A karjával védelmezte kétéves kisöccsét a kislány a romok alatt - Így sikerült kimenteni őket a beton fogságából

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


A karjával védelmezte kétéves kisöccsét a kislány a romok alatt - Így sikerült kimenteni őket a beton fogságából Megható és szívszorító képsorokkal találkozhatott az elmúlt két hétben az, aki nyomon követte a február 6-ai törökországi és szíriai földrengés, majd az azt követő mentés eseményeit. Megható és szívszorító képsorokkal találkozhatott az elmúlt két hétben az, aki nyomon követte a február 6-ai törökországi és szíriai földrengés, majd az azt követő mentés eseményeit.

Talán az egyik legmegrendítőbb volt látni - főleg szülőként -, amikor egy ötéves kislányt filmeztek le, aki kinyújtott kezével védelmezte a kisöccsét, miközben egy hatalmas betontömb fogságában voltak.

A karjával védelmezte kétéves kisöccsét a kislány a romok alatt - Így sikerült kimenteni őket a beton fogságából

A kislányt, Jinant és kétéves testvérét, Abdullahot végül sikerült kimenteni egy nappal azután, hogy rájuk omlott a házuk a szíriai Harem városában. Később az is kiderült, hogy a kilenctagú családból egyedül ez a két kisgyermek maradt életben.

Egy rendőr mentette meg őket
A BBC arab tudósítója, Emir Nader hat nappal később megtalálta azt a férfit, aki elsőként próbált segíteni a kislánynak és kisöccsének. Mint Omar Rahal, a haremi rendőrség hadnagya felidézte, egy kislány vékony hangjára lett figyelmes, ami valahonnan a romok alól hallatszódott - azt mondta, szabadítsatok ki, bármit megteszek nektek.



- Ezt nagyon fájt hallani, és teljesen elkeseredtem. Minden kiment a fejemből, még a saját gyerekeimről is megfeledkeztem, rögtön segíteni akartam.

Mint mesélte, nem voltak különleges szerszámaik, csak egy lapát és egy kalapács, de jobb híján a kezükkel próbáltak utat törni a romok alatt. Attól tartott, hogy nem tudják kihúzni a kislányt az utórezgések miatt, ezért meg akarta örökíteni őket. Ám végül sikerült megmenteni mind Jinan, mind Abdullah életét.



Csodával határos megmenekülések
Bár egy földrengés után legnagyobb eséllyel az első 100 órában találhatnak túlélőket, voltak igazi csodaszámba menő megmenekülések: egy 13 éves Mustafa nevű kisfiút 228 órával, azaz 9 és fél nappal a rengés után mentettek ki a romok alól Antakyában.

Egy 17 éves lányt 248 órával a rengés után mentettek ki dél-Törökországban, egy Mustafa Avci nevű 33 éves férfit pedig 261 órával azután sikerült kimenteni, hogy ráomlott a házuk.

Ali mégis túlélte
A Pest Megyei kutató-mentő szolgálat is beszámolt egy csodáról: bár úgy tűnt, hogy nem tudtak megmenteni egy Ali nevű 15 éves fiút, végül a török mentőcsapatoknak sikerült gépekkel kiszabadítani a kamaszt a betontömb fogságából. Erről itt írtunk bővebben »

Forrás: BBC, CNN

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.02.20