Második gyermekét várja Meghan hercegnő és Harry herceg! - Ezzel a pocakos fotóval jelentették be a nagy hírt Valentin-napon

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Második gyermekét várja Meghan hercegnő és Harry herceg! - Ezzel a pocakos fotóval jelentették be a nagy hírt Valentin-napon A kis Archie-nak testvére lesz, második gyermekét várja Meghan sussexi hercegnő, a brit uralkodó unokájának, Harry hercegnek a felesége. A hírt február 14-én, vasárnap este jelentette be a házaspár szóvivője. Második gyermekét várja Meghan sussexi hercegnő, a brit uralkodó unokájának, Harry hercegnek a felesége. A hírt vasárnap este jelentette be a házaspár szóvivője.

Harry és Meghan első gyermeke, Archie Harrison Mountbatten-Windsor 2019. május 6-án született, most pedig jön a második gyermek, akiről egyelőre nem tudni, kisfiú vagy kislány lesz.

- Örömmel tudatjuk, hogy Archie hamarosan nagytestvér lesz, Sussex hercege és hercegnéje második gyermeküket várják - közölte a pár szóvivője 2021. február 14-én, Valentin-napon, a nagy hírt pedig egy fekete-fehér fotóval is megerősítették, melyet barátjuk és fotósuk, Misan Harriman készített. A fotós Instagram-oldalán posztolt képen Meghan Markle egy Carolina Herrera ruhát visel, mely még akkor készült, amikor Archie-val volt várandós. 



Harry jelenleg a hatodik, Archie a hetedik a brit trónutódlási sorban, így Sussex hercegének és hercegnőjének 2. gyermeke a nyolcadik helyre kerül. Ezt nem befolyásolja az sem, hogy a házaspárnak fia vagy leánya születik-e, ugyanis a brit kormány kezdeményezésére elindított reformfolyamat évekkel ezelőtt eltörölte a királyi fiúutódok trónutódlási elsőbbségét. Így ha Harrynek és amerikai feleségének majdan lesz egy harmadik gyermeke is, akkor sem kerülhet idősebb testvérénél előrébb a sorban, ha fiúnak születik, és a házaspár második gyermeke leány lesz.

Amerikába költöztek
Harry és Meghan tavaly visszalépett ugyan a brit királyi család magas rangú tagjaiként ellátott hivatalos funkcióitól, és az Egyesült Államokba költözött, de hercegi, illetve hercegnői címüket megtartották, és jelenleg is szerepelnek a brit trónöröklési sorban.

9 dédunokája van már II. Erzsébet királynőnek
Harry nagyszüleinek, az idén 95 esztendős II. Erzsébet királynőnek és Fülöp edinburghi hercegnek - aki júniusban ünnepli 100. születésnapját - jelenleg kilenc dédunokája van.

Harry és Meghan második gyermeke a tizedik vagy a tizenegyedik dédunoka lesz, attól függően, hogy a királynő egyetlen leánygyermekének, Anna hercegnőnek a leánya, a szintén várandós Zara Tindall gyermeke mikor születik meg.

Az uralkodói házaspár alig néhány napja értesülhetett örömmel kilencedik dédunokájának megszületéséről: kedden fiúgyermeknek adott életet Eugénia hercegnő, András yorki hercegnek, a királynő harmadik gyermekének leánya.



Elvesztette a kisbabáját
Meghan hercegnő tavaly is várandós volt, de második magzatát elveszítette. Erről maga írt novemberben a The New York Timesban megjelent cikkében, beszámolva a veszteség okozta, szinte elviselhetetlen gyászáról.

Forrás: MTI, motherly.com
Fotó: Instagram/misanharriman (az oldal csak telefonról nyílik meg)
Kezdőfotó: Instagram/Sussexroyal

 

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2021.02.15