Ha gyermeked megunta már otthon valamelyik szép állapotú gyermekkönyvét vagy akár több példány is van belőle, vigyétek el és cseréjétek el egy másikra! Az akció végén a megmaradt könyvek eladományozásra kerülnek.


Fotó: Advent Budapesten téli fesztivál a Városháza parkban - Geberle Berci 

Ha pedig kedvetek van kicsit nézelődni, nézzétek meg az iskolai, óvodai csoportok által készített, környezettudatos karácsonyfákat a téren!

Helyszín: 1052 Budapest, Városháza park
Időpont: 2018. december 28-ig minden nap
Bővebben itt »

Olvasd el ezt is!
Még több adventi vásár itt »
 

4. Fuss és tégy jót! Családi Mikulásfutás


Mikulás futás – Családi futás korhatár nélkül Budapest 16. kerületében, az Erzsébetligetben. Fusson együtt a család a Mikulással! Tehát nem vicc, 700 méter futás vár a családra! Persze nincs futóverseny nevezési díj nélkül!

A nevezési díj egy cipősdoboznyi ajándék. A futásra beérkezett ajándékdobozokat a Napraforgó Család- és Gyermekjóléti Központnak adják át a szervezők, ők osztják szét a rászoruló családok között.

Minden résztvevő meglepetés ajándékot kap!

Helyszín: Budapest, 16. kerület, Erzsébetliget
Időpont: 2018. december 8. 10.30
Több információ itt »
 

5. Cipősdoboz-akció Budapesten és vidéken


Keress egy üres cipősdobozt, válaszd ki, hány éves kisgyereket szeretnél megajándékozni; kislányt vagy kisfiút, s töltsd meg a dobozt ajándékkal! Csomagold be a dobozod és add le valamelyik gyűjtőpontjukon. A leadóhelyek listáját megtalálod itt » A

Mit tegyél a cipősdobozba?
- mesekönyvet és ifjúsági könyveket, színezőt
- játékot (társasjátékot, kártyát, kockát, építőjátékot, foglalkoztató és készségfejlesztő játékot, babát, autót, labdát, ugráló kötelet, stb.)
- higiéniai felszerelést, íróeszközt és egyéb iskolai felszereléseket 
- édességetMit ne tegyél bele a dobozba?
Agresszivitásra késztető képeket, játékokat; pl.: játékpisztolyt, játékkést. Konzervet, romlandó ételeket, gyümölcsöt, törékeny tárgyat, gyógyszereket.

Fontos: Az összecsomagolt cipősdobozra feltétlenül írd rá, hogy fiúnak vagy lánynak, illetve hány éves gyermeknek szánod a csomagot!

A cél
Az összegyűjtött cipősdoboz-ajándékokat a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül juttatja el a gyermekekhez, még az ünnepek előtt. A dobozokat elsősorban gyermekotthonok, nagycsaládos szervezetek, kórházak, fogyatékos gyermekek fejlesztésével foglalkozó iskolák, egyesületek, alapítványok, civil szervezetek kapják.

Helyszín: Magyarország 294 pontján
Időpont: 2018. december 20-ig
Bővebben »
 

6. Mikulástrolin is leadhatod a cipősdobozod


Idén az adventi időszakban ismét közlekedik a Mikulástroli, amely december 19-ig ajándékokat is gyűjt a rászorulók számára.

A feldíszített, környezetkímélő és akadálymentes Solaris-Skoda trolibusz különleges megjelenéssel és egyedi belső dekorációval közlekedik és gyűjti az ajándékokat a 70-es, a 72-es, a 75-ös, a 80A és a 83-as trolibusz vonalán. A járművön találkozhatsz a Mikulással, és cipősdobozokba csomagolt ajándékokat adhatsz át neki, amelyek a Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz-akciója jóvoltából rászoruló családokhoz kerülnek.

A Mikulástroli fényeit mintegy 10 ezer darab alacsony fogyasztású LED-izzóból összeállított fényfüzér biztosítja, valamint különleges, egyedi belső dekoráció gondoskodik az ünnepi hangulatról. Az ünnepi trolin normál díjszabás szerint lehet utazni, a járat közlekedési rendjéről és indulási időpontjairól a BKK menetrendjéből tudsz tájékozódni.

Helyszín: 70-es, 72-es, 75-ös, 80A és 83-as trolibusz vonala
Időpont: 2018. december 19-ig
Bővebben »
 

7. Karácsonyi szeretet állati séta - Budafok


Az állatokról se feledkezzünk meg az ünnepek idején! December 21-én a Budafoki advent keretein belül egy közös sétáltatásra minden kutyát és sétáltató társát nagy szeretettel várják az esemény szervezői.

