Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > Tragédia: 6 éves kisfiát akarta kimenteni a Dunából egy apa - Ő maga fulladt végül a vízbe - Szülők Lapja

Tragédia: 6 éves kisfiát akarta kimenteni a Dunából egy apa - Ő maga fulladt végül a vízbe

Szülőklapja képTragédia lett a fürdőzés vége: egy édesapa a Dunába fulladt múlt csütörtökön délután a Baranya megyei Kölkednél, miközben a fiát próbálta kimenteni a vízből.

Szerző: Szülők lapja
2022-07-25
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Tragédia lett a fürdőzés vége: egy édesapa a Dunába fulladt múlt csütörtökön délután a Baranya megyei Kölkednél, miközben a fiát próbálta kimenteni a vízből.

Mint a Baranya megyei Katasztrófavédelem közölte, a férfi a családjával a homokpadon fürdőzött, amikor hatéves kisfia a vízbe esett. Azonnal utána ugrott, ám önerőből nem tudtak kiúszni.

Csak a kisfiút sikerült megmenteni
Ekkor egy másik fürdőző sietett a segítségükre, és a kisfiút sikerült is megmentenie, ám az apa elmerült. A férfi keresésében a mohácsi hivatásos tűzoltók segédkeztek, a Tűzmadár tűzoltóhajót is bevonták, a vízi rendészet három hajóval vett részt a kutatásban. Később önkéntes mentők és tűzoltók, búvárok is csatlakoztak a kereséshez, végül  az apa holttestét nem sokkal kilenc óra előtt találták meg, alig húsz méterre az eltűnés helyétől.

Kisfia láthatóan nem sérült meg, azonban megfigyelésre kórházba szállították.


 

A szabad vizeken fürdőzés legfontosabb szabályai


Mint a katasztrófavédelem felhívja a figyelmet, ahhoz, hogy az ilyen tragédiákat elkerüljük, fontos figyelembe vennünk a szabad vizeken való fürdőzés szabályait.

- Fokozott veszélyt jelent a változó vízhőfok, az áramlatok, a különböző rendellenes vízmozgások, változó vízmélység, egyenetlen mederfenék, hullámzás, valamint a vízijármű-forgalom

- A víz felszínét figyelve megállapítható a folyás-sodrás iránya és nagysága, látható az örvények helye. Örvények elsősorban ott alakulnak ki, ahol a folyó medrében valamilyen tárgy található, pl. hídpillér vagy más fizikai akadály. Minél gyorsabb egy folyó és minél nagyobb tárgy található a vízben, annál nagyobb, intenzívebb az örvény és ezáltal veszélyesebb is. Ezért TILOS ilyen helyeken a fürdőzés!

- Szabad vizek mentén a legbiztonságosabb a kijelölt fürdőhelyen történő fürdőzés. Ezeket a helyeket szakemberek választják és jelölik ki.

A rendőrség a saját weboldalán további hasznos tanácsokat is megosztott a szabadtéri fürdőzéssel kapcsolatban:
- Mint írják, a főbb szabályok között kell kiemelni a hidak, kikötők, révátkelők és egyéb vízi műtárgyak ( duzzasztómű, zsilip, stb.,) 300 méteres körzetében a fürdőzés tilalmát.

- Nem megengedett a hajóútban történő tartózkodás, ezért a Duna folyó átúszása szabályellenes.

- Kellő óvatosság szükséges az ismeretlen vizeken, hiszen a víz alatti, nem látható tárgyak, faágak és egyéb akadályok könnyen sérülést, a folyókon, különösen a Dunán gyakori örvények "meglepetést" okozhatnak, ami igen súlyos következményekkel jár, gyakran vízbefúláshoz is vezethet.

Mindezek figyelembevételével ajánlatos a megfelelő biztonsági feltételekkel ellátott kijelölt fürdőhelyek, ismert szabad strandok igénybevétele még abban az esetben is, ha néhány kilométerrel többet kell kerékpározni vagy autózni a szabadvíz-közeli kikapcsolódás reményében.

Mivel a szabad vizek hőfoka általában elmarad a strandfürdők hőmérsékletétől, ne feledjék a fő szabályt, hogy a hőségtől felhevült testtel való vízbe ugrás még a jól úszóknál is könnyen izomgörcshöz, sőt vízbe fulladáshoz is vezethet.

Forrás: police.hu, baranya.katasztrofavedelem.hu
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Címkék: dunába fulladt, tragédia, duna, mentők, katasztrófavédelem

hirdetés

VERSEK, MONDÓKÁK BABÁKNAK ÉS KISGYERMEKEKNEK

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Ha penészes lesz a kenyér, lekvár, gyümölcs, sajt: Meg lehet enni vagy ki kell dobni? - Mit tehetsz a penész ellen?
Ha penészes lesz a kenyér, lekvár, gyümölcs, sajt: Meg lehet enni vagy ki kell dobni? - Mit tehetsz a penész ellen?

A penész mikroszkopikus gombákból áll, színét a spórák és a penészgomba vegetatív teste adja. Ehető-e a penészes élelmiszer, vagy ki kell dobni? Hányféle penész létezik és mi a jelentősége? Mit tehetsz, hogy ne penészedjenek az ételek?

tovább a cikkre
Tudtad, hogy tilos cukros vizet kitenni a méheknek? - 4 tanács, hogyan segítheted legjobban a méhek munkáját
Tudtad, hogy tilos cukros vizet kitenni a méheknek? - 4 tanács, hogyan segítheted legjobban a méhek munkáját

A méhészek kemény munkája mellett bárki segítheti ezeket az állatokat, mégpedig könnyű és gyors megoldásokkal. Íme négy tipp, amelyekkel te is tehetsz a méhek fennmaradásáért.

tovább a cikkre
4 éves kisfiú kóborolt el Siófokon, a rendőrökkel sem állt szóba - Így sikerült visszavinni a családjához
4 éves kisfiú kóborolt el Siófokon, a rendőrökkel sem állt szóba - Így sikerült visszavinni a családjához

Felügyelet nélkül bicikliző kisfiúra lettek figyelmesek a hétvégén Siófokon, akiről kiderült, nehezen kommunikál idegenekkel, de szerencsére a rendőröknek így is sikerült a családja nyomára bukkanni.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
Hírek, érdekességek

A bölcsődében szenvedett súlyos égési sérüléseket egy kisfiú, miután ráömlött egy vödör fertőtlenítőszer

vissza vissza