4 hónapos kisfiú halt bele a Covid szövődményeibe Ukrajnában - Egyre több gyerek betegszik meg

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


4 hónapos kisfiú halt bele a Covid szövődményeibe Ukrajnában - Egyre több gyerek betegszik meg Az ukrán fővárosban négy hónapos kisfiú halt bele a koronavírus-fertőzés szövődményeibe, a járvány eddigi áldozatai közül Ukrajnában a legfiatalabb egy 21 napos csecsemő volt, aki szeptember elején hunyt el. Az ukrán fővárosban négy hónapos kisfiú halt bele a koronavírus-fertőzés szövődményeibe - közölte Vitalij Klicsko kijevi polgármester november 29-én, hétfőn a Facebookon.

A járvány eddigi áldozatai közül Ukrajnában a legfiatalabb egy 21 napos csecsemő volt, aki szeptember elején hunyt el.

Sok gyerek is elkapja a Covidot
Mihajlo Raduckij, a parlament egészségügyi bizottságának kormánypárti elnöke pénteken hozta nyilvánosságra, hogy tavaly március óta több mint 150 ezer gyermek kapta el a vírust, és több mint ötvenen haltak bele a betegség szövődményeibe. Rámutatott arra, hogy a kiskorúak az összes megbetegedett tíz százalékát jelentik.

Kijevben az elmúlt napon (november 28-án) 45-en haltak meg, és 33 gyermek betegedett meg.



Tombol a 4. hullám Magyarországon is
Ezzel szemben a magyarországi adatok még elkeserítőbbek: a hétvége folyamán meghalt 460, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 27 830 koronavírus-fertőzöttet találtak.

Egyebek közt elhunyt egy 43 éves, ikrekkel várandós kismama is, csak a piciket sikerült megmentenie az orvosoknak. A szomorú történetről itt írtunk bővebben »

Forrás: MTI
Fotó: Pexels (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2021.11.29