A cél
Adventi adománygyűjtés a Herosz Állatotthon állataiért. Ajándék világító nyakörv a kutyusnak, a felvonulás végén zsíros kenyér és forralt bor vár mindenkire!

Helyszín: Budafoki Szomszédok Piac - Piactér (1221 Budapest, Játék u. 2-12.)
Időpont: 2018. december 21. 17:00
Bővebben »
 

8. "Légy te is őrangyal!" - Hagyományok Háza


A Hagyományok Háza idén újra megrendezi Ünnepváró programsorozatát a budai Corvin téren és a megújult Budai Vigadóban, ahol a népművészeti termékek mellett tánccal, mesével, zenével, ajándékkészítő műhelyekkel, betlehemes játékkal, regöléssel és az épület fényfestésével várják a látogatókat.

Hogyan segíthetsz?
A vásár ideje a "Légy te is őrangyal!" című baba- és nemezállatka-készítő foglalkozásokon a résztvevők, az általuk készített két nemezállatka közül az egyik rászorulókhoz kerül, de az ajándékkészítő műhelyekben elkészített medálokat, kendőket, ékszereket vagy akár a kézművesektől vásárolt tárgyakat szintén lehetőség lesz a vásár ideje alatt felajánlani, ezúttal a Szülők Háza Alapítvány által támogatott állami gondozott vagy hátrányos helyzetben élő gyerekei számára.

Helyszín: Hagyományok Háza (1011 Budapest, Corvin tér 8.)
Időpont: 2018. december 7-16.
Több információ itt »

Forrás: MTI
Fotók: Geberle Berci, Pixabay, Freepik, Szülők Lapja

Címkék: karácsony, adomány, jótékonyság, jótékonykodás, ünnepek

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

Joulupukki 2018: Már hazánkban van az igazi lappföldi Mikulás! - Mutatjuk, hol találkozhatsz vele Budapesten és vidéken
Joulupukki 2018: Már hazánkban van az igazi lappföldi Mikulás! - Mutatjuk, hol találkozhatsz vele Budapesten és vidéken

Minden évben kíváncsian és türelmetlenül várják a gyerekek, hogy hazánkba érkezzen az igazi finn Mikulás. Nos, ez a nap is eljött, mert Joulupukki már Budapesten van!

tovább a cikkre
Adventi vásár 2018: 9 varázslatos hely Budapesten, ahova idén mindenképpen vidd el a gyereket!
Adventi vásár 2018: 9 varázslatos hely Budapesten, ahova idén mindenképpen vidd el a gyereket!

Az adventi vásárok 2018-ban is megnyitják kapuikat. Mézeskalács és sült gesztenye-illat, forralt bor, forró csoki gőzölög a karácsonyi fényárban úszó városi tereken. Persze színes programok is csalogatják a családok apraja-nagyját. Válogatás a budapesti adventi vásárokból.

tovább a cikkre
Ezen a karácsonyi reklámon könnyezik most a fél világ - Ha végignézed, te is megérted, hogy miért
Ezen a karácsonyi reklámon könnyezik most a fél világ - Ha végignézed, te is megérted, hogy miért

Megható karácsonyi videót forgatott egy rendező, alig 20 ezer forintnyi költségből. Mint mondja, nem a ráfordított összeg a lényeg, hanem a kisfilm üzenete, ami pár nap alatt sokakhoz eljutott. Nézd meg te is!

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Zöldfűszeres túró

Zöldfűszeres túró

Uzsonnakrémek kenyérre >>
11 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 3 evőkanál túró 1 kávéskanál petrezselyemzöld 1 kávéskanál újhagyma, vagy vöröshagyma

Recept:

1-1 kávéskanálynyi - alaposan megtisztított - petrezselyemzöldet és újhagymát (vagy vöröshagymát, esetleg snidlinget) nagyon apróra vágunk, illetve lereszelünk. Hozzáadjuk a túróhoz és jól elkeverjük.

Kenyérre kenve adhatjuk a csecsemőnek (...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

hirdetés

[x] hirdetés

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Ezt olvastad már? [x]
Hivatalos ügyek

Influenza elleni védőoltás 2021: Idén is ingyen oltanak be mindenkit influenza ellen - Kinek javasolják leginkább?

vissza vissza