Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > A karjával védelmezte kétéves kisöccsét a kislány a romok alatt - Így sikerült kimenteni őket a beton fogság - Szülők Lapja

A karjával védelmezte kétéves kisöccsét a kislány a romok alatt - Így sikerült kimenteni őket a beton fogságából

Szülőklapja képMegható és szívszorító képsorokkal találkozhatott az elmúlt két hétben az, aki nyomon követte a február 6-ai törökországi és szíriai földrengés, majd az azt követő mentés eseményeit.

Szerző: Szülők lapja
2023-02-20
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Megható és szívszorító képsorokkal találkozhatott az elmúlt két hétben az, aki nyomon követte a február 6-ai törökországi és szíriai földrengés, majd az azt követő mentés eseményeit.

Talán az egyik legmegrendítőbb volt látni - főleg szülőként -, amikor egy ötéves kislányt filmeztek le, aki kinyújtott kezével védelmezte a kisöccsét, miközben egy hatalmas betontömb fogságában voltak.

A karjával védelmezte kétéves kisöccsét a kislány a romok alatt - Így sikerült kimenteni őket a beton fogságából

A kislányt, Jinant és kétéves testvérét, Abdullahot végül sikerült kimenteni egy nappal azután, hogy rájuk omlott a házuk a szíriai Harem városában. Később az is kiderült, hogy a kilenctagú családból egyedül ez a két kisgyermek maradt életben.

Egy rendőr mentette meg őket
A BBC arab tudósítója, Emir Nader hat nappal később megtalálta azt a férfit, aki elsőként próbált segíteni a kislánynak és kisöccsének. Mint Omar Rahal, a haremi rendőrség hadnagya felidézte, egy kislány vékony hangjára lett figyelmes, ami valahonnan a romok alól hallatszódott - azt mondta, szabadítsatok ki, bármit megteszek nektek.- Ezt nagyon fájt hallani, és teljesen elkeseredtem. Minden kiment a fejemből, még a saját gyerekeimről is megfeledkeztem, rögtön segíteni akartam.

Mint mesélte, nem voltak különleges szerszámaik, csak egy lapát és egy kalapács, de jobb híján a kezükkel próbáltak utat törni a romok alatt. Attól tartott, hogy nem tudják kihúzni a kislányt az utórezgések miatt, ezért meg akarta örökíteni őket. Ám végül sikerült megmenteni mind Jinan, mind Abdullah életét.Csodával határos megmenekülések
Bár egy földrengés után legnagyobb eséllyel az első 100 órában találhatnak túlélőket, voltak igazi csodaszámba menő megmenekülések: egy 13 éves Mustafa nevű kisfiút 228 órával, azaz 9 és fél nappal a rengés után mentettek ki a romok alól Antakyában.

Egy 17 éves lányt 248 órával a rengés után mentettek ki dél-Törökországban, egy Mustafa Avci nevű 33 éves férfit pedig 261 órával azután sikerült kimenteni, hogy ráomlott a házuk.

Ali mégis túlélte
A Pest Megyei kutató-mentő szolgálat is beszámolt egy csodáról: bár úgy tűnt, hogy nem tudtak megmenteni egy Ali nevű 15 éves fiút, végül a török mentőcsapatoknak sikerült gépekkel kiszabadítani a kamaszt a betontömb fogságából. Erről itt írtunk bővebben »

Forrás: BBC, CNN

Címkék: földrengés, igaz történet, megmenekült, törökország, szíria

hirdetés

VERSEK, MONDÓKÁK BABÁKNAK ÉS KISGYERMEKEKNEK

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

"Mindenkinél jobban akart élni és túlélte a lehetetlent!" - Így sikerült mégis kimenteni a romok alól a 15 éves Alit

Vannak csodák és most egy ilyen csodát élünk át török mentőcsapat tagjaival közösen, írta a Facebookon a törökországi földrengésben részt vevő Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat.

tovább a cikkre
Ez lesz az újszülött csodababa, Aya sorsa! - A kislányt a romok alatt találták meg 10 órával a földrengés után
Ez lesz az újszülött csodababa, Aya sorsa! - A kislányt a romok alatt találták meg 10 órával a földrengés után

A török-szíriai földrengés idején született csodababáról videófelvétel is készült, ahogy a meztelen újszülöttet kimentik egy ház romjai alól és biztonságba helyezik. Most újabb infók láttak napvilágot a kislányról.

tovább a cikkre
15 éves diákkal való szexuális kapcsolatával dicsekedett a pedagógiai asszisztens, hatalmas a felháborodás
15 éves diákkal való szexuális kapcsolatával dicsekedett a pedagógiai asszisztens, hatalmas a felháborodás

A rendőrség a nyomozás érdekére való tekintettel az ügyről egyelőre bővebb információkat nem ad, azonban a nagy médiaérdeklődés okán az eljárásról a későbbiekben még tájékoztatást adnak.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Recept ajánlatunk

Hókifli

Hókifli

Sütemények >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 300g liszt 1 db margarin 1 db tojás kevés tej

Recept:

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a tojást és annyi tejet, hogy gyúrható legyen. Fél órára a hűtőbe tesszük, majd lisztes deszkán kinyújtjuk. Pohárral kiszaggatjuk, közepét darált dióval, vagy lekvárral megtöltjük. Félbehajtjuk, széleit m(...) tovább a teljes recepthez...


Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
Gyermekprogramok

Dinók, játszóház, labirintus, aligátorok, rájasimogatás - Felejthetetlen gyereknapi élményekkel leptek meg húsz gyermeket

vissza vissza