Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > 16 éves fiú mentette meg az idős néni életét - A néni ájultan feküdt a villamosmegállóban, senki nem segítet - Szülők Lapja

16 éves fiú mentette meg az idős néni életét - A néni ájultan feküdt a villamosmegállóban, senki nem segített neki

Szülőklapja kép16 éves középiskolás fiú kezdte el az újraélesztést egy idős néninél, aki eszméletlen állapotban feküdt egy debreceni villamosmegállóban, és senki nem segített rajta, mindenki csak bámészkodott.

Szerző: Szülők lapja
2023-03-07
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Annyi szörnyűség híre jut el manapság az emberhez, hogy mindig öröm önzetlen jótettekről és csodaszámba menő életmentésekről olvasni.

A törökországi földrengés idején Ali története melengette meg a szívünket, akit hosszú küzdelmek után sikerült kimenteni a romok fogságából. Pár napja egy bátor apuka mentette meg 4 hónapos kisbabáját és kezdte meg időben az újraélesztést, most pedig egy 16 éves debreceni fiú hős cselekedete tette szebbé a napot.

Február elején az EURO Baptista Két Tanítási Nyelvű Gimnázium és Technikum számolt be arról a Facebook-oldalukon, hogy 10. osztályos diákjuk, a 16 éves Makkai Attila január 26-án a debreceni nagyállomáson kezdett hozzá egy idős hölgy újraélesztéséhez, és ezt addig folytatta, amíg a mentők ki nem értek a helyszínre. Az időben megkezdett elsősegélynyújtás és a mentősök munkájának köszönhetően végül stabil állapotban szállították kórházba a beteget.Hazafelé mentek az iskolából
A Haon a napokban felkereste a kamaszt, aki elmesélte nekik, hogy egyik barátjával éppen hazafelé tartott az iskolából, és a vonata indulásáig még volt fél órája, ezért bement egy közeli boltba innivalért, de "olyan érzése támadt", hogy ki kell mennie az üzletből. Ekkor vette észre, hogy emberek egy csoportja a szemközti villamosmegállónál kört alkot és zajong. Akkor odaszaladtak, és látták, hogy egy idős hölgy fekszik a földön, de senki nem segít neki.

Elkezdte az újraélesztést
Rögtön tudta, hogy újraélesztésre lesz szükség, és bár átfutott a fejében egy gondolat, hogy mi van, ha valamit rosszul csinál, de másodpercek múlva már gondolkodás nélkül, ösztönösen alkalmazta az iskolában tanultakat.


A helyszín (forrás: Google Maps)

- A néni már nem volt tudatánál, semmi életjelet nem adott, megkezdtem az újraélesztést, közben pedig hívtam a diszpécsert. Gyakran felé hajoltam, nem is éreztem és hallottam, hogy lélegzik, mert az alapzaj is óriási volt. Ott egy kicsit megijedtem, majd jött egy villamosvezető, átvette tőlem a folyamatot, míg én odaszaladtam a mentőkhöz, hogy irányítsam őket, hova kell jönni – mesélte el a lapnak Attila.

A néni családja is megköszönte a segítségét
A néni életét sikerült megmenteni, amiért először a mentőktől kapott dicséretet, később a néni családja is megkereste őt, hogy köszönetet mondjon. Sajnos február közepén Attila rossz hírt kapott, megtudta, hogy a kórházban végül elhunyt a néni, ami megviselte lelkileg.

Mindez a tapasztalat csak megerősítette abban, hogy felnőve valamilyen segítő szakmát válasszon. Mint a lapnak elárulta, a családjában sok a mentős, katona, rendőri dolgozó, ezért is szerepel a tervei közt, hogy a középiskola elvégzése után ebben az irányban tanul tovább.

Makkai Attila tanuló tettéért és bátorságáért a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ által fenntartói és nevelőtestületi dicséretben részesült.

Forrás: Haon

Címkék: újraélesztés, életmentés, mentő, makkai attila, debrecen, villamosmegálló, nagyállomás

hirdetés

VERSEK, MONDÓKÁK BABÁKNAK ÉS KISGYERMEKEKNEK

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Aszódi tragédia: Mindkét tini lányát megölte az apa, mert így akart bosszút állni a válás miatt - Most helyezték vád alá
Aszódi tragédia: Mindkét tini lányát megölte az apa, mert így akart bosszút állni a válás miatt - Most helyezték vád alá

Borzalmas részletek derültek ki arról a tavaly májusi éjszakáról, amikor egy apa megölte mindkét tinédzser lányát, majd öngyilkosságot akart elkövetni, és vonat elé vetette magát. A férfit most helyezték vád alá.

tovább a cikkre
4 hónapos kisbabájukkal autóztak, amikor észrevették, hogy nem lélegzik - Az apuka próbálta újraéleszteni a kisfiút
4 hónapos kisbabájukkal autóztak, amikor észrevették, hogy nem lélegzik - Az apuka próbálta újraéleszteni a kisfiút

Minden szülő rémálmát élte át az a házaspár, akik kisbabájukkal utaztak autóval, és egyszer csak azt vették észre, hogy a pici nem reagál semmire. Gyors reagálásuknak hála, sikerült megmenteni a kisfiú életét.

tovább a cikkre
Leesett a lépcsőn és meghalt egy 2 éves kisfiú Polgáron - A nevelőszülei hiába rohantak vele a mentőállomásra
Leesett a lépcsőn és meghalt egy 2 éves kisfiú Polgáron - A nevelőszülei hiába rohantak vele a mentőállomásra

Leesett a lépcsőn és meghalt egy nevelőszülőkkel élő kétéves kisfiú a Hajdú-Bihar megyei Polgáron. A rendőrség büntetőeljárást indított, a nevelőanya letartóztatásáról a riport készültekor még nem döntöttek.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
Hírek, érdekességek

A bölcsődében szenvedett súlyos égési sérüléseket egy kisfiú, miután ráömlött egy vödör fertőtlenítőszer

vissza vissza