2023. szeptember 23 |Ilonka, Linett, Líviusz, Tekla, Telma...
Mintaétrend kismamáknak
Szerző: Nagy Erika 2009-01-27 Forrás: Szülők lapja ![]()
A babavárás alatt főleg a fehérje, kalcium, rost és a vas az, amire a kismama szervezetének nagy szüksége van. Fontos, hogy az étkezések milyen arányban tartalmazzák az egyes alapanyagokat. Dietetikusunk szerint, ha betartjuk a következő arányokat, akkor biztosítjuk a szervezetünk és a baba számára a szükséges tápanyagokat. Címkék: étrend, kismama, terhesség, dietetikus, tápanyag, táplálkozás ![]() [x] hirdetés ![]() [x] hirdetés ![]() VERSEK, MONDÓKÁK BABÁKNAK ÉS KISGYERMEKEKNEKTündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz ![]() [x] hirdetés OLVASD EL EZT IS!Súlygyarapodás a terhesség alattHogy kinek mi az ideális súlygyarapodás a várandósság alatt, azt elsősorban a terhesség előtti súlya határozza meg. Cikkünkben bemutatjuk, hogy miből állnak össze a plusz kilók, illetve, hogy melyik időszakban milyen mértékű hízás várható. A mellek formájának megóvása a terhesség alattA várandósság alatt a mell jelentősen megnő, sokkal teltebb, dúsabb lesz. Ahhoz, hogy a formáját és bőröd minőségét megőrizhesd, néhány fontos szabályt szükséges betartani. Ezek segítenek megelőzni a mellek megereszkedését, illetve a striák kialakulását. Terhességi cukorbetegség: a cukorbeteg kismamák diétájaA terhesség során viszonylag gyakran jelentkezik cukorbetegség, a legtöbbször ennek kezelésére a diéta bőven elegendő. Általában az orvos pontosan meghatározza, hány gramm szénhidrát fogyasztható naponta, ezt érdemes betartani. Szülésre felkészítő tornaA szülésre felkészülés tulajdonképpen a fogantatással kezdetét veszi. Mikor egy nő megtudja, hogy áldott állapotba került, onnantól folyamatosan várja gyermekét egészen a szülés pillanatáig, ahol végre megláthatják egymást. Recept ajánlatunk![]() CsirkehúspüréFeltétek a főzelékhez >>7 hónapos kortól. >> Hozzávalók: Csirkemell, vagy csirkecomb Só Recept:
A megmosott nyers mell-, vagy combhúst ledaráljuk és enyhén sós vízben, vagy a hozzá készülő főzelékkel együtt megfőzzük, majd szitán áttörjük. |